Menu

Slavíme druhé narozeniny: o všem s vámi

Slavíme druhé narozeniny: o všem s vámi

Po dvou letech a stovkách hodin práce jsou Filmová místa.cz takové, jaké je vidíte. Napište nám, co vám zde chybí, co zlepšit, nebo co naopak tak důležité není.

Ponejprve zhodnocení, co se za rok s vaší pomocí podařilo: Počet filmů 310 (před rokem 152), seriálů 38 (minulý rok 13) plus přibyl jeden sitcom. Počet filmových míst s adresou a fotografií se za rok zvedl ze 450 na 2940! Interaktivní mapa narostla o více než 1000 nových míst na celkových 1754. V březnu na stránky zavítalo přes 18 tisíc návštěvníků, asi o osm tisíc víc, než před rokem. Takovými čísly bychom se nemohli chlubit bez vaší pomoci.

Zejména v posledních měsících, od února, opravdu prudce vzrostl počet příspěvků od vás, našich čtenářů. Občas jsme měli s kolegou Peterem plné ruce práce s kontrolou, aktivací a bodováním vašich výborných příspěvků. Zároveň se omlouváme, pokud se vaše příspěvky neobjeví na webu hned.

Kudy dál? Zlepšení? Tipy?

V minulém roce jsme přinesli pár drobných vylepšení: nyní si například můžete otevřít interaktivní mapu pouze s místy natáčení konkrétního filmu. Přibyla také možnost vložení druhé a třetí fotografie k jednomu filmovému záběru, čímž bylo vyřešeno kontroverzní nahrazování fotek fotkami "lepšími". Také došlo k drobné grafické úpravě, velké náhledy filmových míst byly zvětšeny a místa natáčení seriálů jsou nyní přehledně řazeny pod jednotlivé díly.

Tipy ke zlepšení nám zasíláte v průběhu celého roku, bohužel z časových (školních) důvodů a mé slabé programátorské gramotnosti je od nápadu k činům vždy trošku daleko. Poslední prázdniny mi však poskytnou dost času na realizaci dalších novinek, neváhejte tedy pod článkem navrhovat, diskutovat. Stránky jsou především pro vás :)

Komentáře

JirkaRybka

Díky za odpověď - tady se krásně ukazuje jak pohled zvenku může být zavádějící. Přemýšlel jsem nad svými zkušenostmi tak nějak programátorsky, ale protože jsem nevěděl o té geograficky roztříděné dělbě práce, dospěl jsem k úplně jiné hypotéze... Když se na to ale podívám zpětně, vidím že všechny mé příklady jsou skutečně kombinacemi zahraniční film vs. česká lokace, nebo zase naopak (Škola základ života vs. Arezzo), takže tím je asi záhada vysvětlena. Ještě jednou díky, a s projektem držím palce!

2015-09-16 22:56:46

Reagovat

Kocourvbotach

Dobrý den,

předem velmi děkuji za váš feedback, posouvá nás to kupředu. Toto jde určitě na vrub mne, já schvaluji zahraniční filmy, kolega Peter má na starost CZ/SK. Ve svém procesu jsem udělal chybu, kontroloval jsem aktivity na movieloci.com, kam ovšem "neprobublá" česká adresa přidaná byť k zahraničnímu filmu. Zkrátka pozměním systém kontroly nových komentářů a situace se dozajista zlepší.

Bod 2 zní zcela logicky, náš programátor se na to mrkne co nejdříve.

Díky za trpělivost, přece jen jsou filmovky stále nadšeneckým projektem a koníčkem.

S pozdravem,

Jiří Kuruc

2015-09-16 18:47:39

Reagovat

JirkaRybka

Dovolím si přidat ještě komentář k tomuto staršímu, avšak tématem příhodnému článku. Rád bych totiž položil otázku, případně podnítil diskusi, ohledně jedné (myslím si) trochu slabiny zdejšího jinak výborného webu: Jde o pořadí příspěvků v procesu schvalování. Abych nebyl špatně pochopen - naprosto chápu, že tyto věci zajišťují zřejmě nadšenci/dobrovolníci, jejichž čas a síly jsou omezené, takže nemůže být všechno hotové hned. Těmto lidem naopak velmi děkuji za jejich práci. Jako občasně-pravidelný přispěvatel však trvale pozoruji dva fenomény, které jsou dle mého názoru spíše věcí samotné logiky jak stránky fungují, a mají za následek jistý zmatek který jednak komplikuje sledování novinek, jednak je i demotivující pro vkládání příspěvků.

