Menu

Víkendový výlet po filmových místech: přidejte se i vy!

Víkendový výlet po filmových místech: přidejte se i vy!

Pravidelná Filmová Dovolená je opět tady. Zlínská rodinka opět vyráží na objevnou výpravu po filmových lokacích, které najdete i tady u nás. Tentokrát pojede větší parta lidí. Chcete-li se k nim přidat, máte možnost.

Jede se osobními auty se stany, případně spaním na chatkách v kempech, nebo obytnými auty a karavany. Cíl cesty jsou Střední Čechy a filmy jako Vesničko má středisková, Slavnosti sněženek, Saturnin, Na Samotě u lesa a další. Odpoledne je zasvěceno koupání a večer promítání filmů na velké plátno.

Podrobnosti, aktuality a formulář k přihlášení najdete na webu Cestujeme365.cz

Více již od autorů Filmové Dovolené:

Průběh výpravy je jednoduchý. Ráno se vzbudíme, v devět vyrazíme, omrkneme první lokaci, po poledni oběd, druhá lokace, možná třetí a šup jsme v kempu, kde se budeme moci koupat, veselit se a večer si promítat filmy. Vezeme si s sebou totiž Mobilní Letní Kino a tak se vždy večer podíváme, co nás následující den za filmy čeká.

Cestou budeme opět točit film o těchto místech, takže si i zahrajete. :-) V průběhu expedice bude probíhat i lehký kurz na téma focení a hlavně točení videí na malé kamery a mobilní telefony. Dozvíte se základy práce s kamerou, střih natočeného materiálu, možnosti editování a úprav přímo v mobilech.

Čtvrtek

Cesta začíná ve čtvrtek v 7 ráno na parkovišti OBI na kraji Zlína. Poznáte nás snadno. Stříbrný autokaravan s velkými nápisy Cestujeme365.cz. Pokračovat se bude po dálnici D1 směrem k OC Globus. Tam bychom měli byt v cca 9h. Zde proběhne nákup proviantu, drobnosti pro kemping atd. Z dálnice za Brnem záhy sjíždíme a vydáváme se malými okreskami směr Dalešice. Tady se totiž nachází pivovar známy z filmu Postřižiny. Vydáme se na historicky okruh, kde uvidíme i známou koupací scénu Magdy Vašáryové. Cely pivovar by nám mel zabrat cca. 1 hodinu.

Po najetí opět na D1 zamíříme do Prahy k obchodnímu centru Cerny most. Tady počkáme na další účastníky zájezdu a pokračujeme dál směr Kersko. Ve filmové Hájence nás ceká oběd, poté prohlídka kerského lesa a filmových lokací. Potom už bude čas najít vhodný kemp pro ubytování a strávení zbytku dne koupáním.

Kousek je odtud Wostrey kemp v obci Ostrá. Tady se ubytujeme, vydáme se koupat, nebo na pivo, jak chcete. Večer nás čeká první promítání Mobilního Letního kina, kde poběží filmy následujícího dne naší expedice.

Karavan cestujeme365 rozpoznáte snadno

Pátek

Následující den vyrážíme za dobrodružstvím v 9h dopoledne. Vydáme se z kempu Wostrey do Loděnic. Zde na vlakovém nádraží strávíme cca. půl hodiny a prohlédneme si místo kde vznikaly Ostře sledované vlaky a kde do stanice Předmostí dojeli drezínou Tomáš s Petrou ve filmu Svatební cesta do Jiljí. Potom následuje krátký přesun k Bubovickým vodopádům známým ze Saturnina, kde v tůni kde Jiří nedobrovolně vyloví klíč od doktorova srubu.

O čtrnáct kilometrů dále je Hýskov, kde by se měla nacházet dědečkova vila. Bohužel nevíme přesně kde, tak se z nás stanou na chvíli badatelé a průzkumníci.:) V jednu hodinu po poledni nás někde poblíž čeká oběd. Možná v Hýskově najdeme nějakou místní hospodu, nebo můžeme pokračovat až do Chatové osady Višňová, kde strávíme zbytek dne.

