Menu

TO už zase cení krvavé zuby, remake kultovního snímku ovládne zářijová kina

TO už zase cení krvavé zuby, remake kultovního snímku ovládne zářijová kina

Děsivý klaun Pennywise vraždící malé nevinné děti se opět zlomyslně usmívá. Nejúspěšnější román TO krále hororů Stephena Kinga se po sedmadvaceti letech vrací na stříbrná plátna. A pozor, dle prvních ohlasů se opět budeme bát podívat se v noci pod postel.

Od osmdesátých let je Stephen King opravdovým králem hororové literatury, jeho knihy čtenáře pohltí a nepustí, někdy dokonce koušou. King se dokáže navrtat do nervů a spustí skryté neurózy. Hrůzu vzbuzují upíři z prokletého Salemu, šílenství Jacka v Osvícení a klaustrofobní peklo v hotelovém pokoji 1408 nebo pekelný klaun. Mistr hororů je neskutečně popisný a uvěřitelný, často chcete od písmen a řádků odvrátit zrak, ale nemůžete si pomoct, potřebujete prostě vědět, jak ta vyšinutá jízda skončí.

To

Vystudovaný učitel Stephen King za pár dní oslaví sedmdesátku a k jubileu si tak zřejmě nadělil nové filmové zpracování populární knihy TO.

Každých sedmadvacet let se v městečku Derry probouzí dobře živené zlo a bere na sebe podobu klauna. S úsměvem rozsévá smrt a ochutnává lidské maso, nejvybranější lahůdkou a oblíbenou hračkou jsou pro něj malé děti. V roce 1958 se po několika nevysvětlitelných vraždách spojila skupina dětí a TO porazila. O dvacet sedm let později v roce 1985 se TO objevilo znovu a opět se chystalo rozsévat smrt. Zneklidňující výlet do vnitřních strachů zrežíroval v roce 1990 Tommy Lee Wallace, o dalších sedmadvacet let později se vrací TO v modernějším a údajně ještě děsivějším hávu v režii Argentince Andrése Muschiettiho, který má s hororovým žánrem zkušenost ze čtyř let starého španělského snímku Mama.

To

Hlavní role klauna se v novém filmovém zpracování ujal švédský herec Bill Skarsgard: „Je to neskutečně extrémní postava. Nelidská, sociopatická. Zlo ukryté v ironickém úšklebku Pennywiseho si užívá hru s vyděšenými dětmi a jejich lov. Samozřejmě očekávám srovnávání s klaunem, kterého v původním snímku představoval Tim Curry. Nebudu lepší než on, budu jiný.“

Producent Dan Lin k tomu dodává: „Pro ztvárnění klauna se nám také hodila Billova stavba těla. Je hodně vytáhlý, už svým pohybem těla působí komicky. Nabízí se srovnání s jokerem Heatha Ledgera nebo klaunem Tima Curryho. Bill je jiný než Heath i Tim a rozhodně umí být neméně děsivý.“

Jak se remake kultovního snímku povedl, zhodnotí český divák již 7. září. Dle reakcí redaktorů světových médií (Například Erica Eisenberg ze CinemaBlend: „S nadšením prohlašuji, že TO je velkolepé. Naprosto děsivé, ale také úžasně zábavné - Ztroskotanci jsou PERFEKTNÍ - Za mě kandidát na top desítku.“)

TO bude stát určitě za TO!

Komentáře

Neexistují žádné položky.

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 0.5