Zvládneme to zaplatit pane Lorenc?

S vaším aktivovaným Adblockerem to bohužel nezvládneme. To máte: redaktoři, programátoři, mobilní aplikace, provoz serveru, domény... a reklamy jsou naším jediným zdrojem příjmů.

Děkujeme, že naše úsilí podpoříte zařazením Filmových míst mezi neblokované weby.

Menu

Premiérové pohádky a filmy letošních Vánoc

Premiérové pohádky a filmy letošních Vánoc

Vánoce jsou svátkem pohádek, a to nejen těch tradičních a časem prověřených, ale především těch nových. Těšte se na nové princezny, prince a boj dobra se zlem. Podívejte se na ukázky.

Vánoční atmosféru neodmyslitelně malují i pohádky. A jaké! Jistě se shodneme, že česká produkce je v tomto žánru stálá, jako láska mnohých zamilovaných princezen a princů...

K tradičním stálicím, jakými jsou Pyšná princezna či Tři oříšky pro Popelku, se každý rok přidávají pohádky nové. O letošních Vánocích budou o přízeň milionů diváků bojovat hned tři nové pohádky.

Princezna a písař

Královský písař Janek začne svůj boj o holý život na Štědrý den v 19:00. Spolu s princeznou Amálkou jen nelibě přihlíží příjezdu tří bohatých pánů během hradní slavnosti. Pan Dietrich záhy přichází o svou truhlici plnou pokladů a obviňuje právě Janka, který musí uprchnout. Amálka se však vydává s ním, neboť věří v jeho nevinu, a také proto, že si její ruku nárokuje jako náhradu za ušlý zisk právě nenáviděný Dietrich. Amálka a Janek musí najít pravého zloděje stůj co stůj, Dietrich je jim v patách…

Pohádku podle scénáře Rudolfa Merknera natočil Karel Janák známý z komedií Snowboarďáci nebo Rafťáci. Princeznu si zahrála Monika Timková, písaře Matouš Ruml. V dalších rolích vynikne Jiří Bartoška anebo Petr Nárožný.

Pohádka Princezna a písař se natáčela na Velhratickém hradě, v Průrvě Ploučnice a v neposlední řadě v Martinickém paláci u Pražského Hradu.

Kdyby byly ryby

Na Boží hod Vánoční v 20:00 začíná na ČT 1 pohádka s originálním názvem i námětem Kdyby byly ryby. Domýšlivý král Boleslav napálil tajemné bytosti natolik, že z Království Tří rybníků odčarovaly všechny ryby. To se samozřejmě nelíbí poddaným, kteří přišli o svůj zdroj obživy.

Napětí s tím stoupá i v královské rodině, kdy princezna Lidunka nechce následovat cestu vytyčenou svou macechou. Do toho se v království objevuje mladý rybář Ludvík, který by tajemnou kletbu mohl zlomit.

V pohádce si zahrála celá řada známých herců: Ondřej Vetchý, Tatiana Vilhelmová, Marek Taclík nebo Zuzana Bydžovská. Princeznu si zahrála Jenovéfa Boková, odvážného rybáře Strážnický rodák Lukáš Příkazký.

Kdyby byly ryby (zdroj: archiv ČT)

Láska na vlásku

Na Štěpána ve 20:00 odvysílá ČT 1 slovenskou pohádku scénáristky a režisérky Mariany Čengelové-Solčanské Láska na vlásku. V ní se princ Matěj musí proti své vůli zasnoubit s princeznou Beatrix. Využije náhodného setkání s obyčejným Tomášem, se kterým si je podobný, jako by byli dvojčata. Vymění si šaty a dohodnou se, že si na jediný den vyzkouší život toho druhého. Tím však roztočí kolotoč nečekaných a nezáviděníhodných událostí.

V pohádce se objeví řada herců v čele s Celeste Buckingham v roli princezny, prince Matěje a současně tuláka Tomáše si zahrál Samuel Spišák. Nechybí ani čeští herci Tomáš Hanák v roli krále anebo Tomáš Matonoha.

Přijde letos ježíšek?

Ale abychom nebyli jen u pohádek. Rodinná romantická komedie Přijde letos ježíšek odvysílá Nova na Štědrý den ve 20:00. Vypráví o osudech dvojice rodin, které si chtějí užít Vánoce se vším, co k tomu patří. Hlavou té první je José, který se po třiceti letech vrací z emigrace a přiváží s sebou ženu a dceru, která jako poslední naději k otěhotnění vkládá do Pražského Jezulátka. José se však setkává i se svou dávnou láskou Květou a především Rudou, který má neuvěřitelný talent strkat a posouvat lidi tam, kam chce on. A co teprve když se objeví možnost, že zde José před emigrací zanechal víc, než jen vzpomínky?

V hlavních rolích se objeví Josef Abrhám, Libuše Šafránková, Václav Postránecký, Igor Chmela nebo Dolores Heredia.

Křídla Vánoc

Film s Richardem Krajčem a Vicou Kerekesovou v hlavních rolích odvysílá ve 20:00 ČT 1 již před Vánocemi, 21. Prosince. Vypráví o čtveřici přátel, kteří pracují v jednom obchodním centru. Optik Tomáš, hezká a vyzývavá Nina, manažer Ráďa a Zajíc, který v obleku rozdává dětem balonky. Každý z nich má své touhy, které se právě před Vánocemi mohou splnit.

V dalších rolích se objeví Jakub Prachař a David Novotný, nebo třeba Vilma Cibulková a Viktor Preiss.

A na které vánoční pohádky a filmy se těšíte nejvíce vy?

Komentáře

Neexistují žádné položky.

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.1