Menu

Hoštice u Volyně: vesnička zruinovaná filmem

Hoštice u Volyně: vesnička zruinovaná filmem

Kdo by neznal trilogii Slunce, Seno od Zdeňka Trošky. Odehrává se v jihočeské vesničce Hoštice, odkud režisér pochází. Sláva však vesničce na kouzelnosti spíše ubírá. Starousedlíci buď na slávě vydělávají, nebo se návalům turistů brání.

Před 27 lety znali jihočeskou vesničku Hoštice u Volyně jen místní obyvatelé a lidé z okolí. Ale vše změnil až nápad rodáka a režiséra Zdeňka Trošky natočit zde filmovou komedii Slunce, seno, jahody. Úspěšnost filmu byla obrovská, a tak na sebe nenechalo čekat, jak další dvě pokračování (Slunce, seno a pár facek a Slunce, seno, erotika) tak i obrovské zpopularizování neznámé vesničky.

Hoštice se staly fenoménem jako filmová trilogie. O vesnici se začalo povídat a snad každý, kdo tuto trilogii viděl se chtěl podívat, kde Škopkovi a Konopníkovi zažívali radosti i starosti nebo jak vypadá hospoda, kde rozlejvala intrikánská Miluna a jak vypadá pravý hoštický kravín.

Hoštice se od první filmové klapky velice změnily. Z nenápadné vesničky se stala vyhledávaná turistická atrakce. V samotné vesnici se na vás z plakátů usmívá Zdeněk Troška, dále vidíte upoutávku na kravín a také reklamu na rodnou chalupu samotného režiséra.

Před domy, kde bydleli Škopkovi a Konopníkovi se fotí denně několik turistů a přes nával popularity se už nedostanete ani před hlavní vchody domů, protože je zde zákaz vstupu a to samé platí i o zámečku, protože je v soukromém vlastnictví. Hospoda, kravín a hřbitov s kostelíkem jsou volně přístupné. Avšak samotné obyvatele vesnice jen stěží potkáte. Všude se ohánějí turisté s foťáky a do pohodové vesničky to má daleko.

A nynější kravín má do toho filmového taky hodně daleko. Před vstupem do obrovského areálu zaplatíte 25 Kč. Je zde nové JZD Hoštice, můžete se posadit na motorku Venci Konopníka nebo se podívat na pojízdnou postel filmové maminky Heleny Růžičkové a mnoho dalšího.

V tomto areálu je i kravín známý z Troškovy trilogie. Pokud čekáte, že je nově zrekonstruovaný, jste na omylu. Nachází se v naprosto otřesném stavu, vstupní poplatek do areálu je na opravení celé té zkázy. Jeho vnitřek vypadá, jako právě odsouzený k demolici. A vůbec, že asi za chvíli někomu spadne na hlavu. Otázkou je, proč se to nechalo zajít tak daleko?

Komentáře

Katka

Byla jsem tam letos v místní hospůdce u Miluny na zabíjačce a bylo to super. Hospodu mají jiní majitelé a moc nám chutnalo. Hodně se to změnilo. Vaří velmi dobře a jsou velice ochotní.

2023-11-20 13:51:39

Reagovat

Damian666

V Hošticích byli moji známí na dovolené. Viděl jsem foto, nepochopím, jak někdo může jet do skanzenu filmu, nebo spíše do kulis. Tak další věcí bude pořádání svateb v kulisách Ulice v Hostivaři.. Rozuměl bych, kdyby někdo jel do Hoštic kvůli Stodole Michala Tučného...

2020-04-13 08:40:11

Reagovat

Zdenek

V HOSTICICH JE MOC HEZKY.ZDRAVIME PANA TROSKU.

2018-01-20 20:16:07

Reagovat

jana

navstivili jsme vesnicku Hostice kdyz jsme navstivili Vimperk..auto nechali ve meste a do Hostic jsme se vypravili vlakem,vystoupili a pomalu jsme sli pesky na naves,kde jsme navstivili hrbitov a co nas nejvic zajimalo bzla lavicka p.Trosky..tam jsme se vydali a pak ten pohled na celou vesnicku a krasne pocasi jsme se vydrzeli kochat velice dlouho..pak pomalu dolu a posilnit do mistni hospudky na obed...velke zklamani,obed opravdu hnus..ale ani to nas neodradilo a cesta na vlak nam pekne ubihala..velky zazitek z krasneho okoli kam oko dohledne..byl to pekny vylet ani jsme nelitovali,ze jame nepouzili auta a nenavstivili znama mista z filmu..tise jsme prisli a tise odesli..

