Zvládneme to zaplatit pane Lorenc?

S vaším aktivovaným Adblockerem to bohužel nezvládneme. To máte: redaktoři, programátoři, mobilní aplikace, provoz serveru, domény... a reklamy jsou naším jediným zdrojem příjmů.

Děkujeme, že naše úsilí podpoříte zařazením Filmových míst mezi neblokované weby.

Menu

První republika

První republika Heureka První republika
První republika

Detail filmu

Video

Děj filmu či seriálu

Redakce

Rodinná sága vyprávějící o osudech rodiny Valentů v období let 1918 až 1945, kteří se z venkova přestěhují do pražského Podolí. Rodina Valentů zbohatla díky výrobě automobilů pro Rakousko-Uhersko během období války. Po jejím skončení se však karta obrací.

V rodině navíc panuje rivalita mezi bratry Vladimírem a Jaroslavem, kteří oba usilují o přízeň Kláry Léblové, dcery slavného továrníka. Ten však údajně utekl i s penězi zaměstnanců z firemního fondu do Ameriky.

Místa natáčení:

Interiér vily Valentových a salóna Vladimíra Valenty sa natáčal v letňanských ateliéroch.
Exteriér vily Valentových so záhradou a altánom filmári našli v Kutnej Hore v Českej ul. 37
Exteriér módneho salóna Vladimíra Valentu sa nachádza v pražskej Kozí ul. 21.
Sídlo cukrovarníka Škvora (aj keď značne digitálne upravené) predstavoval zámok Ploskovice, kde sa natáčalo aj v jeho interiéroch.
Rodinná firma Valentovcov a fabriku Jakuba Lébla si filmári vyhliadli v horníckom múzeu Mayrau vo Vinařiciach.
Hotel Polesí a bordel Ladylike má totožnú adresu a to zámek Slapy. Aj tu sa natáčali ako exteriérové, tak aj interiérové scény.
Podolská ul. sa v skutočnosti natáčala na ul. 1. máje v Úštěku
Statok rodiny Valentovcov v Paněnských Břežanech si zahral Šubrtův a Cifkův statek v Třebízi. V obci sa natáčali aj scény dedinskej oslavy, kde Vacek napadol nožom Vladimíra Valentu. Vackov statok sa nachádzal na čp. 3
Kostol, kde chodila na spoveď Hedvika Valentová, slúžka Antónie a kde sa konala svadba Vladimíra a Magdalény sa nachádza v Brandýse nad Labem v ulici F. X. Procházky. Na tejto ulici sa natáčali aj scény dobročinného bazáru, kde sa Hedvika nakazila španielskou chrípkou.
Zámek Bon Repos si zahral kúpele ve Mšeném, kde zobral Benoni Elišku a Irenku Valentové.
V Bečvároch sa nachádza statok, kde bojoval Vladimír počas prvej svetovej vojny.
Z pražských lokalít si v seriáli zahralo samo seba Hlavní nádraží - odchod slúžky Jarky s Eliškou a Irenkou do kúpeľov; neúspešný pokus Vladimíra a Magdalény utiecť do Paríža.
Vyšehradské sady - prechádzky Magdalény a jej kamarátky Ley; tajné stretnutie Vladimíra s Goldbergom.
Mánesův most - pád Magdalény do Vltavy
Střelecký ostrov - Vladimír zachránil Magdalénu po páde do Vltavy.
Rašínovo nábř. pri železničnom moste - Vladimír zahadzuje bodák, ktorým zabili doktora Nekvasila do Vltavy; lúčenie sa komunistov po schôdzi, keď Bedřich Vacek sleduje Kryštofa a zistí, že ukrýva v byte Vladimíra.
Zemská porodnica v Apolinářské ul. - Magdaléna bola na vyšetrení u doktora, ktorý jej potvrdil, že je tehotná. Malostranské nám. 1 - dom, kde sa skrýva Vladimír pred políciou u Freddyho priateľky.
kino Lucerna - kde je Magdaléna s kamarátkami, Vladimírom, Irenkou a Freddym

19.8.2023trempík vložil reálnou fotografii k místu natáčení Valenta vehicles z epizody 12. Stavidlo seriálu První republika.
19.8.2023trempík vložil reálnou fotografii k místu natáčení pred Léblovou fabrikou z epizody 2. Lhář prolhaná seriálu První republika.
19.8.2023trempík vložil reálnou fotografii k místu natáčení Továrna Léblových z epizody 2. Lhář prolhaná seriálu První republika.
19.8.2023trempík vložil reálnou fotografii k místu natáčení Valenta vehicles z epizody 9. Rudi seriálu První republika.
19.8.2023trempík vložil reálnou fotografii k místu natáčení Valenta vehicles z epizody 1. Ztracený syn seriálu První republika.
1.10.2022jircu vložil reálnou fotografii k místu natáčení na skalách z epizody 22. Štvanice seriálu První republika.
22.6.2021kathy-so vložila reálnou fotografii k místu natáčení v hoteli Polesí z epizody 18. Jízdenky do Paříže seriálu První republika.
22.2.2021rosky vložil reálnou fotografii k místu natáčení Vackov statok z epizody 9. Rudi seriálu První republika.
21.2.2021PetrJust vložil reálnou fotografii k místu natáčení kostol v Podolí z epizody 16. Bratrská láska seriálu První republika.
21.2.2021PetrJust vložil reálnou fotografii k místu natáčení pred kostolom z epizody 3. Milodary seriálu První republika.
13.10.2018loxi nalezl lokaci místa natáčení izba v kúpeľoch z epizody 21. Sbohem a odpusťte seriálu První republika.
14.1.2018santanica33 vložila reálnou fotografii k místu natáčení Vila rodiny Valentových z epizody 1. Ztracený syn seriálu První republika.
14.1.2018santanica33 vložila reálnou fotografii k místu natáčení Ladylike z epizody 1. Ztracený syn seriálu První republika.
5.9.2017loxi nalezl lokaci místa natáčení Ladylike z epizody 1. Ztracený syn seriálu První republika.
30.9.2016Cesta vložil reálnou fotografii k místu natáčení Podolí z epizody 2. Lhář prolhaná seriálu První republika.
7.7.2016honajz vložil reálnou fotografii k místu natáčení cigánsky tábor z epizody 17. Čarodějka seriálu První republika.
28.5.2016loxi vložil reálnou fotografii k místu natáčení na ulici z epizody 20. Eskamotér seriálu První republika.
23.4.2016Cesta vložil reálnou fotografii k místu natáčení pred Léblovou fabrikou z epizody 2. Lhář prolhaná seriálu První republika.
23.4.2016Cesta vložil reálnou fotografii k místu natáčení Továrna Léblových z epizody 2. Lhář prolhaná seriálu První republika.
23.4.2016Cesta vložil reálnou fotografii k místu natáčení Valenta vehicles z epizody 1. Ztracený syn seriálu První republika.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 2.4