Saturnin: kterak Jiří lovil klíč od chaty

Sobota

V sobotu je opět odjezd v devět dopoledne a tentokrát nás čeká dlouhý den! Zamíříme nejdříve do blízkého Křivoklátu. Je to jen nějakých deset minut cesty. Tady se točilo mnoho filmů. A tak zde uvidíme exteriéry i interiéry Třetího prince, Noci na Karlštejně, Třech veteránů, Sůl nad zlato a nebo v podhradí exteriéry filmu Smrt krásných srnců. Kolem jedenácté zamíříme ke Krakovci, zřícenině hradu, který sloužil jako kulisy do filmu Ať žijí duchové a nebo Princ a Večernice.

V poledne přijde ten správný čas na oběd. Zkusíme něco najít v přilehlé obci a nebo v rámci přejezdu do Višňové nějakou hospodu po cestě. Ve višňové nás čekají místa Chalupářů. Po obci se projdeme a uvidíme Humlovu chalupu, hospodu, náves i rybník.

Počítám, že Višňovou nejpozději ve čtyři odpoledne opustíme a vydáme se do Cholína, kde již zůstaneme v kempu.

Tady najdeme místa pro stany i karavany a to i s elektrickou přípojkou. Kemp se nachází u Vltavy a je vhodný pro koupání, rybaření a je tu travnatá pláž s pozvolným vstupem do vody. Je tu taky hospůdka s krbem, koloniál, pračka, lodičky, šlapadla, kola, volejbalové hřiště, nebo pískoviště pro děti. Odpoledne koupání a vlastní program Večer pak promítání filmů v našem Letním kině – Vesničko má středisková a na Samotě u lesa.

 1. Chudák dědeček

Filmový záběr

1. Chudák dědeček

Skutečnost - fotografie (4)

1. Chudák dědeček

Detail filmu

Chalupa ve vesnici Višňová u Příbrami - 1. Chudák dědeček

Neděle

V neděli v devět dopoledne se vydáme na poslední část trasy. A tady se budeme muset rozhodnout jakou variantu zvolíme. Delší a nebo kratší.

Ta delší více mapuje lokace filmu Na samotě u lesa. Vydali bysme se do Radešic, kde je dědova chalupa, dnes již ovšem notně přestavěná.

Pak směrem vzhůru ku Praze přes Krašovice, kde se točil vodnická scénka, můžeme jet přes Svatý Jan, kde je hřbitov z filmu. A dojet do Křečovic. A nebo kratší trasa a z kempu vyrazit přímo do Křečovic. Tady je Vesnička má středisková. Zastavili bysme na návsi a šli se projít k Otíkovu domu, na hřbitov, k místu kde Pávek porazil sloupek, ke škole… Případně k domu rostlináře Kunce a k Turkovu domu.

O deset kilometrů dál se nachází rybník Valcha, znáte jej z Návštěvníků jako rybník Bejšovec. Hned vedle je Panenský rybník kde Libuška Šafránková měřila Turkovi čas při potápění. Počítáme, že tady by bylo možno být po třinácté hodině a okoupat se tady. Pak už totiž zbývá jen Rabyně, tady je mlýn ze Samoty u lesa. Ten filmový se ovšem skládá celkem ze třech různých mlýnů. Bohužel se hodně rozpadá, tak snad ho uvidíme ještě v celku.

A tady končí oficiální část cesty. Doporučil bych abysme se stavili na klobásku v bistru u nedaleké Slapské přehrady, pomalu se rozloučili a vydali se směrem domů. Po cestě se ještě můžeme stavit v Pelhřimově a v Počátkách (Postřižiny, Návštěvníci), ale hlavně už fičet domů, protože druhý den nás už čekají povinnosti.

Kontakt:

Mirek tel: 723 080 708, www.cestujeme365.cz

Filmová místa komentují:

Filmový výlet vypadá fantasticky, skvěle naplánovaný itinerář po nejzajímavějších filmových lokacích z těch nejlepších filmů. Výlet je nezávazný, můžete se kdykoliv odpojit a zase přidat, naplánovat si vlastní varianty a podobně. Těšíme se, až nám Mirek podá zprávu o celém výletu.

Komentáře

Toulejse.cz

Pěkný článek a výborný nápad. Doporučuji si někdy udělat čas a navšívit i známé Hoštice, z filmů Slunce, seno,... Zápisky z výletu a info o Hošticích najdete zde: http://www.toulejse.cz/blog/hostice-u-volyne-nezastavujem-mame-zpozdeni-78

2013-08-13 14:25:34

Reagovat

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.17