Menu

Filmová místa na promítání v Levíně

Filmová místa na promítání v Levíně

V Levíně se uskutečnilo promítání filmu Páni kluci spojené se setkáním s hlavním představitelem Michalem Dymkem v roli Tomáše. Byli jsme u toho.

Páni kluci patří k tomu nejlepšímu, co bylo kdy v oblasti dětského filmu natočeno. Ačkoliv od jeho vzniku uplynulo více, než 35 let, příběh trojice sympatických rošťáků baví už kolikátou generaci zdaleka nejen malých diváků. Na místech, kde běhal Tomáš s jeho kamarády si zase dodnes považují, že se slavný filmový příběh točil právě u nich.

K těm nejznámějším určitě patří Levín, městečko u Litoměřic, jehož název zůstal i ve filmovém příběhu. Levínské nádraží, na kterém Tomáš bydlil a dnes už bohužel nefungující dráha, byly také jedním z ústředních míst celého příběhu. Právě v Levíně uskutečnilo v sobotu 30. července Elektrotechnické muzeum Zubrnice promítání spojené se setkáním s pozvanými hosty.

Akci bohužel nepřálo počasí, takže namísto původně plánovaného promítání na levínské návsi se projekce přesunula do vedlejší hospody. Její kapacita ale zájmu zdaleka nestačila. Ačkoli film měl běžet od desíti hodin večer, už dlouho před osmou nebylo uvnitř k hnutí. Jeden z organizátorů Radek Kubala, tedy souhlasil s urychlením předchozího programu a dvojím promítnutím filmu. Obdiv tady zasluhují především ti, kteří vydrželi za nepříznivého počasí čekat více než dvě hodiny na opakované promítání.

Michal Dymek, představitel Tomáše

Michal Dymek byl stále v obležení

Před vlastním filmem byly puštěny krátké filmy na připomenutí historie zubrnické železnice a také vystříhané scény ze zahrady záložny, (ve skutečnosti litoměřické biskupství) kde se Jiří Lábus jako Petr kouzelně motá se žebříky mezi stromy.

Hlavním hostem večera byl jednoznačně představitel Tomáše Michal Dymek. Ten v diskuzi moderované známým litoměřickým sochařem Liborem Pisklákem vzpomenul pár scének z natáčení filmu a mluvil mimo jiné i o tom, jak se ke hraní dostal, či že objel většinu míst spojených s Pány kluky. Zmínil přitom, že jednou z inspirací pro něho byla i naše Filmová místa.

Michal Dymek uvádí promítání

Zajímavé setkání bylo i s Jiřím Kučerou a Miroslavem Radou ze sdružení na záchranu Rýzmburka. Dlouho hledaný filmový Pokštejn, kam bylo ještě před dvěma roky možné vstoupit jen s velkým rizikem, se díky práci těchto nadšenců začíná rychle měnit k lepšímu. Po odstranění náletových dřevin výrazně prokoukly ještě nedávno zarostlé rozvaliny, takže jej už lze je bez obav navštívit. Nyní se upravují přístupové cesty a chystá další rekonstrukce.

Jak místo, kde kluci našli ukradené peníze, vypadá dnes, se můžete podívat na webových stránkách hradryzmburk.cz, nebo ještě lépe osobně při návštěvě hradu.

Michal Dymek při promítání

Improvizované podmínky dané nepřízní počasí vyvážila skvělá atmosféra, která během akce panovala. Většina spokojených návštěvníků si tak domů odnášela zajímavé zážitky. Podle zatím nepotvrzených informací by se mělo podobné setkání s promítáním uskutečnit také koncem léta v Litoměřicích.

Zdeněk Flajšhanz, foto Petra Branke

Komentáře

Marabunk

Zajímalo by mne kde se skutečně natáčelo na zřícenině hradu ve filmu Páni kluci.Díky za info na můj mail.Mara

2011-08-16 18:38:34

Reagovat

Caukys

Steeve díky :-)

2011-07-08 18:38:34

Reagovat

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 0.74