Zvládneme to zaplatit pane Lorenc?

S vaším aktivovaným Adblockerem to bohužel nezvládneme. To máte: redaktoři, programátoři, mobilní aplikace, provoz serveru, domény... a reklamy jsou naším jediným zdrojem příjmů.

Děkujeme, že naše úsilí podpoříte zařazením Filmových míst mezi neblokované weby.

Menu

Válečný film The Zookeeper´s Wife se natáčí i u nás

Válečný film The Zookeeper´s Wife se natáčel i u nás

Příběh filmu The Zookeeper´s Wife (Manželka ošetřovatele), který se natáčel mimo jiné v České republice, se skutečně stal. Snímek se točí podle knihy Diane Ackerman, která zase vychází z deníků Antoiny Źabińske. Antoina se svým manželem skrývali ve své zoologické zahradě tři sta varšavských Židů. Přitom se ale manželé Źabińští museli starat o funkčnost zoologické zahrady, zachraňovali řadu druhů zvířat, aby odpoutali pozornost úřadů.

Yad Vashem manžele roku 1965 prohlásil za Spravedlivé mezi národy, což je výjimečné ocenění pro lidi, kteří během holocaustu pomáhali Židům. Tento neuvěřitelný příběh lidí, kteří se zapojili do odboje, se rozhodla zfilmovat Niki Caro a scénář sepsala Angela Workman. Je to britsko – americké válečné drama. Focus Feathers pustili do světa první trailer.

Pokud chcete vidět mláďata lvů, ale také strhující výkon například Jessicy Chastain, která hraje paní Źabińskou, nebo Joana Heldenbergha jako jejího manžela Jana, počkejte si na tento opravdu výjimečný film. Focus Feathers ho slibují 31. března 2017. Už v roce 2010 Angela Workman pracovala na adaptaci knihy The Zookeeper´s Wife. V roce 2013 souhlasila Jessica Chastain, že bude hrát titulní roli a zároveň se režie ujala Niki Caro, mladá novozélanská režisérka.

Jessica Chastain (foto: Focus Features)

Hollywoodský film se natáčel v pevnosti Josefov v Jaroměři, varšavská ZOO vznikla na pražském výstavišti. Filmaři si pronajali zavřenou vojenskou nemocnici a 200 let zavřená stará kasárna.

Pro Josefov to ale rozhodně není poprvé. Natáčel se tu například Wilsonov, Musíme si pomáhat, Hitler: Vzestup zla, Sarajevo 1914 nebo Žiletky. Pevnost z 18. století má zkrátka své neopakovatelné kouzlo, které láká filmové štáby.

Komentáře

Neexistují žádné položky.

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.61