2017-08-22 14:48:58

Reagovat

Jaroslav

Obrovské zklamání. Hoštice jsou malá ošuntělá, ošklivá vesnice, kde není k vidění skoro nic.

2017-08-13 17:50:09

Reagovat

Tom

Překvapilo mě, že ta téměř vzorová vesnice s fungujícím JZD a mnoha ztřeštěnými obyvateli je ve skutečnosti tak miniaturní a všechna místa, kde se točilo, jsou od sebe doslova pár kroků, včetně zámečku. Ale rád jsem zavítal, aspoň jsem se přesvědčil, že filmování je velké čarodějnictví :-)

2017-07-13 11:23:31

Reagovat

Vera a Luděk

Stodola se nám líbila moc zato oběd v místní restauraci stal Za nic.

2014-08-25 18:36:52

Reagovat

ludek

vera napsal:

Irena Kuncová napsal:

Letošní stodola - jedna velká ostuda!!!!! Organizace, umělci, návštěvnost....Učinkovali umělci, kteří se nestyděli říct, že si svoje vystoupení zkoušeli na poslední chvíli na parkovišti....Bylo mně líto p. Tučné a měla jsem pocit, že letos na toto představení pyšná nebyla. Myslím, že letošní Stodola stojí za velké podumání, zda pokračovat. P.S. Dík patří všem, co vystoupili v odpoledním programu. Kuncová

2014-08-24 22:31:34

Reagovat

vera

Irena Kuncová napsal:

Letošní stodola - jedna velká ostuda!!!!! Organizace, umělci, návštěvnost....Učinkovali umělci, kteří se nestyděli říct, že si svoje vystoupení zkoušeli na poslední chvíli na parkovišti....Bylo mně líto p. Tučné a měla jsem pocit, že letos na toto představení pyšná nebyla. Myslím, že letošní Stodola stojí za velké podumání, zda pokračovat. P.S. Dík patří všem, co vystoupili v odpoledním programu. Kuncová

2014-08-24 22:28:40

Reagovat

Irena Kuncová

Letošní stodola - jedna velká ostuda!!!!! Organizace, umělci, návštěvnost....Učinkovali umělci, kteří se nestyděli říct, že si svoje vystoupení zkoušeli na poslední chvíli na parkovišti....Bylo mně líto p. Tučné a měla jsem pocit, že letos na toto představení pyšná nebyla. Myslím, že letošní Stodola stojí za velké podumání, zda pokračovat. P.S. Dík patří všem, co vystoupili v odpoledním programu. Kuncová

2014-08-24 14:46:56

Reagovat

garet

Ty Kolombo, je vidět že ty si vesnický balík co dostal chalupu po starých, jinak by si v té králíkárně bydlel taky a jak rád :-D

Kolombo napsal:

Vážená Vendulo, zřejmě budete asi z města.....kde se sotva znáte s lidmi v činžáku - stovky lidí denně kolem vašeho domu pro Vás není žádné číslo. Hoštice bych odhadoval tak s bídou na 80 starousedlíků, zbytek nějaká náplava (nechť mě někdo z Hoštic opraví). Já osobně žiji také na vesnici a to z toho důvodu, že mám rád klid a trochu toho soukromí - kdybych chtěl mít před barákem dav lidí, tak můžu jít bydlet rovnou někam do "králíkárny" na sídliště. Vůbec se nedivím. že tamní obyvatelé mají po náladě, když 20 let je jejich domov neustále bombardován lidmi jako jste vy. Spíš se divím, že si místní obyvatelé nechávají takto s.át s prominutím na hlavu od místních "podnikatelů" a asi i obecního úřadu (ikdyž nevim, zda je obec schopna něco ovlivnit).

2014-08-01 00:01:11

Reagovat

Laďa

V Hošticích jsem byl před deseti lety a byla to klidná vesnička, tedy aspoň mě tak připadala, prošel jsem ji stavil s v hospodě a zase odjel, myslím že si toho žádný místní člověk ani nevšimnul, teď bych tam chtěl vzít i děti a vzhledem k reakci místních se mi do toho nějak nechce, no každopádně nejste v Hošticích samy kam jezdí turisté, já pocházím z desetitisícového města které určitě znáte i v Hošticích a jezdí sem turisti celoročně a při větších akcích (závody kol, biatlon, atd.) je tu tolik turistů i z celého světa, jako kdyby k vám do Hoštic přijely dva autobusy plný lidí na náměstíčko a čtrnáct dní vám tam pobíhali po vsi. A přes to že jsme poměrně malé město a i já tomu nejsem příznivcem, nikdo ani já se na turisty neškaredíme. P.S. myslím že i vy z Hoštic přeci jen někdy jedete na dovolenou nebo se někam podívat, jste potom také turisté.

