Menu

Nechte se svéz(s)t Kolem zázraků

Nechte se svéz(s)t Kolem zázraků

Milostný trojúhelník, zábavní park na Coney Islandu a tamní vyhlášená atrakce Kolo zázraků. Dramatický příběh vášně, násilí a zrady natočil režisér Woody Allen podle svého vlastního scénáře. Jako obvykle, pro svůj snímek získal ty nejlepší hvězdy současnosti: v hlavních rolí se představí Kate Winslet, Jim Belushi, Juno Temple a zpěvák Justin Timberlake.

V padesátých letech dvacátého století je v zábavním parku na Coney Islandu velmi rušno. Ginny (Kate Winslet) je nešťastná bývalá herečka, která nyní pracuje jako servírka. Její manžel Humpty (Jim Belushi) se rád napije, pak bývá hrubý a před manželkou často dává přednost rybaření. Nedávno se k nim nastěhovala Humptyho dcera z prvního manželství, Carolina (Juno Temple, která má sice s otcem problematický vztah, ale zároveň se potřebuje ukrýt před gangstery i FBI.

Kate Winslet (foto: Bioscop)

Když Ginny potká na pláži pohledného mladého plavčíka Mickeyho (Justin Timberlake, velmi rychle podlehne jeho kouzlu a zamiluje se. V jejich milostné romanci nachází záchranu od všech chyb a zklamání z vlastního života.

Justin Timberlake (foto: Bioscop)

Stejně tak přítomnost znovunalezené dcery Caroliny má blahodárný vliv na Humptyho chování a on znovu zažívá radost. Ale Ginniny a Humptyho opojné naděje na lepší život se začínají hroutit, když se Carolina poprvé setká s Mickeym…

Juno Temple (foto: Bioscop)

Pro Woodyho Allena měl Coney Island odjakživa zvláštní kouzlo, této lokace využil již při natáčení filmu Annie Hallová (1977). Na toto místo má mnoho šťastných vzpomínek, když tam chodil jako dítě. „Rozkvět Coney Islandu začal mnohem dřív, než jsem se narodil,“ říká Allen. „Pokaždé mě to tam zaujalo. Rušné místo se spoustou lidí, dělo se tam stále tolik věcí, z toho místa čišela živelná atmosféra. Vždy jsem si myslel, že je tam provokativní a dokonalá atmosféra pro dramatický příběh.“

Vypravěčem celého příběhu je beznadějný romantik, plavčík Mickey. Touží se stát spisovatelem a je zcela pohlcen mystikou psaní. Na pláži potká Ginny, špehuje ji, vcítí se do její melancholie. Je v období, kdy má tendenci romantizovat vše kolem sebe a představa mít vztah s vdanou ženou mu přijde nesmírně lákavá. Než Ginny pozná Mickeyho, vede nudný život bez naděje, setkání s ním všechno změní. Je to pro ni exploze sopky, opět je otevřená a šťastná. Milují se, on jí šeptá sladké nesmysly a vše je úžasné, dokud se ve městě neobjeví ztracená dcera jejího manžela Carolina.

Kate Winslet a Justin Timberlake (foto: Bioscop)

Woody Allen tentokrát nabízí snímek plný duševních přerodů: Ginny stoupá z melancholie do závratných výšin štěstí a následně upadá do pasti sžíravé žárlivosti. Letí nahoru a klesá dolů stejně jako návštěvník obrovského ruského kola, na Coney Islandu známého pod jménem Kolo zázraků.

Česká premiéra Kola zázraků proběhne 4. ledna 2018.

Komentáře

Neexistují žádné položky.

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.83