Menu

Viky Cabadaj znovu na sjezdovce! (exkluzivní reportáž z natáčení)

Viky Cabadaj znovu na sjezdovce! (exkluzivní reportáž z natáčení)

Na svazích Krkonoš se po pětadvaceti letech opět prohánějí Sněženky a Machři. Po mnoha peripetiích spojených s nedostatkem sněhu a změnami ve scénáři se právě natáčí v Peci pod Sněžkou volné pokračování oblíbené české komedie osmdesátých let podle námětu Radka Johna a Ivo Pelanta.

Na svazích Krkonoš se po pětadvaceti letech opět prohánějí Sněženky a Machři. Po mnoha peripetiích spojených s nedostatkem sněhu a změnami ve scénáři se právě natáčí v Peci pod Sněžkou volné pokračování oblíbené české komedie osmdesátých let podle námětu Radka Johna a Ivo Pelanta. Tentokrát ovšem nejsme na školním lyžařském výcviku I. B, ale na horské chatě U Kardů, na kterou svolal čtyřicátník Viky Cabadaj své bývalé spolužáky na školní sraz. Podařilo se mi zúčastnit se jednoho natáčecího dne a zjistit zajímavosti o natáčení.

Prvním velkým úspěchem produkce je určitě herecké obsazení – před kamerou se opět objeví Jan Antonín Duchoslav v roli frajírka Cabadaje, sekundovat mu bude Michal Suchánek alias Karel Mácha, přísného profesora Kardu hraje opět Radoslav Brzobohatý, profesorku Hanku Veronika Freimanová, charismatického Radka Převrátila téměř k nepoznání změněný herec Semaforu Václav Kopta a roli půvabné Mariky Kardové přijala Eva Jeníčková, která žije a pracuje ve Spojených státech.

Do původní herecké sestavy přibyl Jakub Prachař a slovenská herečka Juliana Johanidesová, kteří ztvární potomky hlavních hrdinů. Ve „dvojce“ už diváci sice neuvidí lyžařského instruktora Vladimíra Brďku ani zkušenou profesorku Boženku, ale čeká je minimálně jedno velké překvapení. Ve filmu se objeví v malé roli běžkařka Kateřina Neumannová, která hraje sama sebe. Má však pouze jeden natáčecí den. Režiséra prvního dílu Karla Smyczka, zaneprázdněného natáčením televizních seriálů, vystřídal méně známý režisér Viktor Tauš (režíroval mimo jiné celovečerní film Kanárek). Na Smyczka však štáb nezapomněl a také on dostal drobnou úlohu.

V Krkonoších se točí důležité scény – například setkání profesora Kardy a Vikyho Cabadaje u vleku Javor v Peci pod Sněžkou, dále u hotelu Energetik a na jeho parkovišti, jiné scény se natáčejí v peckém obchodě Sněžka, v restauraci Enzian se již točilo.

Filmaři původně zamýšleli, že budou točit na chatě Smetánka, kde se odehrávaly osudy hrdinů původního filmu. Chata je ovšem velmi komerčně využívána, oblepena reklamou a kiosky s občerstvením. Paní Voláková ze štábu prozradila, že druhý díl se bude točit na chatě Severka, které se nachází asi 1 km od Smetánky. Začátkem března se filmaři přesunou do Prahy a poté do Jinonic, kde se v ateliérech dokončí interiérové scény v replice chaty Severka.

Tip: Sněženky a machři po 25 letech v naší databázi

Mohu prozradit pár detailů ze scénáře – Viky potká na sjezdovce profesora Kardu. Neviděli se 25 let a Karda teď vlastní v Krkonoších penzion. Viky se rozhodne uspořádat sraz po letech právě v penzionu U Kardů – přijede ale jen několik bývalých spolužáků – Karel Mácha se synem Petrem, Vikyho dcera Jana, Marika, Hužera a ještě pár lidí. Máchův syn se zamiluje do Jany Cabadajové, Karel Mácha je televizní hvězda a Radek Převrátil vlastní zkrachovalý knižní velkoobchod. Po Marice stále touží Viky, po profesorce Hance zase Radek … a víc už neprozradím.

První diváci mohou přijít do kina na Sněženky a Machry po 25 letech už v říjnu letošního roku.

Radim Horák

Foto: Radim Horák

Komentáře

MISA

JEJDA TO JE SUPR ZE JE US DRUHI DIL (JSEM ZVJEDEVÁ)

2008-12-11 18:23:41

Reagovat

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.44