2014-07-31 23:44:39

Reagovat

zoji

my sme u vas boli pred tyzdnom ,pofotili sme si ale myslim si ze som nenarusovala nikomu sukromie....zase viem co sa patrí.viem,ake to musi byt neprijemne za tie roky co stale chodia a fotia pomaly az u zadku vsetko.....je tam naozaj krasne a budem rada ak to co tam mate si uchovate ako najlepsie budete vediet.nadherna a ticha dedinka :-)

2014-07-24 09:40:27

Reagovat

David

Zdravím vás, v Hošticích jsem byl asi před více než deseti lety a to jen, že jsem jel služebně skoro kolem. Zastavil jsem se tam někdy k podzimu a bylo to v týdnu odpoledne. Bylo tam tenkrát úplné mrtvo. Moc jsem toho z filmu nepoznal mimo hospody na začátku vesnice, zámeček a kostelíka atd. Ty filmy mám hrozně rád, tak jsem se tam chtěl kouknout. Nikde jsem neprolejzal. Zaparkoval na návsi a šel jí obejít. Potkal jsem tenkrát jen jeden mladý pár na procházce - určitě turisty. A pak ještě jednu rodinku. O kýčovitých cedulích a nápisech a fotkách z filmu ani památky. Je škoda, že tu vesnici ty podnikavci takto zprznily. Vím, že to není jednoduché když nějaký skopčák chce koupit kus chátrajícího kravína mu to neprodat. Myslím, že ani Zdeněk Troška nebude moc nadšený co ty podnikavci z té vesnice udělali. Nechtěl bych tam mít chalupu ani zadarmo. Tam opravdu klid nemůže být. Kdyby nebylo 30 let výročí prvního filmu ani bych si na to nevzpomněl. Byl jsem překvapený co se z té vesničky stalo. Tenkrát když jsem tam byl to bylo úplně v pohodě. Škoda, že obec nedokáže regulovat ty reklamní zvěrstva všude kolem. Mají podnikavcům předat bezúplatně padající kravín, ať se tam vyřádí, ale vesnici tvrdě hlídat. Lituji toho, že jsem si to tam tenkrát celé neprošel, když to ještě šlo. A byl tam klid. Je mi celkem líto i lidí co tam bydlí, že je to tam jak na pouti.

2014-07-17 08:22:01

Reagovat

návštěva

Rádi by jste aby k vám nikdo nejezdil ale nezapomenete si dát na vaše web stránky Hoštic fotky z filmů Slunce seno........... a také nezapomenete dodat že u vás žije pan Troška a zpěvák pan Linka a že se u vás pořádají koncerty.Nezdá se vám tedy že si trošku protiřečíte a stěžujete si jako obyvarelé Hoštic na něco co jste si tam zavedli? mate snad nějaké zastupitelsvo tak se nějak dohodněte a když toho máte tak plný zuby tak natřete domy na třeba šedo zamalujte jelena zavřete hospody a prodej reklamních předmětů hned na návsi a budete mít pokoj a už po vás neštěkne ani ten smutný pes na řetězu

Místní napsal:

Budeme velmi rádi když tam nikdo jezdit nebude. Neustálé narušovaní soukromí,ničení majetku,lezení na vrata ještě k tomu u jiného domu než si myslí.Vrchol drzosti a neúcty.Že někdo z Vás odsuzuje nápisy,fotky apod. odsuzujte nám se to také nelíbí. A kdo za to může? Vy,co jste zvědaví jaký to tam je,vy co musíte lézt z prominutím do každé prd..e . A pak se divíte. Většina z Vás si myslí jak místní těží,kuloví těží jen náplavy který vycítili zisk,např.JZD a Ranč Š.Pláničky má člověk z německa a navíc ani v Hošticích nebydlí. Z rodného domu p.Trošky tu hrůzu postavil pražák. A že obec zavedla parkovné,to je v pořádku aspoň neparkujete kde nemáte,projede sanita i hasiči.A těch 30kč na jak dlouho chcete není nic co by Vám uškodilo např. Strakonice mají 11kč/h . Takže pokud chcete vidět Hoštice puste si film koukněte se pořádně jak to tam vypadá(nic moc se tam nezměnilo kromě těch kravin podnikavců),k nám nejezděte a bude to zas ta krásná tichá a klidná vesnička jako dřív. My budeme spokojený a budeme zas milí a usměvaví jako dřív.

