Menu

V soutěži filmových fanoušků se prosadil snímek Poslední rodina

V soutěži filmových fanoušků se prosadil snímek Poslední rodina

Neuvěřitelný příběh slavného polského malíře Zdzislawa Beksińského zvítězil v soutěžním projektu Scope100 a má tak otevřenou cestu do českých kin. Režie se ujal Jan P. Matuszynski.

Stovka porotců z řad filmových nadšenců jej vybrala v konkurenci šesti dalších evropských filmů jako nejlepšího kandidáta pro českou kinodistribuci. Debut teprve dvaatřicetiletého režiséra Jana P. Matuszynskiho vypráví příběh slavného polského malíře Zdzislawa Beksińského a jeho rodiny. Snímek, který deník Guardian označil za „ohromující portrét s dechberoucími hereckými výkony“, vstoupí do českých kin na jaře.

Na snímku Poslední rodina, který od svého uvedení na festivalu v Locarnu sbírá nadšené ohlasy a ocenění po celém světě, porotci nejvíce ocenili jeho autenticitu, vynikající herecké výkony, mimořádnou práci s kamerou a lehkost, se kterou režisér divákovi komplexně zprostředkovává tři dekády v životě neobyčejného umělce, jeho syna a manželky.

Projekt Scope100 dává stovce vybraných filmových fanoušků šanci zvolit, jaký evropský snímek vstoupí na stříbrná plátna, a následně mají možnost se podílet na marketingové kampani při jeho uvedení. Cílem Scope100 je přinést nový pohled na proces distribuce nezávislých evropských filmů a aktivizovat publikum.

Poslední rodina (Ostatnia rodzina). Režie se ujal Jan P. Matuszynski

Projekt se letos konal v devíti zemích, přičemž film Poslední rodina získal prvenství hned ve čtyřech z nich – České republice, Francii, Litvě a Rakousku. Islandský snímek Heartstone zvítězil v Portugalsku a Švédsku, v Polsku nejvíce nadchnul animovaný snímek Červená želva. Norští porotci poslali do svých kin německé drama 24 týdnů a v Maďarsku triumfovala francouzská studie končícího manželství After Love.

V České republice organizuje Scope100 společnost Aerofilms.

Komentáře

Neexistují žádné položky.

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 2.14