Menu

Seriál Britannia z období římského imperia se právě natáčí v českých lesích

Seriál Britannia z období římského imperia se právě natáčí v českých lesích

Česká republika je pro zahraniční produkční týmy lákavou lokalitou, natáčejí se tu velké výpravné seriály, pracují na nich také čeští filmaři. Desetidílný seriál Britannia představí svět hrdinné válečnice a královny Boudicci, která pod svým velením spojila keltské kmeny v dnešní Velké Británii a postavila se výbojnému Římu.

Foto: Sky/Amazon, autor: Stanislav Honzik

Na vzniku Britannie se podílí americká společnost Amazon Prime Video a evropská satelitní platforma Sky, jedná se o jejich vůbec první koprodukci. Seriál z období římského impéria napsal anglický dramatik a režisér Jez Butterworth (populární divadelní hry Jerusalém a Mojo). V hlavních rolích se představí Kelly Reilly (Sherlock Holmes), David Morrissey (The Walking Death), Zoe Wanamaker (Harry Potter a kámen mudrců) a Stanley Weber (Outlander).

Foto: Sky/Amazon, autor: Stanislav Honzik

Příběh je zasazen do prvního století našeho letopočtu, kdy se římská armáda rozhodne zasadit přímý úder do srdce keltské Britannie – tajemné země, kterou ovládají nespoutaní válečníci a mocní druidové. Keltským kmenům vládne po smrti icenského krále (Icénové obývali malé království na jihu Británie) jeho manželka, odvážná Boudicca. Neronův Řím nerespektuje královu závěť, ve které odkazuje vládu svým dcerám a rozhodne se srazit Boudiccu na kolena. Odvěcí rivalové Kerra (Kelly Reilly) a Antedia (Zoe Wanamaker) musí zakopat válečnou sekeru a spojit se proti společnému nepříteli, bok po boku čelit hrozivé římské invazi.

Foto: Sky/Amazon, autor: Stanislav Honzik

Historický seriál se v České republice natáčí od letošního června, záběry vznikaly v lomu Velká Amerika nebo v nedaleké obci Mořinka, kde vyrostla kopie známého Stonehenge. Filmaři se také pohybovali v Českém ráji a samozřejmě v barrandovských ateliérech. Filmový štáb můžete v těchto dnech potkat u Prahy poblíž řeky Šembery.

Foto: Sky/Amazon, autor: Stanislav Honzik

První série Britannie půjde do vysílání na podzim nadcházejícího roku, zda se seriálu dočkají také čeští diváci, je zatím ve hvězdách.

O seriálu podrobněji informovala Česká filmová komise

Komentáře

omikron

V seriálu máme i své české zástupce, například Monika Foris Kvasničková (My všichni školou povinní) hraje druida, čaroděje Keltů.

Natáčení bylo velice náročné, mimo jiné i proto, že veškeré keltské dialogy jsou ve skutečném keltském jazyce.

2016-12-31 14:57:10

Reagovat

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.31