Menu

Febiofest 2019: Filmařské novinky i restaurované klasiky

Febiofest 2019: Filmařské novinky i restaurované klasiky

Mezinárodní filmový festival Praha přinese i v letošním roce pestrou paletu děl současné kinematografie, přiveze ostřílené a světově známé filmaře a ocení české i zahraniční špičky, letos si sošku Kristiána odnese Jiřina Bohdalová a dánský režisér Bille August.

V průběhu devíti dní nabídne v Praze tento populární filmový festival více než sto padesát filmů v šestnácti sekcích. Projekce proběhnou v zásadních pražských kinech a kino komplexech: v multikině CineStar Anděl, CineStar Černý Most, kině NFA Ponrepo a kině Městské knihovny v Praze.

Febiofest

Jednou z nejvyhledávanějších bude jistě nová sekce Classics, která je již pevnou součástí Febiofestu. Kategorie Classics je na festivalu trvalým prostorem pro nově restaurovaná a digitalizovaná klasická díla světové kinematografie. Na festivalu bude letos možné zhlédnout Bazén s Alainem Delonem a Romy Schneider, Nebe nad Berlínem režiséra Wima Wenderse či Zběsilost v srdci Davida Lynche. Diváci uvidí ale také režisérskou verzi hororového Vymítače ďábla Williama Friedkina nebo zásadní dílo Věry Chytilové a kameramana Jaroslava Kučery Sedmikrásky.

Je nad slunce jasné, že i letos bude z čeho vybírat. Vedle již zmíněných remasterovaných filmových pecek stojí za pozornost také sekce dokumentárních snímků. V Praze proběhne exkluzivní projekce snímku Nikdy Nezestárnou režiséra Pána Prstenů Petera Jacksona. Jedná se o film složený z původních záběrů zachycujících období 1. světové války pohledem běžných lidí a vojáků. Divák by si také neměl nechat ujít poutavý film Westwood: Punk, Icon, Activist o nestárnoucí punkerce, a především známé britské módní návrhářce Vivienne Westwood.

Westwood: Punk, Icon, Activist o Vivienne Westwood

Festival letos rovněž neminou distribuční premiéry. Ke zhlédnutí bude životopisné drama Bílá vrána o tanečníkovi a choreografovi Rudolfu Nureyevovi a jeho útěku ze Sovětského svazu v roce 1961, německo-italský thriller Nikdy neodvracej zrak oscarového režiséra Floriana Henckela von Donnesmarsk (např. Životy těch druhých) či exkluzivně uváděnou americkou kriminální romanci Kdyby ulice Beale mohla mluvit režiséra Barryho Jenkinse, jehož oscarový snímek Moonlight byl již v minulosti na Febiofestu uveden.

Febiofest 2019

Culinary Cinema se letos zaměří na francouzskou, marockou a španělskou kuchyni, po některých projekcích si budou moct diváci vychutnat speciální menu, tematicky připravovaná k jednotlivým filmům.

Festival bude slavnostně zahájen ve čtvrtek 21. března 2019 v Obecním domě v Praze a bude probíhat do 29. března. Do regionů se Febiofest vydá od 1. do 18. dubna 2019 a bude zahrnovat města: České Budějovice, Hradec Králové, Plzeň, Beroun, Pardubice, Jihlava, Ostrava, Mikulov, Kladno, Liberec, Děčín, Olomouc, Uherské Hradiště, Chomutov a Zlín.

Komentáře

Neexistují žádné položky.

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 0.83