Menu

Zamilovaní Spojenci rozehrají špionážní hru z druhé světové války

Zamilovaní Spojenci rozehrají špionážní hru z druhé světové války

Může láska skončit vlastizradou? Výpravný americký film Spojenci kombinuje válečný příběh a romantiku, tajné agenty a opravdovou vášeň. Na snímku se dokonce podílelo největší české trikové studio UPP.

Oscarového režiséra Roberta Zemeckise zaujala základní premisa příběhu – Jak se zachováme, když zjistíme, že náš nejbližší člověk není tím, za koho se vydává? České odborníky ze studia UPP si vybral na základě předchozí úspěšné spolupráce při tvorbě snímku Muž na laně (The Walk).

Je rok 1942 a Max Vatan (Brad Pitt) seskakuje do dun marocké pouště s cílem zabít německého velvyslance. Ve městě se setkává s Francouzkou Marianne (Marion Cotillard), která má hrát roli jeho manželky a pomoci mu splnit misi. Předstírání manželské intimity a zamilovanosti postupně přeroste v opravdovou lásku, a proto po ukončení operace společně odjedou do Londýna, kde se vezmou, válce navzdory. Šťastné chvíle trvají jen do momentu, kdy Max začne pochybovat, zda i toto není jenom velká důmyslná hra, která má výrazně ovlivnit výsledek druhé světové války.

České trikové studio UPP, pod vedením supervizora vizuálních efektů Viktora Mullera, vytvořilo asi tři sta padesát trikových záběrů, půl roku na nich pracovala více než stovka grafiků. Pro realizaci Casablancy čtyřicátých let využili obrovské množství dat z historických čtvrtí v Tangieru. Vše pak bylo zpracováno do komplexních 3D scén, modelovalo se tři sta šedesáti stupňové prostředí a to pak kombinovalo s už natočenými podklady.

Marion Cotillard a Brad Pitt (foto: Cinemart)

Čeští grafici pracovali na tajném přistání agenta Maxe na francouzském pobřeží, vdechli život historickému Londýnu, ve studiu stvořili náročnou simulaci exploze londýnské nemocnice, divácky zajímavé budou rovněž scény z pouště. „Hlavně si přeji, aby divák vůbec nepoznal, kolik triků v tom filmu vlastně je. V případě takového snímku je to pro nás ta nejlepší pochvala,“ dodává s úsměvem Viktor Muller.

Marion Cotillard a Brad Pitt (foto: Cinemart)

Premiéry se Spojenci dočkají 26. ledna 2017

Komentáře

Neexistují žádné položky.

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 0.7