Menu

Nová Filmová místa pro iOS, aby se vám lépe cestovalo!

Nová Filmová místa pro iOS, aby se vám lépe cestovalo!

Filmová místa si konečně můžete vzít do kapsy: tak, abyste kdekoliv a kdykoliv prostřednictvím svého telefonu zjistili, co se v okolí natáčelo. Máme aplikaci pro Android, Windows Mobile a nyní přinášíme aktualizovanou aplikaci pro iOS.

Malé displeje mobilních telefonů jsou omezující: klasické textové weby upravíte snadno, nicméně náš web je komplikovanější. Především z pohledu mapy, která je v prohlížeči na mobilech hůře použitelná.

Proto postupně vznikaly mobilní aplikace pro všechny tři klíčové platformy:

Apple iOS (z dílny iMakers.cz)

Android (z dílny Jana Knotka)

Windows Phone (z dílny Davida Petrly)

Aplikace samozřejmě neobsahují veškeré funkce webu, jejich účel je však jednoduchý: ukázat, co se natáčelo právě tam, kde stojíte, nebo v blízkém okolí.

Po spuštění zjistí aplikace vaši polohu a rovnou do mapy načte všechny body. Červené špendlíky zahrnují více bodů, to pro zvýšení přehlednosti mapy a snížení objemu přenesených dat a tím zrychlení načítání. Byla upravena grafika aby lépe odpovídala zvyklostem iOS od verze 7. Tlačítka pro přiblížení se přemístila pod palec pravé ruky.

S mapou se pracuje jako s nativní mapou všech tří systémů: gestem "pinch to zoom" můžete přibližovat, případně použít gesto dvojího klepnutí, přičemž po druhém dotyku necháte prst na displeji a posunutím nahoru či dolů mapu přiblížíte.

V záložce Lokace najdete výčet lokací, které se nachází na aktuálním výřezu mapy. Avšak jen těch, které náleží zeleným špendlíčkům. Proto je vhodné záložku Lokace použít až při větším přiblížení. Totéž platí pro záložku Filmy, s tím rozdílem, že zde najdete textový výčet filmů.

V detailu místa uvidíte filmový záběr prvního zde natáčeného filmu. Níže je celý seznam filmů, pokud se jich zde natáčelo více. Klepnutím na název filmu se dostanete do jeho detailu.

Novinkou je zobrazení všech filmových záběrů, nejen prvních osmi, jak tomu bylo doposud. Navíc i s reálnými fotografiemi. Snadno tak zjistíte, zda již danou lokaci někdo navštívil a snímek nám poslal, nebo budete první.

V záložce vyhledávání nejprve zvolte, zda chcete hledat filmy v naší databázi, nebo místa v mapě. V obou případech funguje hledání bez diakritiky.

V nastavení si můžete zvolit jazyk databáze. Jazyk aplikace se zvolí při prvním spuštění podle nastavení jazyka telefonu. Pokud používáte telefon například v angličtině, přepnutím na českou databázi zajistíte, že se vám načtou všechna místa, jako na webu Filmová místa.cz. Anglická databáze pak čerpá z Movieloci.com.

To nejdůležitější na závěr - aplikace jsou na všechny tři zcela zdarma, za což vděčíme i agentuře CzechTourism, která náš projekt a vznik aplikací podpořila.

Komentáře

Neexistují žádné položky.

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.3