Menu

Helena Třeštíková se vrací s celovečerním dokumentem Strnadovi

Helena Třeštíková se vrací s celovečerním dokumentem Strnadovi

Před lety požádal Krátký film režisérku Helenu Třeštíkovou, aby sledovala několik manželských párů – šest let, od jejich svatby. Vznikl z toho v roce 1986 projekt Manželské etudy. A z nich vychází nový celovečerní dokument Strnadovi.

Proč se manželství rozvádějí? Na tuto otázku chtěly dokumenty zodpovědět. Manželé Strnadovi, kteří spolu mají pět dětí a vlastní obchod s nábytkem, spolu vydrželi 35 let. Jejich rodinu si diváci pamatují i z televizních filmů, nebo znají jejich firmu. Všechny děti ale nebyly přímo nadšené spoluprácí s filmaři, sami manželé jednou natáčení ukončili. Ale po půl roce překonali krizi a souhlasili, že budou pokračovat dál.

Celovečerný dokument Strnadovi jde do kin

Čeká vás jedinečný dokument. V této rodině se zrcadlí několik důležitých témat, říká Třeštíková. Vztahy s dětmi, víra ve vlastní schopnosti a odhodlání vzít život do vlastních rukou a podnikat. Režisérka si také váží otevřenosti, se kterou vše upřímně reflektovali.

Celovečerní dokument s jednoduchým názvem Strnadovi vnikl v koprodukci České televize a společnosti Negativ, do kin ho uvede Aerofilms. Film je inspirace pro všechny, kteří milují, ale bojí se zraňování. V životě se nemá váhat, ale žít naplno, tvrdí Jiří Šebesta z Aerofilms.

Jejich manželství není nějakou růžovou zahrádkou, je tu i dostatek trní. Nějakou dobu to sice vypadalo idylicky, ale pak přichází krize – manželé tasí nože, polykají prášky a cítí absolutní bezmoc, když se podívají na vlastní děti…

Strnadovi

Podívaná sleduje 35 let manželství, končí rokem 2015. V podstatě je zázrak, že vidíte autenticitu, pravdu a že takto dokázala rodina žít a nevyhnat ze svého domova kameru. Za celou dlouhou dobu přijde mnoho zvratů a leckteré názory manželé časem mění, začínají vidět věci jinýma očima.

Reálný život jedné pražské rodiny, o to tady běží. V dnešní době se mnozí bojí závazků, Strnadovi řeší věci rázně. Hlavně se nebojte žít.

Komentáře

Neexistují žádné položky.

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 0.36