Zvládneme to zaplatit pane Lorenc?

S vaším aktivovaným Adblockerem to bohužel nezvládneme. To máte: redaktoři, programátoři, mobilní aplikace, provoz serveru, domény... a reklamy jsou naším jediným zdrojem příjmů.

Děkujeme, že naše úsilí podpoříte zařazením Filmových míst mezi neblokované weby.

Menu

Veselé Vánoce 2019 s Českou televizí

Veselé Vánoce 2019 s Českou televizí

I letošní Vánoce nám Česká televize zpříjemní svými novými pohádkami. Štědrovečerní pohádku již poněkolikáté natočil Karel Janák, druhá vznikla už tradičně ve spolupráci s RTVS, třetí s názvem Kde bydlí strašidla potěší sluchově postižené a čtvrtá se přesune z plátna kin na obrazovky v televizní premiéře.

Vánoce 2019 s Českou televizí

Princezna a půl království

Po pohádkách Dvanáct měsíčků, Princezna a písař, Korunní princ a Nejlepší přítel jde již o pátou pohádku režiséra Karla Janáka, kterou Česká televize uvede jako štědrovečerní. V hlavních rolích se představí Matouš Ruml a Eva Josefíková, kteří již oba dva s Janákem spolupracovali. Ruml si střihl písaře Janka (Princezna a písař), Josefíková zase princeznu Viktorii (Korunní princ). Ústřední dvojici doplní Marek Eben, který se na televizní obrazovky vrací po dvaceti letech v jiné než moderátorské roli.

Eva Josefíková a Matouš Ruml (foto: ČT)

Honza (Matouš Ruml) zabije draka a získá princeznu (Eva Josefíková) a půl království. A tam, kde jiné pohádky končí, naše začíná. Princezně se totiž obyčejný Honza nelíbí, stejně tak jejím královským rodičům (Maroš Kramár a Veronika Freimanová). Neumí se totiž chovat, jeho způsoby vzbuzují všeobecné pohoršení a to není nic proti tomu, když se na zámku objeví jeho rodiče. Princezna si zoufá, král s královnou taky, jenže královský slib je královský slib. Na scénu přichází bývalý princeznin nápadník, panovník sousedního království, sobecký král Egon (Jakub Prachař), který princeznu nechal napospas drakovi. Ta se nechá obelstít jeho výmluvami a odpustí mu. Honza má princeznu upřímně rád a když pochopí, jak je z celé situace nešťastná, svatbu zruší a vrátí se do rodné chalupy. Princezna odjíždí s Egonem do jeho království, jenže tam teprve pozná jeho pravou povahu. Když chce utéct, Egon ji uvězní. Naštěstí se podaří uniknout princezninu rádci, učiteli dvorské etikety rytíři Valeriánovi (Marek Eben). Ten věří, že jediný, kdo může princeznu zachránit, je Honza. Dokáže se ale Honza naučit dvorské mravy tak, aby mohl nepozorován vniknout na Egonův zámek a už podruhé princeznu zachránit? To je úkol stejně těžký jako zabít draka, zvláště když Egon nenechal nic náhodě a zatykače na Honzu s Valeriánem visí na každém rohu.

Premiéra: 24. prosince, 19:00 hod

Místa natáčení: hrad Bouzov, zámek Hradec nad Moravicí, zámek Hrádek u Nechanic, Kolín, Sudice, jeskyně Pekárna, Betlém v Hlinsku, Hamerská krčma ve Svobodných Hamrech, skanzen na Veselém Kopci, zámecký park Veltrusy

Pavla Tomicová a Ondřej Malý (foto: ČT)

Čertí brko

Na První svátek vánoční si televizní premiéru odbude pohádka Marka Najbrta Čertí brko, která měla premiéru v tuzemských kinech 29. listopadu 2018.

