Zvládneme to zaplatit pane Lorenc?

S vaším aktivovaným Adblockerem to bohužel nezvládneme. To máte: redaktoři, programátoři, mobilní aplikace, provoz serveru, domény... a reklamy jsou naším jediným zdrojem příjmů.

Děkujeme, že naše úsilí podpoříte zařazením Filmových míst mezi neblokované weby.

Menu

Prvním letošním vánočním snímkem je Přání Ježíškovi

Prvním letošním vánočním snímkem je Přání Ježíškovi

Na svátek svatého Martina přijde do kin něžná vánoční komedie Přání Ježíškovi. Film slibuje obyčejné lidské příběhy, které známe všichni z vlastní zkušenosti, okořeněné trefnou situační komikou. V hlavních rolích se blýskne Richard Krajčo, Jaroslav Dušek, Eva Holubová, Matěj Hádek, Jiří Langmajer a další. Romantickou komedii přirovnává režisérka Marta Ferencová ke stylu britské klasiky Láska nebeská.

Vánoční romantickou atmosféru skvěle dokreslují nejen lokace, natáčelo se v Praze, Brně a Josefově Dole, ale i padesát vánočních stromků, přibližně 3500 vánočních světel a ozdob, 170 filmových kostýmů, sníh přírodní, ale i vyrobený ze 40 kg jedlé sody, 50 tun sněhu seškrabaného při údržbě zimního stadionu a 40 litrů náplně do sněhostroje (stroje, který vyrábí pro filmaře papírový sníh). Sněhové koule se skladovaly v mrazáku a herci během natáčení štědrovečerní večeře spořádali 65 kg řízků a 5 kg bramborového salátu.

Jiří Langmajer (foto: Bioscop)

Hvězdný Langmajer dokonce předvede i kaskadérské kousky. Scéna pádu ze střechy vznikala na střeše brněnského hotelu Continental. Dopad už byl ale točen v pražské čtvrti Bubeneč. „Po dlouhé době jsem si zase spadl do krabic, ne z velké vejšky, asi z dvaceti centimetrů,“ směje se Langmajer, více ve videu:

Další zajímavostí je, že filmaři při natáčení využili kouzelný nebeský úkaz, který bylo možné pozorovat na naší obloze během loňských Vánoc.

Zvláštní astronomický úkaz známý jako Betlémská hvězda byl loni v prosinci viditelný poprvé od roku 1226. Podle biblické tradice předcházel narození Ježíška, a tak se tvůrci komedie Přání Ježíškovi rozhodli použít tento jev i ve filmu.

Přání Ježíškovi (foto: Bioscop)

„Planety Jupiter a Saturn jsou od začátku prosince vidět jako dva zářící body na obloze hned po západu slunce a až do 21. prosince se k sobě budou přibližovat tak, jako se to už téměř osm set let nestalo. A to přece musíme mít ve filmu. Naposledy byl tento jev vidět v roce 1226 a bude zase za dalších šedesát. A pokud se divákům nepoštěstí vidět Betlémskou hvězdu letos, nemusí zoufat. Na konci listopadu 2021 ji uvidí v kinech,“ dodal před loňskými Vánoci producent filmu Adam Dvořák.

Eva Holubová (foto: Bioscop)

Natáčení začalo v polovině loňského listopadu a pokračovalo celý Advent, aby vyvrcholilo na Tři krále. „Všichni jsme si natáčení užili. Vzhledem k situaci i vánočnímu období spolu štáb držel víc při sobě, až mě mrzelo, že všichni herci strávili na place omezenou dobu, maximálně dva nebo tři dny. Rozuměli jsme si,“ posteskla si slovenská režisérka Marta Ferencová, jak rychle uteklo pro film vymezených 24 natáčecích dní.

Komentáře

Neexistují žádné položky.

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.04