Zvládneme to zaplatit pane Lorenc?

S vaším aktivovaným Adblockerem to bohužel nezvládneme. To máte: redaktoři, programátoři, mobilní aplikace, provoz serveru, domény... a reklamy jsou naším jediným zdrojem příjmů.

Děkujeme, že naše úsilí podpoříte zařazením Filmových míst mezi neblokované weby.

Menu

Pět zaručených filmových tipů pro vánoční pohodu

Pět zaručených filmových tipů pro vánoční pohodu

Najdete-li přes Vánoce čas na filmy, pusťte si se svými blízkými některou z těchto klasik. Určitě vás potěší.

Ukradené Vánoce (The Nightmare Before Christmas, 1993)

V roce 1982 pracoval Tim Burton jako animátor ve společnosti Walt Disney a v pošmourných krátkých dnech na pomezí Halloweenu a Vánoc dostal nápad napsat třístránkovou báseň o kostlivci Jackovi, který touží poznat kouzlo Vánoc. Příběh nešel hned do šuplíku, objevila se možnost natočit krátký televizní film. Projekt se ale nakonec na pár let zasekl, produkce W.D. ho považovala za příliš temný a Tim byl v roce 1984 z Walta Disneyho dokonce vyhozen.

The Nightmare Before Christmas, 1993

Vrhnul se do další práce, velký úspěch a popularitu mu přinesl film Batman z roku 1989. O rok později zjistil, že Walt Disney stále vlastní práva na zfilmování jeho duchařské vánoční pohádky, a tak se rozhodl znovu rozvinout svojí animovanou představu děsuplných Vánoc. Napodruhé se to konečně povedlo a Tim rozjel nový projekt. K práci na filmu přizval kolem sto dvaceti špičkových animátorů a několik vynikajících herců, zpěváků a hudebníků (Chris Sarandon, Danny Elfman nebo Catherine O'Hara). Filmařský tým stvořil přes dvě stovky loutek a odstartoval složitý animační proces. Zrodil se tak kouzelný animovaný svět se skvělou hudbou a lehce strašidelným nádechem, který potěší celou rodinu.

Sám doma (Home Alone, 1990)

Příběh o doma zapomenutém chlapci Kevinovi snad není potřeba vůbec představovat. Film se natáčel zhruba dvacet kilometrů od centra Chicaga, ve vesnici Winnetka, jedné z nejbohatších vesnic v Illinois. Dům na adrese 671 Lincoln Avenue je z venku pořád skoro stejný, i po dvaceti sedmi letech stále přitahuje filmové fanoušky.

Kdo by neznal Sám doma?

V roce 1988 ho koupili manželé Abendshienovi, dům poté pronajali filmařům. V roce 2011 se manželé rozhodli, že už tak prostorný dům nepotřebují a filmové místo bylo brzy na prodej. Kupec se našel v roce 2012 – slavný dům ho vyšel na 1,595 milionů amerických dolarů. Interiér se značně proměnil, zvenku si ale dům filmoví fanoušci rozhodně nespletou. Hlavnímu hrdinovi Macaulay Culkinovi je dnes 37 let.

Anděl Páně (2005)

Pohádky od režiséra Jiřího Stracha musí mít snad každý upřímně rád. Laskavý příběh andělského poplety Petronela a čertovského vykuka Uriáše je rozhodně ověřenou filmovou pohádkou pro děti i dospělé. První díl Anděl Páně se natáčel především na hradě Kašperk.

Děj Anděl Páně 2 se točí okolo zatoulaného kouzelného jablka

Pokračování Anděl Páně 2 na sebe nechalo čekat dlouhých deset let, druhé dobrodružství nebeských postav vznikalo hlavně na Šumavě, ale také třeba v Ledči nad Sázavou a v Českém Krumlově.

Šťastné a veselé (Joyeux Noël, 2005)

Koprodukční film zemí, které se před více než sto lety skutečně potkali ve válečné zóně první světové války. Režisér Christian Carion spolu s Francouzi, Němci, Angličany, Belgičany, Rumuny a Nory vypráví příběh z Vánoc roku 1914, kdy na jeden večer utichlo válečné běsnění a vojáci nepřátelských stran oslavili svátky spolu.

Šťastné a veselé - film o světlých chvílích v době války

Tento vánoční příběh je inspirován reálnou událostí z drsné reality první světové války a vedle srdcervoucích scén rovněž odhaluje koncentrovanou absurditu války.

Vánoční koleda (A Christmas Carol 1901, 1935, 1970, 1983, 2009)

Populární příběh britského romanopisce Charlese Dickense se dočkal hned několika filmových adaptací. Lakomec Ebenezer Scrooge byl na stříbrném plátně poprvé v roce 1901. Celovečerní film Scrooge přišel v roce 1935, ve formě muzikálu potom v roce 1970. V animované verzi se objevil myšák Mickey roku 1983.

Vánoční koleda, animovaná verze z roku 2009 od Roberta Zemeckise

Poslední verze Vánoční koledy se zrodila v roce 2009, tentokrát šlo o počítačovou 3D animaci. Scénáře a režie se ujal Robert Zemeckis (Návrat do budoucnosti, The Polar Express, Forrest Gump) a v hlavní roli mrzouta Scrooge zazářil americký komik Jim Carey. Film vydalo studio Disney 3D Digital a promítal se rovněž ve formátu pro kina IMAX.

A jaké filmy si o Vánocích nenechají ujít fanoušci filmových míst?

Komentáře

omikron

Ty české

2017-12-15 17:51:22

Reagovat

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.01