Markétka a Bonifác - Judit Bárdos a Jan Cina (foto: Falcon)

Příběh nás zavede do městečka Pytlov na úpatí kopce Pervidle. Místní, kteří tu žijí běžným životem řemeslníků nebo sedláků možná ani netuší, že všechny jejich přestupky a nepravosti jsou pečlivě monitorovány místní pekelnou pobočkou. Hříchy zapisuje spravedlivě a neomylně kouzelné Čertí brko. Jednoho dne však přestane fungovat. Lucifer (Ondřej Vetchý) se rozhodne pověřit doručením nového čertího brka na pobočku Pervidle trochu zmateného čerta Bonifáce (Jan Cina). Je to ten nejlepší úkol, aby se mladý čert otrkal ve světě. Bonifác se vydává do Pytlova a hned jeho první zkušeností je, že mu zdejší šejdíř Klouzek (Jan Budař) kouzelné brko ukradne. Tím se spustí řetěz událostí, kdy Pytlov ovládnou místní vychytralci Křiváček (Tomáš Jeřábek), jeho pravá ruka Tlachal (Jiří Maryško) a Klouzek v přestrojení za hraběte von Pünktlich, jimž se nakonec podaří uvěznit i samotného vládce pekel. Je na Bonifácovi, aby v sobě našel ty nejlepší vlastnosti a osvobodil Pytlov, Lucifera i získal srdce krásné Markétky (Judit Bárdos).

Premiéra: 25. prosince, 20:00 hod

Místa natáčení: hrad Ledeč nad Sázavou, Chrustenická šachta, kaolínový důl Nevřeň, klášter Doksany, chalupa u Stržanova, lomy Na Kobyle a Alkazar, NPR Voděradské bučiny, skanzen Vychylovka na Slovensku

Městečko Pytlov na úpatí kopce Pervidle, ve skutečnosti hrad v Ledči nad Sázavou

Čarovný kamínek

Další premiérová pohádka se ve vysílání objeví v pátek 27. prosince. Vznikala ve spolupráci se slovenskou televizí RTVS a režie se ujala Kristína Herczegová.

Vládcové lesní říše, královna Nabbiel (Anna Javorková) a král Archivald (Milan Bahúl)

Vládcové jedné lesní říše, královna Nabbiel (Anna Javorková) a král Archivald (Milan Bahúl), se rozhodnou darovat svým věrným služebníkům, čarodějnici Sebele (Zuzana Bydžovská) a čaroději Bendegůzovi (Ady Hajdu), čarovný kamínek, který dokáže spravedlivě splnit všechna přání. Sebela a Bendegůz se hned nemůžou rozhodnout, jakým způsobem kámen použijí. Zatímco Sebela má lidi ráda a ráda jim pomáhá, Bendegůz považuje lidi za sobecké a snaží se je zlomyslně pokoušet. Uzavřou spolu sázku. Pokud kamínek lidé použijí častěji k nesobeckým účelům, vyhraje Sebela. Pokud však ne, vyhraje Bendegůz.

Čarodějnice Sebela (Zuzana Bydžovská), čaroděj Bendegůz (Ady Hajdu) a skřítek (Ľudovít Cittel)

V té chvíli přijíždí na panské sídlo v malebné přírodě rozmařilý hejsek, mladý hrabě Henrich (Daniel Žulčák), v doprovodu své sestry Julie (Kristína Spáčová) a komorníka Vendelína (Jakub Rybárik). Henrich se rozhodne získat peníze na svůj rozmařilý život nerozvážnou těžbou dřeva z lesa a lovem lesní zvěře, což by vlastně znamenalo likvidaci lesa i zvěře. Do cesty se mu postaví nejen obyvatelé lesa, ale i vesničané, vedení mlynářem Matoušem (Jakub Jablonský) a Henrichovou sestrou Julií. Co se stane s čarovným kamínkem? Komu pomůže? Kdo vyhraje sázku? Bendegůz nebo Sebela? Dokáží lidé a lesní bytosti zachránit svůj čarovný svět plný lásky, dobra a porozumění? Jsou lidé ještě někdy ochotní myslet víc na jiné, než sami na sebe?

Mlynář Matouš (Jakub Jablonský) a Julie (Kristína Spáčová)

Premiéra: 27. prosince, 20:00 hod

Místa natáčení: skanzen Rožnov pod Radhoštěm, Ľubochnianska dolina, Krupinské bralce, Kvačianska dolina, Červený kameň, propast Macocha

Titulní píseň "V tichu" k pohádce nazpívala Veronika Rabada:

PF 2020

Komentáře

Neexistují žádné položky.

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.45