Menu

Zelenkův thriller Modelář: Kryštof Hádek, Jiří Mádl a všudypřítomné drony

Zelenkův thriller Modelář: Kryštof Hádek, Jiří Mádl a všudypřítomné drony

Ve svém nejnovějším filmu Modelář režisér Petr Zelenka předestře divákům současný příběh z atraktivního prostředí firmy na pronájem dronů v hlavních rolích s Kryštofem Hádkem a Jiřím Mádlem. Jde o napínavý příběh dvou přátel a pohled na současnou Prahu. Hlavním motivem snímku je hledání spravedlnosti. Divák může s hlavním hrdinou Zelenkova nového filmu prožít dva zásadní měsíce v jeho životě.

Plech (Jiří Mádl) a Pavel (Kryštof Hádek) mají vlastní půjčovnu dronů (foto: Falcon)

Příběh dvou kamarádů, kteří provozují prosperující půjčovnu dronů, se odehrává v současné Praze. Majitel firmy přezdívaný Plech (Jiří Mádl), ve volném čase rapper, sní o velkých penězích a neochvějných jistotách. Jiří Mádl se musel kvůli své roli naučit rapovat a mluvit jako Adam Svatoš alias rapper Kato z Prago Union, který je předobrazem jeho postavy.

A Kato nejenže na míru Modeláři složil skladbu Zastavit stát!, Mádlovi udílel rady ohledně rapování, ale byl i přítomen na place, když se tato scéna natáčela. „Já jsem s tím rozhodně v pohodě, protože Jirka je v pohodě a dokonce má i stejný spodní předkus jako já. Zahrál mě fakt dobře, sice to občas trochu přehání s tím šišláním, ale jinak je to dobrý!“ říká Kato. „To, co jsem slyšel, bylo nečekaně dobrý. Není to, jako kdyby rapoval deset let nebo víc, takže je to samozřejmě trochu slyšet, že v tom není úplně zběhlý. Ale to poznají opravdu jen trénované uši. Má flow, ale je klasicky jako každej běloch rytmicky trochu ,napřed‘. Jinak je to úplně v pořádku,“ dodává.

Jiří Mádl a rapper Kato (foto: Falcon)

Plechovým protipólem je chemik a vynikající letecký navigátor Pavel (Kryštof Hádek), který se nedávno vrátil z Izraele, kde pracoval několik let pro farmaceutickou společnost, sní o spravedlnosti a osobním angažmá v nápravě světa. Drony jsou pro bývalé spolužáky ze střední školy propustkou do mnoha oblastí lidského konání, kam by se jinak nepodívali.

Jiří Mádl a Kryštof Hádek jako Plech a Pavel (foto: Falcon)

Mezi jejich klienty patří prezidentský kandidát (Richard Stanke) i výtvarníci pořádající happeningy. Drony ve filmu monitorují elektrárny, nosí luxusní kabelky na přehlídce místo modelek nebo sprejují ze vzduchu Petřínskou rozhlednu. Divák se podívá také na závody dronů – sport budoucnosti, v němž jsou Češi velice úspěšní. Situace ve firmě se však začne komplikovat, když chce jeden z hrdinů dron využít k něčemu úplně jinému.

„Dnes už není ani tak zajímavé vidět záběr natočený z dronu, jako spíš dron, který takový záběr natáčí. To, co se děje za kamerou, je zajímavější. Jasně, je to technická hračka, ale je sexy. V Modeláři pracujeme s drony unikátním způsobem a to nejen na české poměry,“ říká režisér Petr Zelenka.

„Tento příběh je psychologický thriller. Sledujeme velice zajímavou profesi: firmu na pronajímání dronů pro natáčení dokumentárních záběrů ze vzduchu. Toho bohatě využijeme i ve filmu samotném, bude zde nejen mnoho záběrů z dronů, ale i ‚na drony‘. Nejen proto půjde o velice akční film.“

Režisér Petr Zelenka při natáčení u Trojského mostu v Praze (foto: Falcon)

„Casting byl v tomto případě více než dvouletý proces, chemie mezi dvěma hlavními hereckými představiteli je tu zásadním hybným momentem příběhu. Cílem byla věrohodnost hlavní postavy, ta se totiž ocitá v málo pravděpodobné situaci, na kterou nikdo z nás nemá odvahu. Je to Hádkova jasně nejlepší hlavní role," chválí Zelenka Kryštofovu roli Pavla.

"Modelář má na rozdíl od filmů Karamazovi nebo Ztraceni v Mnichově jednoduchou stavbu, ale zůstávají významové vrstvy, takže lidi, kteří znají moje věci, nebudou zklamaní. Drony se tu objevují v nejrůznějších akcích, jen scénu špehování nevěrné ženy s manželem jsem na poslední chvíli škrtl ze scénáře,“ dodává režisér, známý také jako autor a režisér úspěšného seriálu Dabing Street.

Po Hádkově boku se objeví i Veronika Khek Kubařová, Zuzana Fialová či Helena Dvořáková. Dále se můžete těšit na zvučná jména jako Miroslav Hanuš, Kamil Halbich, Petr Šmíd, Václav Helšus, Jiří Štrébl nebo Jan Holík.

Thriller Modelář vstupuje do českých kin ve čtvrtek 6. února 2020.

Komentáře

Neexistují žádné položky.

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.02