2014-07-04 01:32:08

Reagovat

Rosťa

No,právě si plánují výlet s rodinou po Čechách a myslel jsem,že se taky zastavím v Hošticích,kde jak jsem četl se pořádájí Dostavníky a country večery.Myslel jsem,že místní dokázali využít popularity a trošku si přivydělat a zlepšit rodinný rozpočet díky filmařině. Ale po přečtení těhle komentářu se Hošticím obloukem vyhnu.Nečekal jsem,že místní jsou alergicčí na turisty.

2014-05-29 11:39:17

Reagovat

Peter T.

Ja som maďar a film som videl po maďarsky, velmi sa mi pacil a ked pojdem okolo urcite pojdem na hodinku pozriet tu uzasnu dedinku! Dam si kavu, poprechadzam sa a idem dalej! Nemyslim si ze zato by som mal byt narusitel dedinskeho kludu, sam som dedincan a viem "ako to tam chodi"!!!

2014-01-28 13:48:27

Reagovat

Místní

Samozřejmě každej není stejný, to byla reakce na ty co si strašně stěžujou jak to tam vypadá atd. a přitom si neuvědomí následky náštěvnosti.

2013-12-16 19:41:38

Reagovat

jarka

Dobry den mili obyvatele prijemnych Hostic.Me kroky vedly na mistni hrbitov.Take do kravina a skoda ze kravin pada za vlast.neude tam ani pamatja po kravgne.Jinak se synem jsme si zatancily na cantry pisne.Osobne jsme udelaly kolfcko po navsi.Daly kofolu a odjely pryc.

2013-08-24 23:42:04

Reagovat

kolemjdoucí

Dobrý den,minulý týden o víkendu jsem se byl v hošticích podívat.nemyslím si,že bych někoho otravoval.byl jsem se podívat v kravíně,kde jsem nechal 25 x 2 za vstup a nakoupil jsem si tam cetky za 800 kč.Šel jsem se najít do místní hospody a nechal jsem tam 350 kč.Prošel jsem se po vesnici,koukl jsem na jelena a za hodinku jsem odjížděl.Nikam jsem nelezl a že bych někoho otravoval to si taky nejsem vědom.Všehovšudy jsem tam nechal něco přes litr a odjel do rodného brna.A Vy jste nikdy nebyl v Praze , nebo někde jinde co jste chtěl vidět???To bych musel nadávat já že do brna jezdí půl světa na závody motorek,díky kterým náš stát zná celý svět, a pražáci že se jezdí na Karlův most.To že jsou někteří lidi pitomci a lezou kam nemají je bohužel realita a jsou to idioti.To je můj názor a jestli jsem někoho otravoval svou návštěvou a utracením peněz,tak se velice omlouvám.

Místní napsal:

Budeme velmi rádi když tam nikdo jezdit nebude. Neustálé narušovaní soukromí,ničení majetku,lezení na vrata ještě k tomu u jiného domu než si myslí.Vrchol drzosti a neúcty.Že někdo z Vás odsuzuje nápisy,fotky apod. odsuzujte nám se to také nelíbí. A kdo za to může? Vy,co jste zvědaví jaký to tam je,vy co musíte lézt z prominutím do každé prd..e . A pak se divíte. Většina z Vás si myslí jak místní těží,kuloví těží jen náplavy který vycítili zisk,např.JZD a Ranč Š.Pláničky má člověk z německa a navíc ani v Hošticích nebydlí. Z rodného domu p.Trošky tu hrůzu postavil pražák. A že obec zavedla parkovné,to je v pořádku aspoň neparkujete kde nemáte,projede sanita i hasiči.A těch 30kč na jak dlouho chcete není nic co by Vám uškodilo např. Strakonice mají 11kč/h . Takže pokud chcete vidět Hoštice puste si film koukněte se pořádně jak to tam vypadá(nic moc se tam nezměnilo kromě těch kravin podnikavců),k nám nejezděte a bude to zas ta krásná tichá a klidná vesnička jako dřív. My budeme spokojený a budeme zas milí a usměvaví jako dřív.

