Menu

Aktuálně: dánští filmaři natáčí v České republice nový fantasy film

Aktuálně: dánští filmaři natáčí v České republice nový fantasy film

Od konce února natáčí na českém území štáb dánského koprodukčního filmu Dina, dcera jasnovidky (The Shamer’s Daughter). Poslední klapka by měla padnout na konci dubna, celkově u nás plánuje štáb strávit 38 natáčecích dní. Film bude vznikat na hradu Kost, v pražském Klášteře svaté Anny, barrandovských ateliérech a středověkém skanzenu Řepora.

Snímek režiséra Kennetha Kainze je motivován knižní sérií dánské spisovatelky Lene Kaarberbøl’s. Vypráví příběh náctileté slečny Diny, jejíž nadpřirozenou schopností je jasnovidectví – pohled do jejích očí zprostředkovává lidem obraz jejich vlastní duše a připomíná jim vlastní hříchy. Vládce Dunark uvězní Dininu matku a mladá dívka se vydá na strastiplnou cestu za jejím osvobozením. Zaplete se však do mocenských bojů a je nucena bít se o svůj vlastní život.

Štáb v České republice utratí za natáčení zhruba 74 milionů z celkového rozpočtu necelých 157 milionů korun. Filmaře k nám kromě atraktivních lokací přilákala i podpora od Státního fondu na podporu kinematografie ve výši bezmála sto dvacet tisíc korun.

Hlavním producentem filmu je dánská společnost Nepenthe, se kterou spolupracuje česká společnost Sirena Film. Kromě těchto dvou firem se na projektu podílí i norská Storm Film, švédská Filmlance a TrueNorth z Islandu. V hlavních rolích se představí skandinávští herci Petra Maria Scott Nielsen, Peter Plaugborg, Søren Malling a další.

Hrad Kost je oblíbeným cílem filmařů

Místa, která si severský štáb vybral pro svůj film, se na filmovém plátně neobjeví poprvé. Například hrad Kost na jičínsku znají diváci českých filmů a pohádek jako například Radůz a Mahulena, S čerty nejsou žerty, nebo O ztracené lásce, ale i horroru Hannibal: Zrození či Kletby bratří Grimmů. Všechna místa a filmy z hradu Kost si můžete prohlédnout na interaktivní mapě. I další z míst, kam producenti Diny zavítají, není filmem nepolíbeno. Ve skanzenu Řepora se natáčel snímek Juraje Jakubiska Bathory, či pohádka Jménem Krále.

Komentáře

Neexistují žádné položky.

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.55