Zvládneme to zaplatit pane Lorenc?

S vaším aktivovaným Adblockerem to bohužel nezvládneme. To máte: redaktoři, programátoři, mobilní aplikace, provoz serveru, domény... a reklamy jsou naším jediným zdrojem příjmů.

Děkujeme, že naše úsilí podpoříte zařazením Filmových míst mezi neblokované weby.

Menu

Děj filmu či seriálu

budmen

Mouřínov je malá moravská díra. I silnice tam končí. A protože Mouřínováci chtějí být „průjezdní", musí vymyslet plán, jak sehnat větší, než malé množství asfaltu na její pokračování. Klíčem k úspěchu má být Franta, introvert, mudrlant a zmatkař. Ale především mistr republiky ve vábení jelenů. A tak nápad uspořádat v Mouřínově Mistrovství Evropy ve vábení jelenů za účasti premiéra je jedinou možnou cestou k vysněné silnici. Starosta se chystá na svou diplomatickou misi a Franta se zamiluje, ale nic není jednoduché a vidina nové silnice je nejistá. Obzvlášť, když Franta odmítá soutěžit, někdo poškodí pozadí tribuny a Csáková nebere telefon ... Režisér Robert Sedláček k filmu říká: „Veselá komedie o velkých věcech na malém místě, o velké politice, velkých citech a velkém umění. S prvotřídními herci i v epizodních rolích. Každý vábí každého na svoje cíle, na své ego, pro svoje potěšení; to vše uprostřed velkolepého Mistrovství Evropy ve vábení jelenů..." Když se v roce 2006 objevil hraný debut uznávaného dokumentaristy Roberta Sedláčka Pravidla lži, hovořilo se o něm jako o filmové události roku. Film byl oceněn Českým lvem za scénář a filmoví kritici ho označili za nejlepší film roku. S uznáním se setkal i v zahraničí. Podle vlastního scénáře nyní Robert Sedláček natočil v Centru dramatické tvorby Televizního studia Brno České televize komedii Muži v říji.

Místa natáčení:

Filmový Mouřínov je i skutečným Mouřínovem nedaleko Bučovic. A stejně jako ve filmu, i ve skutečnosti zde silnice končí. Pouze turnaj ve vábení jelenů je dílem filmařů. Ale kdo ví? Třeba se zde podobný turnaj jednou uskuteční.

Kromě Mouřínova se natáčelo také v Modré u Velehradu, Postoupkách u Kroměříže a na zámku v Miloticích

4.11.2017jureff vložil reálnou fotografii k místu natáčení Reného kamenictví z filmu Muži v říji.
1.1.2014zdeneks nalezl lokaci místa natáčení Reného kamenictví z filmu Muži v říji.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 0.88