2013-07-06 11:40:16

Reagovat

Danda

Posílám pozdrav z moravského slovácka všem "hoštickým" . Víte...to máte tak. Prostě jste se stali slavnými a teď nesete důsledky popularity jako celebrity... Nic ve zlém, ale nikdy to není o tom...jak to NEUDĚLAT, ale o tom, JAK TO UDĚLAT ke kompromisní spokojenosti všech. Máte přece svoje "zastupitelstvo", máte svoje vlastní, moudré hlavy....Vadí-li mně něco hodně, tak to musím změnit. V naší vsi se vybudoval nádherný sportovně-rekreační areál. Momentálně je v nájmu a my občané-formou referenda - rozhodujeme, zda půjdeme do rizika obce, která se našim rozhodnutím stane jeho majitelem - ale se všemi pravomocemi jeho fungování anebo půjde jednodušší cestou - změní svým rozhodnutím současného nájemce na vlastníka, ale s rizikem, že se z areálu stane "podnik", který silně naruší chod vesnice... Vážení "hoštičtí"...nezávidím vám vaši současnou situaci, ale jsem přesvědčená, že vy sami ji můžete ovlivnit a změnit....a to tak, jak jsem napsala v úvodu - anebo podle přísloví..."aby se vlk nažral a koza zůstala celá"..o))))Nebo přes občanský zákoník a jiné dosáhnout klidu ve své vsi. Mně to ale připadá tak, že ten "klid" by pro mnohé nebyl zase tak důležitý, kdyby z toho rambajzu, co se u vás děje, něco káplo i do jejich kapse. Je důležité si srovnat v hlavě - co vlastně opravdu chci - a pak za to bojovat.

Držím palce, Danda

2013-06-19 09:56:26

Reagovat

Vanessa

A co čekáte, ze lidi zvědavý nebudou?.. Představte si, kdyby to bylo naopak taky byste chtěli vidět TO vsechno. A ohledně těch lidí, kdyz už tam teda jedou tak slušně by se chovat měli :) . Taky se tam chystáme, a těším se. A kdyz je tak slavná ta vesnice, mela by snad spíš vynášet .

2013-06-03 20:30:52

Reagovat

Místní

Budeme velmi rádi když tam nikdo jezdit nebude. Neustálé narušovaní soukromí,ničení majetku,lezení na vrata ještě k tomu u jiného domu než si myslí.Vrchol drzosti a neúcty.Že někdo z Vás odsuzuje nápisy,fotky apod. odsuzujte nám se to také nelíbí. A kdo za to může? Vy,co jste zvědaví jaký to tam je,vy co musíte lézt z prominutím do každé prd..e . A pak se divíte. Většina z Vás si myslí jak místní těží,kuloví těží jen náplavy který vycítili zisk,např.JZD a Ranč Š.Pláničky má člověk z německa a navíc ani v Hošticích nebydlí. Z rodného domu p.Trošky tu hrůzu postavil pražák. A že obec zavedla parkovné,to je v pořádku aspoň neparkujete kde nemáte,projede sanita i hasiči.A těch 30kč na jak dlouho chcete není nic co by Vám uškodilo např. Strakonice mají 11kč/h . Takže pokud chcete vidět Hoštice puste si film koukněte se pořádně jak to tam vypadá(nic moc se tam nezměnilo kromě těch kravin podnikavců),k nám nejezděte a bude to zas ta krásná tichá a klidná vesnička jako dřív. My budeme spokojený a budeme zas milí a usměvaví jako dřív.

2013-06-01 21:31:19

Reagovat

janek

Lidem z Hoštic se nedivým ta sláva jim vzala klid a soukromí a jen měšťaci musí skoro vlezt do baráku bydlí tam stejně obyčejní lidé jako ty zvědavci a myslím že jim by to taky nebylo příjemný. K vesnici patří klid tak nam na tech vsích ten klid nechte

2012-11-02 00:56:52

Reagovat

Kugita

MNo nic ve zlem..ale opravdových pražáků ( co mají oba rodiče v Praze narozené) je naprosté minimum. Dle mojí zkušenosti se jako bl..ve chovaji práve náplavy, co jsou sice pořád jednou nohou doma na dědině ale už mají pražskou SPZ...ale to jak se chvá civilizovaný člověk jim jaksi pořád uniká

Wojes napsal:

Do Hoštic se chceme podívat letos v červenci. Ovšem, co tu píšete mne docela znepokojuje... Chci se do Hoštic podívat už dlouho a tak to přece jen zkusím... For Hoštická: Vůbec se Vám nedivím, já "su taky z dědiny", která je docela turisticky navštěvovaná a jak se někteří chovají, to je hnus... A kórd pražáci... For 16000HansPaul Allee: Je těžký neposuzovat lidi podle SPZ, ale když se tak chovají všichni Pražáci , tak není o čem diskutovat...

