Menu

Febiofest opět přináší nebe plné filmových hvězd

Febiofest opět přináší nebe plné filmových hvězd

Na pražském Smíchově ve čtvrtek 23. března 2017 startuje mezinárodní filmový festival Praha – FEBIOFEST. Program opět přinese filmové perly z celého světa, svůj snímek představí režisér Emir Kusturica, pro cenu si z Ameriky přijede Jan Tříska.

Srbský režisér a hudebník Emir Kusturica, jeden z nejúspěšnějších a nejoriginálnějších evropských režisérů, v Praze osobně uvede premiéru vášnivé love-story Na mléčné dráze s Monicou Bellucci v hlavní roli, k níž napsal i scénář a zároveň ztvárnil hlavní mužskou roli. Kusturica patří k nejslavnějším absolventům pražské FAMU, studoval v ročníku u Otakara Vávry a posbíral řadu významných mezinárodních cen.

Klára Melíšková ve filmu Jako z filmu (foto: MFF Praha - FEBIOFEST)

Pro Kristiána za přínos světové kinematografii přicestuje na Febiofest z USA, kde žije, herec Jan Tříska. Ocenění převezme 23. března na slavnostním ceremoniálu v pražském Obecním domě.

Abel Ferrara (foto: MFF Praha - FEBIOFEST)

Jan Tříska, který oslavil na podzim osmdesátiny, započal svoji kariéru v divadle. Jednou z prvních rolí, kterou získal ve filmu, byla postava Radúze v poetickém dramatu Radúz a Mahulena. Tento snímek uvede Febiofest spolu s Janem v sobotu 25. března v pražském kině CineStar Praha – Anděl. Legendární herec ztvárnil úctyhodné množství rolí, prosadil se nejen v Čechách, ale po emigraci v roce 1977 i ve Spojených státech. V americkém exilu spolupracoval s Milošem Formanem na snímcích Ragtime a Lid versus Larry Flynt. Do povědomí českých diváků se zapsal také jako nekompromisní pedagog Igor Hnízdo ve filmu Obecná škola režiséra Jana Svěráka.

Film Never Sol (foto: MFF Praha - FEBIOFEST)

Tradiční filmový svátek přináší kromě filmových novinek také bohatý doprovodný program, který se poprvé odehraje v prostoru industriální Radlické kulturní sportovny. Doprovodný program nazvaný OFF nabídne veřejnosti ve dnech 24. až 30. března od 16 do 24 hodin workshopy, speciální projekce, diskuze s filmaři a vystoupení kapel, hudebních projektů a DJs.

Po ukončení pražského programu čeká festival pokračování v dalších českých regionech a to až do 28. dubna. Více o programu naleznete na oficiálních webových stránkách festivalu.

Komentáře

Neexistují žádné položky.

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.02