Zvládneme to zaplatit pane Lorenc?

S vaším aktivovaným Adblockerem to bohužel nezvládneme. To máte: redaktoři, programátoři, mobilní aplikace, provoz serveru, domény... a reklamy jsou naším jediným zdrojem příjmů.

Děkujeme, že naše úsilí podpoříte zařazením Filmových míst mezi neblokované weby.

Menu

Návštěvníci

Děj filmu či seriálu

mishell

Dne 1. júna 2484, 22 hodín 31 minút... Centrálny mozog ľudstva objavil v hviezdnom priestore AL36 neznámy objekt smerujúci k Zemi. Zrážka s vesmírnym telesom by mala za následok smrť šesťdesiatich percent života na nej. Ľudia sa usilujú nájsť prijateľné riešenie a padajú rôzne návrhy. Do úvahy prichádza likvidácia meteoritu či presídlenie celého ľudstva na Mesiac, čo sa však nepáči delfínom, pretože to nerieši ich problém... Do živej debaty vstupuje akademik Richard (JOSEF BLÁHA), fanatický obdivovateľ Adama Bernaua, veľkého matematika konca 20. storočia. Tvrdí, že podľa pamätí tohto génia už v jeho mladosti existoval celkom jednoduchý spôsob, ako presúvať celé kontinenty a planéty v priestore a čase. Majstrove zápisky o vynáleze a jeho výpočty, žiaľ, zhoreli ešte za jeho mladosti pri požiari domu Bernauovcov. Akademik teda navrhuje uskutočniť cestu späť v čase do roku 1984, do chvíle tesne pred vypuknutím požiaru a v bleskovej akcii zaistiť zošity so vzácnymi výpočtami, samozrajme nenápadne. Rada Zeme s istými rozpakmi návrh odhlasuje a expedícia ADAM 84, zložená z tých najlepších odborníkov a vybavená tou najlepšou technikou svojej doby (šikovne maskovanou za najlepšiu techniku doby minulej) sa spolu s akademikom Richardom vydáva na cestu časom späť do roku 1984...

Po úvodných problémoch sa dostávajú do horiaceho domu Bernauovcov práve včas, žiaľ, hľadaný zošiť č. 1 nie je na svojom mieste, tam, kde jeho polohu udávali pamäti génia. Akademik Richard napokon sám nedopatrením spôsobí, že zošit opäť zhorí spolu s domom. Richard si uvedomuje, že expedícia už nebude tou bleskovou a úspešnou akciou, akú si predstavoval a bojí sa, že génius prelomu 20. a 21. storočia snáď ani žiadnu formulu na presun kontinentov v čase a priestore nevymyslel... Česká televízia nesmela seriál Návštěvníci vysielať od roku 1989 kvôli súdnemu sporu v súvislosti s menom postavy akademika Filipa, ktorú hral Josef Bláha. Vdova po skutočnom akademikovi Filipovi zažalovala televíziu pre hanobenie mena jej manžela a televízia spor prehrala. Aj keď vyrobila dokument, uctievajúci pamiatku profesora Filipa, seriál sa jednoducho nesmel vysielať pre súdny zákaz. Hrozilo, že kultový seriál mládeže 80. rokov bude navždy zamknutý v trezore. Česká televízia nakoniec problém vyriešila tak, že premenovala postavu akademika Filipa na akademika Richarda a predabovala všetky dialógy, kde sa jeho meno vyskytovalo. Tým sa nepatrne zhoršila kvalita dialógov, najmä v prvých častiach seriálu, ale seriál tak môžeme aj po rokoch vidieť v repríze opäť na televíznych obrazovkách. (oficiální text distributora)

Místa natáčení:

Návštěvníci se natáčeli na několika různých místech. Seriálový hotel se nachází možná trochu překvapivě v Počátkách, konkrétně se jedná o hotel Modrá hvězda. Ano, je to tentýž hotel, který si zahrál v Postřižinách.

Poměrně hodně se natáčelo i v Pelhřimově a některé záběry pochází z Brna z Bráfovy ulice. Zajímavé informace nám zaslal uživatel Steev: V Bráfově ulici stávala Adamova vila. Ta krátce po natáčení ustoupila výstavbě dálničního přivaděče, což byl také důvod natáčení právě tam. Poškození objektu požárem (nebo alespoň očouzením) už tak majitele nemuselo trápit. Dům s verandou, který byl před Adamovou vilou a zůstal stát, se v seriálu rovněž krátce mihne.

Tip: článek Vydejte se s námi po stopách seriálu Návštěvníci

29.11.2023sasorts nalezl lokaci místa natáčení križovatka z epizody 3. Návštěvníci přicházejí seriálu Návštěvníci.
6.11.2023Milsn vložil reálnou fotografii k místu natáčení medzi skalami z epizody 2. Výprava do minula seriálu Návštěvníci.
5.6.2023Cesta vložil reálnou fotografii k místu natáčení U rybníka z epizody 4. Akce: Sešit 1. seriálu Návštěvníci.
9.1.2023Místo natáčení stanica z epizody 14. Po nás potopa seriálu Návštěvníci bylo okomentováno.
8.5.2022roze vložil reálnou fotografii k místu natáčení vchod na kostolnú vežu z epizody 5. Hlavně nenápadně seriálu Návštěvníci.
8.5.2022roze vložil reálnou fotografii k místu natáčení Kostelní věž z epizody 5. Hlavně nenápadně seriálu Návštěvníci.
4.6.2021RaSa vložila reálnou fotografii k místu natáčení Konečně doma z epizody 15. Návrat do budoucnosti seriálu Návštěvníci.
11.11.2020F-TYPE nalezl lokaci místa natáčení U policejní stanice v Kamenici z epizody 14. Po nás potopa seriálu Návštěvníci.
11.11.2020F-TYPE vložil místo natáčení U policejní stanice v Kamenici k epizodě 14. Po nás potopa seriálu Návštěvníci.
21.6.2018Polsonside vložil reálnou fotografii k místu natáčení Poslušné auto z epizody 5. Hlavně nenápadně seriálu Návštěvníci.
17.11.2016loxi nalezl lokaci místa natáčení lúka 3 z epizody 2. Výprava do minula seriálu Návštěvníci.
17.11.2016loxi nalezl lokaci místa natáčení lúka 2 z epizody 2. Výprava do minula seriálu Návštěvníci.
22.10.2016loxi nalezl lokaci místa natáčení pri jazere z epizody 2. Výprava do minula seriálu Návštěvníci.
19.10.2016loxi nalezl lokaci místa natáčení lúka z epizody 2. Výprava do minula seriálu Návštěvníci.
21.1.2016honajz okomentoval místo natáčení V nemocnici z epizody 12. Peníze z hvězd seriálu Návštěvníci.
20.6.2014Kabonil okomentoval místo natáčení V nemocnici z epizody 12. Peníze z hvězd seriálu Návštěvníci.
13.3.2014Addams okomentoval místo natáčení na koľajniciach z epizody 14. Po nás potopa seriálu Návštěvníci.
13.3.2014Addams okomentoval místo natáčení na koľajniciach z epizody 14. Po nás potopa seriálu Návštěvníci.
27.2.2014Tomáš B. vložil reálnou fotografii k místu natáčení železničný prejazd z epizody 3. Návštěvníci přicházejí seriálu Návštěvníci.
27.2.2014tomik1982 vložil reálnou fotografii k místu natáčení pri futbalovom ihrisku z epizody 5. Hlavně nenápadně seriálu Návštěvníci.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.8