2012-05-18 09:55:04

Reagovat

Lubor Hošna

Hoštice ale nezastavujem máme spoždění

2012-05-03 21:27:55

Reagovat

Lubor Hošna

Hoštice ale nezastavujem ale máme spoždění

2012-05-03 21:26:32

Reagovat

Kolombo

Vážená Vendulo, zřejmě budete asi z města.....kde se sotva znáte s lidmi v činžáku - stovky lidí denně kolem vašeho domu pro Vás není žádné číslo. Hoštice bych odhadoval tak s bídou na 80 starousedlíků, zbytek nějaká náplava (nechť mě někdo z Hoštic opraví). Já osobně žiji také na vesnici a to z toho důvodu, že mám rád klid a trochu toho soukromí - kdybych chtěl mít před barákem dav lidí, tak můžu jít bydlet rovnou někam do "králíkárny" na sídliště. Vůbec se nedivím. že tamní obyvatelé mají po náladě, když 20 let je jejich domov neustále bombardován lidmi jako jste vy. Spíš se divím, že si místní obyvatelé nechávají takto s.át s prominutím na hlavu od místních "podnikatelů" a asi i obecního úřadu (ikdyž nevim, zda je obec schopna něco ovlivnit).

2011-08-27 18:38:34

Reagovat

Vendula

Včera jsem se vrátila z Hoštic, kam jsme vážili cestu skoro 300 km. Byla jsem tam poprvé a vím, že i naposled. Přístup k domu, kde bydleli Škopkovi a Venca ohrazený páskou, vrata snad do výše 3 m. Vpředu přistavěn nějaký penzion nebo hospůdka se zahrádkou v kýčovitém provedení. Barák, kde pracoval "Evik" natřený načerveno, cesta zaroslná. Poblíž budovy s jelenem (přes cestu) se z jakéhosi dvorku ozývalo stále kňučení a štěkání, vyluzoval to pes uvázaný na řetězu. Velký byl jako vlčák, dle zubů mladý, ale neobyčejně vyzáblý a vedle prázdný kastrol. Až večer tam přišla nějaká paní a dala mu vodu. Naříkání psa bylo slyšet na náměstíčku vpodstatě celý den. Paní v nedalekém domku sice něvěděla, komu pes patří, ale zato věděla, že musí být na řetězu proto, aby byl ve stínu, kde nepraží slunko. Jinak je ve vsi plno kýčovitých nápisů, označení ulic a malůvek. Lidi nepříjemní, zakabonění, nevlídní. Přitom jim turistika jistě přináší možnosti výdělku, které jim jiné vesnice můžou závidět. Turista, který tam přijede pln očekávání, bude zřejmě zklamán. Jeden prodavač ve Volyni (tam jsme bydleli) mi řekl: Nedivte se, ti lidit jsou stejní jak v tom filmu, a spíš ještě horší.

2011-08-20 18:38:34

Reagovat

Wojes

Do Hoštic se chceme podívat letos v červenci. Ovšem, co tu píšete mne docela znepokojuje... Chci se do Hoštic podívat už dlouho a tak to přece jen zkusím... For Hoštická: Vůbec se Vám nedivím, já "su taky z dědiny", která je docela turisticky navštěvovaná a jak se někteří chovají, to je hnus... A kórd pražáci... For 16000HansPaul Allee: Je těžký neposuzovat lidi podle SPZ, ale když se tak chovají všichni Pražáci , tak není o čem diskutovat...

2011-05-23 18:38:34

Reagovat

Mates

Tak do téhle chvíle jsem se do Hoštic chystal a teď nevím jestli to má cenu podle diskuze co tady čtu, tak to je normálně vo hubu :D, :D, ale ani se tomu nedivím, kdyby mě každej den stály zastupy lidi před barákem tak už to taky střílím.

2011-05-21 18:38:34

Reagovat

Omikron

Máte někdo fotky nebo videa z Hoštic, z předkomerční éry?

