Zvládneme to zaplatit pane Lorenc?

S vaším aktivovaným Adblockerem to bohužel nezvládneme. To máte: redaktoři, programátoři, mobilní aplikace, provoz serveru, domény... a reklamy jsou naším jediným zdrojem příjmů.

Děkujeme, že naše úsilí podpoříte zařazením Filmových míst mezi neblokované weby.

Menu

Děj filmu či seriálu

PC

Malému kniežaťu a kňažnej raz porozprávala pestúnka (Kateřina Kolářová) príbeh o zakliatej Jabloňovej panne (Estera Geislerová) jej bratovi Jiřím (Jiří Racek) , ktorých zakliala zlá macocha (Vilma Cibulková). Jedného dňa sa už dospelí knieža (Karel Dobrý) vyberie na poľovačku a dostane sa až na tajomný hrad. Keď si tu zo stromu odtrhne jablko a rozreže ho napoly zjaví sa mu zakliaty Jiří a požiada ho o vodu. Keďže ale knieža už žiadnu nemá, Jiří sa premení na holuba a odletí.

Pri druhom jablku je knieža už opatrnejší a zo studne si naberie vodu a až potom rozreže. Tak sa mu podarí vyslobodiť zo zakliatia Jabloňovú pannu, s ktorou sa chce hneď oženiť. Toto všetko sleduje zlá macocha a pri chvíľkovej kniežaťovej nepozornosti zhodí Jabloňovú pannu do studne a sama sa za ňu začne vydávať. Na Jiřího-holuba pošle svojho orla. Holuba však zachráni kniežaťova sestra Běla (Alžběta Šmídová). Zlá macocha presvedčí knieža, aby sa s ňou oženil a potom sa zmení na krásavicu. Knieža ju zoberie na svoj hrad a ešte v ten večer je svadba. Zlá macocha sa ale na krásavicu nepremení a chce od kniežaťa aby zabil holuba, o ktorého sa stará jeho sestra.

Na hrade sa začnú diať po svadbe čudné veci. Najskôr začne vysychať studňa a potom začne horieť voda. Zdesení obyvatelia opúšťajú hrad. Knieža sa znova vyberie na tajomný hrad, kam ho privedie holub a zo studne, do ktorej zhodila Jabloňovú pannu macocha, zoberie biely kvet. Macocha zatiaľ na hrade zakliala Bělu. Keď sa knieža vráti na hrad nájde ju bezvládnu ležať na zemi. Od žiaľu sa rozplače a slzami pokropí aj biely kvet, čím zruší macochinu kliatbu a oslobodí nielen Bělu ale aj Jabloňovú pannu a jej brata a samotná macocha sa prepadne do studne. PC

Miesta natáčania:

Film Jabloňová panna sa točil na hradoch Bezděz, Točník a Rabí.

20.11.2021Staročech vložil reálnou fotografii k místu natáčení jabloňový sad z filmu Jabloňová panna.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.28