Zvládneme to zaplatit pane Lorenc?

S vaším aktivovaným Adblockerem to bohužel nezvládneme. To máte: redaktoři, programátoři, mobilní aplikace, provoz serveru, domény... a reklamy jsou naším jediným zdrojem příjmů.

Děkujeme, že naše úsilí podpoříte zařazením Filmových míst mezi neblokované weby.

Menu

Pokračování Postřižin: Krasosmutnění zobrazí méně spokojená třicátá léta

Pokračování Postřižin: Krasosmutnění zobrazí méně spokojená třicátá léta

Hrabalovy geniální Postřižiny se vrací! Přesněji řečeno, Česká televize připravuje nový film Krasosmutnění, což je adaptace novely Bohumila Hrabala. Krasosmutnění navazuje na Postřižiny, které už dobře známe.

Koho uvidíme? Stárnoucího strýce Pepina, krásnou Maryšku, která stále nadšeně ochotničí, cholerického otčíma Francina. A samozřejmě nás čeká i desetiletý Bohoušek, který příběh vypráví – to je spisovatel sám. Příběh se opět vrací k pivovaru… Ale už se neodehrává ve spokojených dvacátých letech, ale během daleko složitějších třicátých let.

Režie se ujme Jiří Vejdělek (foto: Česká televize)

Krasosmutnění je druhý díl vzpomínkové trilogie Městečko u vody, ve filmu se proslavil zejména první díl, již zmiňované Postřižiny. Pro Českou televizi je ctí, že může zfilmovat tak krásnou novelu. Scénář Marka Epsteina má podle ředitele České televize Petra Dvořáka všechny předpoklady k tomu, aby vznikl silný, atraktivní a nadčasový snímek s mezinárodními ambicemi.

O tento scénář mají totiž zájem i cizinci. Práva na knihy Bohumila Hrabala patří několika dědicům v Česku a ve Švýcarsku, říká vedoucí filmového centra Helena Uldrichová. Nebylo rozhodně snadné získat autorská práva, ale povedlo se.

Producent T. Hoffman, scénárista M. Epstein, režisér J. Vejdělek, ředitel ČT P. Dvořák (foto: Česká televize)

Američtí producenti David Levine a Cary Brokaw se prý začali vrtět v křeslech, když Marek Epstein mluvil o svém scénáři. Jinak byli nedůvěřiví a stoičtí, ale když Marek domluvil, Cary řekl jen: „Tak tohle mi pošlete.“ Toto vypráví kreativní producent Tomáš Baldýnský.

Scénárista měl k látce respekt a dlouho sbíral odvahu, než se pustil do práce. Nicméně dramaturg Filmového centra, Jaroslav Sedláček říká, že když přišel Epstein se svou verzí scénáře, všem vyrazil dech. Režii má na starost Jiří Vejdělek (Něžné vlny, Muži v naději, Václav), producentem je Tomáš Hoffman. Pokud máte rádi kvalitní literaturu a je vám blízký Hrabalův svět, jeho originální humor a vyprávěcí styl, rozhodně se můžete těšit na Krasosmutnění.

Bohužel zatím nejsou známé podrobnější informace o premiéře, zjišťujeme pro vás další podrobnosti.

Komentáře

Neexistují žádné položky.

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 0.76