Menu

To nejlepší z krátkého filmu v brněnské Lucerně

To nejlepší z krátkého filmu v brněnské Lucerně

Brněnské kino Lucerna připravuje, v návaznosti na udílení evropských filmových cen, promítání krátkých filmů, které budou soutěžit o absolutního evropského vítěze v této kategorii. Pravidelně konaná akce iShorts poskytne 11. prosince výběr z nominovaných snímků sekce a především vítěze, kterého se dozvíme začátkem prosince v Berlíně.

Druhé nejstarší kino v republice, promítající téměř jedno století, nabídne celkem 5 kinematografických děl, mimo jiné i Příběh pro Modlinovy, který si odnesl minulý ročník mezinárodního festivalu v Karlových Varech cenu za nejlepší dokument do třiceti minut. Krátkometrážní snímek brazilského režiséra Sergia Oksmana vypráví příběh Elmera Modlina, který po svém působení ve filmu Romana Polanského „Rosemary má děťátko“, odešel do ústraní a žil se svou rodinou mimo veškeré společenské dění. Fotografie nalezené po třiceti letech na chodníku, odhalily temný příběh rodiny. Na akci budou rovněž představeny snímky jako: Sonntag 3 (Německo), Dood van een Schaduw (Belgie, Francie), Butter lamp (Čína, Francie), Orbit ever after (Velká Británie).

Evropská filmová cena se udílí Evropskou filmovou akademií a to již od roku 1888. Minulý ročník ovládl film Láska, jemuž se podařilo zvítězit celkem ve čtyřech kategoriích. Úspěch to byl i pro českou kinematografii, neboť si snímek Alois Nebel odnesl ocenění za nejlepší animovaný film.

V pořadí již dvacátý šestý ročník festivalu se vrací do německé metropole, kde se v celkem jedna dvaceti kategoriích, čítajících například Evropský film, Evropský režisér a právě Evropský krátký film, utká na čtyřicet děl. Nejvíce nominací, celkem pět, získal belgický snímek Broken Circle Breakdown režiséra Felixe van Groeningena.

Další informace:

iShorts

Brno, Kino Lucerna, 11.12. 2013, 20:30

Facebook: Událost Večery iShorts - Short Matters!

Komentáře

Neexistují žádné položky.

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 0.63