Zvládneme to zaplatit pane Lorenc?

S vaším aktivovaným Adblockerem to bohužel nezvládneme. To máte: redaktoři, programátoři, mobilní aplikace, provoz serveru, domény... a reklamy jsou naším jediným zdrojem příjmů.

Děkujeme, že naše úsilí podpoříte zařazením Filmových míst mezi neblokované weby.

Menu

Filmaře fascinují zdemolované ulice i perly historické Prahy, natáčí se velkofilm The Aftermath

Filmaře fascinují zdemolované ulice i perly historické Prahy, natáčí se velkofilm The Aftermath

Americká hvězda Keira Knightley a švédský krasavec Alexander Skarsgard natáčejí v České republice poválečné drama The Aftermath (Následky). Režisér James Kent se rozhodl pro nádherné historické prostředí hlavního města, ve filmu si rovněž zahraje vybydlená ústecká čtvrť Předlice.

Příběh se odehrává v poválečném Německu. Rachael Morgan (Keira Knightley) přijíždí v ledové zimě do zničených ulic Hamburku, kde se má setkat se svým manželem plukovníkem Lewisem Morganem (Jason Clarke), který se má podílet na obnově města. Rachael brzy zjistí, že se manžel rozhodl k velkorysému činu, budou sdílet dům s jeho původním majitelem, vdovcem Stefanem Lubertem (Alexander Skarsgard) a jeho problematickou dcerou.

Letos v lednu se natáčelo na prvním nástupišti pražského hlavního nádraží, ve stanici byl k vidění parní vlak. Filmaři využili okolí Obecního domu, ve filmu se také objeví prostředí u hotelu Atlantic v pražské ulici Na Poříčí a Grand hotel Evropa na Václavském náměstí. Dále se pak natáčelo v bývalé věznici v Mladé Boleslavi a rozpadlém cukrovaru Lenešice u Loun.

V dnešních dnech natáčí v ČR Keira Knightley [Foto: Universal Pictures]

Bývalá mladoboleslavská věznice byla za první republiky založena jako celistvý justiční areál, v první polovině padesátých let zde v celách pobývali odsouzení duchovní. V roce 1955 došlo ke zrušení věznice a prostory začal využívat Státní ústřední archiv. Po revoluci si místo oblíbili filmaři, vznikaly zde scény z Jáklova Kajínka nebo z velkofilmu Lidice. Za ruský žalář se budova převlékla pro americký snímek Mission: Impossible – Ghost Protocol.

Lenešický cukrovar byl postaven v roce 1882, jeho výjimečnost spočívala především v jeho sedmdesát tři metrů vysokém komíně, který byl svým typem nejvyšší v České republice. Komín už ve filmech divák neuvidí, k jeho odstřelu došlo v roce 2013.

Alexander Skarsgård ve filmu War on Everyone (foto: Reprisal Films)

Jako věrnou kopii hamburských ulic si filmaři vybrali rozpadlou ulici Na Nivách v Ústí nad Labem. I když jí místní přezdívají ostuda města, vybydlená ulice je mezi filmaři populární. V roce 2015 se zde natáčely závěrečné scény českého snímku Tenkrát v ráji, kdysi lukrativní ústecká adresa zde představovala rozbombardovanou Mánesovu ulici na Vinohradech. Je docela možné, že snímek The Aftermath bude posledním, ve kterém se ulice objeví, demolice je dle architektů nevyhnutelná. Ulici duchů tak nejspíš nahradí klidová zóna, dětské hřiště, nebo zeleň.

Premiéra snímku The Aftermath zatím ještě nebyla stanovena.

Komentáře

Neexistují žádné položky.

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.64