2011-04-21 18:38:34

Reagovat

Milda

Zdravím. V Hošticích jsem se byl několikrát podívat cestou do Německa s malým náklaďákem a to v době, kdy jediný "nápis" ve vesnici byl jelen na fasádě. Dlouho jsem tam nebyl, ale podle toho co píšete je jasné, že genius loci téhle legendy je pomalu mrtev. A kdo za to může? No mrkněte na nadčasové filmy pana Trošky-co jsme my ČEŠI zač. Ahoj.

2011-04-20 18:38:34

Reagovat

Hoštická

Nazdar,se nedivte když sem každej rok jezdí lidí jak u blbejch tak na tom soukromníci chtěj vydělat tak jsou všude hlášky a pod.Mě osobně to pěkně sr.když každej mi čumí do dvora vyptává se kde a co a podobně a nejsem sama koho to štve.... A když někoho štve že je to tu tak jak to vypadá tak sem nejezděte a bude to zas ta krásná stará klidná vesnice,ono to každého omrzí když jsem za měsíc červenec přijede cca 10.000lidí a každej si parkuje jak chce leze kam chce soukromí nesoukromí,co se týče SMT je to jen lákadlo na prachy s country to nemá co dělat a člověk akorát sbíra odpadky z pozemku atd....Takže zkrátka a jednoduše kromě soukromníků tu turisty moc nemusí a co se týče pražáků? Hoštice=Pražákov jak doma tak v okolí!!

2011-04-08 18:38:34

Reagovat

16000HansPaul Allee

Ahoj lidi...Byl jsem někdy cca kolem r.2000 s přáteli na chalupě jednoho z nich, nedaleko Volyně. Tak někoho napadlo zajet se juknout do Hoštic. A zdá se mi, že to tenkrát ještě nebylo tak nesnesitelně komerční- na nějakej ten nápis si sice pamatuju, i pár čumilů podobnejch nám jsme potkali. Ale osobně mi přijde dost ujetý, že kvůli tomu někdo jede přes celou republiku. Jinak s vesnickýma "podnikavcema" je to všude stejný. Nevím proč jsem si teď vzpomněl na czechtekk. Tehdy "domorodci" sice do televizních kamer nadávali, jak chudinky nemůžou kvůli tomu šílenýmu kraválu spát... ale už kulantně pomlčeli o tom, že si na tom každej druhej bohatě namastil kapsy. Ať už hospodští, tak normální místní vychcánkové- spousta z nich nakoupila někde v samošce nápoje, jídlo atd. a spěchali to tekknařům střílet za naprosto nehorázný ceny (lahev vody za 50, bageta za 90kč atd..)

2011-02-11 18:38:34

Reagovat

Tomáš

Ahoj. Taky jsem se chtěl hodně dlouho podívat do Hoštic, ale vydali sme se tam až v roce 2007. Cesta skoro přes celou republiku a výlet na víkend. Co čert nechtěl, zrovna sme se trefili do termínu stodoly michala tučného. Pokud bych psal dojmy, tak bych vlastně opsal co psal Pavel, jenom s tím rozdílem, že sme navštívili i hřbitov a kostelík. Byl jsem rád že sme s přítelkyní dobře dojeli, viděli vesničku (to by teda hlavně můj zájem) a vyšlo i počasí, ale zároveň trochu zklamaný z toho, jak je vesnice komerčně využita. Spali sme ve stanu v kempu nad vesnicí (tolik myší na louce jsem nikdy neviděl, mají se tam asi dobře). Pokud byste měl Pavle zájem, rád bych vyměnil nějaké fotky.