V systémech, kde příspěvky podléhají schválení, bývá zvykem používat jakousi schvalovací frontu, takže se redakce zabývá novými příspěvky (přibližně) v pořadí v jakém byly vloženy. Domnívám se, že na Filmových Místech tomu tak není. Nejednou se mi stalo, že jsem vložil nějaký příspěvek, a přestože jiné srovnatelné příspěvky byly schvalovány téměř okamžitě, ten můj kdesi na dně "fronty" čekal dlouhou dobu. Například místo http://www.filmovamista.cz/1500-Skola-zaklad-zivota?zaber=16861 čekalo tehdy déle než měsíc, i se to v komentářích pak řešilo (http://www.filmovamista.cz/clanek/113-V-Arezzu-Zivot-je-krasny--reportaz-). Nyní jsem měl opět tu smůlu, že jsem nález místa z filmu Dítě číslo 44 vložil zrovna ve chvíli, kdy PC rozjel svou úctyhodnou sérii fotek ze Slovenska (za kterou mu patří jistě obrovská pochvala!), čímž asi můj příspěvek ve frontě "pohřbil" někam ke dnu - od té doby bylo schváleno mnoho jiných nověji vložených příspěvků (včetně i mých vlastních kde to trvalo někde i méně než hodinu - tady smekám), někde se dokonce od té doby už stihlo místo i vyfotit a fotku také schválit, ovšem to moje Vršovické nádraží, třebaže naprosto jasné a doložené reálnou fotkou, není ani po 8 dnech venku. Neřekl bych ani slovo třeba půl roku, kdyby obecně z důvodu omezených sil redakce byly "na řadě" příspěvky staršího data než ten můj, nebo kdyby to byla jen výjimka, nebo tam třeba byla nějaká nejasnost, jenže ono to tak není... Domnívám se, že to není jen lehce nepříjemné pro mne, ale že také při delší absenci záběru (skrytého před veřejností kvůli schvalování) hrozí že lidi začnou vkládat duplicictně stejný záběr. Nevím zda redakce toto vídá či filtruje častěji, určitě jsem to ale zaznamenal u místa http://www.filmovamista.cz/3233-Plnou-parou-vpred?zaber=38696 kde byl vložen totožný záběr, jehož lokaci jsem já objevil a bylo mi to schváleno, aby až později byl ten záběr na základě upozornění v komentáři smazán pro duplicitu se záběrem přispěvatele Teoretik - který ovšem nikdo z nás neviděl v době kdy jsme ten druhý záběr postupně vkládali a lokalizovali. Zřejmě také dlouhodobě ležel ve schvalovací frontě (domnívám se), a pokud by fungovala skutečně jako fronta, musel by být asi venku dříve než schválení mého nálezu na duplicitním záběru.

Rád bych proto redakci upozornil na tento fenomén. Nevím sice jak přesně to funguje nyní, ale stálo by asi za zamyšlení, zda by se ten proces nedal nějak zlepšit (resp. zprůhlednit). Například úpravou řazení příspěvků tak, jak je redakce vidí při schvalování (od nejstaršího data vložení změny)? Opět musím dodat, že si práce lidí kolem Filmových Míst velmi vážím, a snažím se spíše jen přispět k dalšímu vylepšení projektu. Neberte to, prosím, ve zlém, netlačím na vás ale jen nabízím zpětnou vazbu.

A když už jsem zmínil "dva" fenomény - ten druhý je jen taková malá blecha, a opět se týká řazení příspěvků. Jak asi vidí každý pravidelný čtenář Filmových Míst, při vložení reálné fotky se záběr posune na vrchol novinek v momentě vložení (a tedy ještě bez viditelné fotky), a nikoliv v momentě schválení (takže nová fotka naběhne mezitím už skrytá někde dole, kde ji návštěvníci stránek přehlédnou). O tomto se asi už ví (i to kdysi bylo někde zmíněno, pokud mě paměť neklame), bylo by ale možná dobré s tím konečně něco udělat, pokud by byla příležitost. My, kdo sem chodíme pravidelně, jsme si na to sice už dávno zvykli, ale pro oči nového uživatele to nepůsobí úplně profi dojmem.

Děkuji.

2015-09-15 10:51:23

Reagovat

ekaras

V rubrice hledá se,.. Rychlé šípy hledají kůlnu Jana Tleskače, se jedná o průchod z Jalovcové ulice do ulice Michalská. Fotku snad časem dodám. :-)

2009-05-26 18:29:59

Reagovat

Jiří Kuruc

Hezký den, zatím jsme se k odměnám nedostali a důvod je prostý, reklamy na našich stránkách zatím na odměny nevydělají, pokryjí nám hosting a doménu. Jako student si bohužel nemůžu dovolit tyto odměny dotovat :-(

2009-05-26 18:29:59

Reagovat

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 0.86