2011-02-01 18:38:34

Reagovat

Pavel

Ahoj V roce 2008 jsem se jel podívat taky do Hoštic.Po příjezdu jsme museli parkovat na louce hned před vesnicí protože se tu konal country festival Stodola což jsme nevěděli a o to si myslím že to bylo horší protože nebylo nikde ani hnutí.Na kraji jsme skoukli motorku Venci Konopníka,dále počmáraný kravín,autobus Zemák,poté jsme šli do vesnice.Hned po příjezdu se nám nelíbilo jak je všude překýčováno nápisy,hlášky a fotky herců z filmu,tak naštěstí na návsi nic nebylo.U Konopníků a Škopků vysoký plot+řetízková zátarasa a ani se jim nedivim.Vedle jak je zde psáno suvenýry-koupili jsme si tam turistickou známku s ksiftem pana Trošky :-) ale ostatní stálo za prd a hlavně šíleně předraženo!Poté jsme skoukli nyní červený zámek kde je opravdu vstup zakázán ale vypadá docela pěkně.No a hned vedle je dům s jelenem :-) takový místní kýč ale dobrý,samozřejmě jsme se u něj vyfotili :-) Pak jsme popošli kousek dolů k hospodě kde makala filmová Miluna a opět všude kýčové nápisy až nás přešla chuť se tam jít najíst a myslím si že bychom stejně moc neobstáli protože tam bylo šíleně moc countráků :-) Po tom všem už jsme neměli náladu ani jít na hřbitůvek,aby na nás náhodou někde před vstupem nechtěli vstupné a hlavně číhaly na nás kýče někde u hřbitovské brány to by už bylo dost.Musím zmínit že pršelo takže to naší náladě určitě nepřispělo ale za sebe můžu říct že to tam je opravdový cirkus těžící z minulé slávy,hlavně z vás všude vycucnout nějakou tu kačku...někde jsem četl že chtějí za parkování v obci 30 kč což nechápu za co... Celkově když to shrnu tak bych se tam určitě někdy v létě nebo na jaře vrátil a prošel si to tam- hlavně v KLIDU +okolí obce ale už ne s takovým natěšením protože to tam vážně zrujnovala dnešní mamon doba.ŠKODA............................... Jinak v případě zájmu můžu poslat foto. Zdraví Pavel

2011-01-27 18:38:34

Reagovat

Dáda

Pro Báru: Báro, bohužel, nedělám.. Jak říkám, mám zkušenost cca 15 let to pozorovat rok od roku... a letos poprvé vím, že už se tam nevrátím... Možná pro komerční reklamožrouty je to fajn, ale pro mne ne...škoda.

2011-01-15 18:38:34

Reagovat

Bara

Pro Dáda: Promiň, ale si děláš PRDEL NE!!!!Jak říkáš, na námku úúplně v poho a nikde žádný ruch, klid a cvrčci..,pravda do kravína to nešlo :-), souhlas, nějak se vydělávat dnes musí, nepřehánět to, dyť by byla škoda přijít o takouto vesničku, malou ikdyž né střediskovou :-)), ale takto?? Nevím, zda to pude, v létě omrknu a napíšu, pude-li to. Jinak díky za info!

2011-01-07 18:38:34

Reagovat

Dáda

Ahoj všichni.. Jezdím do Hoštic cestou na Lipno už pěkných 15 let... Dříve to byla krásná vesnička jak z toho filmu, identické, pěkné.. Ale teď? Loni jsme tam byla naposledy, je to strašné, šoklivé, jen vjedete do vesnice, všude hraje dokola hudb ze Slunce Seno, všechno s epodle toho nějak jmenuje, každý barák tím nějak vydělává, z hasičárny je prodejna suvenýrů, vedle kravína vyrostl barevný penzion Šimona Pláničky, všechno se platí, i za zastavení na náměstí, což dříve nebylo. Dům "U Škopků" má chudák plot až nad hlavu a vlčáka, vůbec se nedivím.. Jak už tu někdo napsal, jako DisneyLand :( Chápu, že musí nějak vydělávat ale tohle je strašný, kýč.. už nikdy více.

2011-01-04 18:45:26

Reagovat

Bara

Cus lidi, v Hošticích sem byl před 13lety, v tu dobu byl v kravíně nějaký soukromník se dřevem myslím, že by krachl?? Jinak vesnička byla mírně neupravená, ale pěkná, teda zarostlý zámeček a drtek chátrající obrázek jelena na baráku-ještě tam je, či né?? Jinak změny asi budou, k vratum se dostat dalo,ale už tenkrát toho bylo vííce..(já blíže nešel, ctil sem soukromí lidí). Ale co sem tenkrát slyšel, tak to ještě šlo.. Předem díky moc za více infa.

2010-12-29 18:38:34

Reagovat

Higgi

Hoštice naštěstí nežijí jen trilogií Slunce Seno, ale také country festivalem Stodola Michala Tučného. Byl jsem v Hošticích před rokem. Jel jsem kolem, tak jsem to tam skejvnul. Ještě rychleji jsem mazal pryč. Cirkus a komedie, prostě Potěmkinova vesnice. Nevím, jestli je to jen a pouze kvůli nenažraným pražákům, neb jsem taky z Prahy.

2010-11-29 18:38:34

Reagovat

Jaja608

Zajímavý článek.Také jsem slyšel že se z Hoštic stal takový Dysneyland..Je to škoda..

2010-10-30 18:38:34

Reagovat

Holoubek

diky...

2010-10-30 18:38:34

Reagovat

1 | 2

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 0.18