Menu

Výlet do muzea Harryho Pottera

Výlet do muzea Harryho Pottera

Studio Warner Bros vytvořilo tématické muzeum věnované pouze sérii o kouzelníkovi Harrym Potterovi. Najdete jej na okraji Londýna v části Leavesden. Nemůžete-li se vydat do světa kouzel osobně, nevadí, podívejte se alespoň na fotografie.

Fenomén jménem Harry Potter asi není nutné nikomu představovat. Knižní sága, následována sérii filmovou, si po celém světě získala miliony fanoušků a každý z nich někdy pocítil touhu ocitnout se v bradavické škole čar a kouzel, vyzkoušet si létání na koštěti nebo na vlastní oči spatřit hypogryfa Klofana.

Tip: Milovníci Harryho Pottera se mohou vydat na dvoudenní zájezd za 2 990 Kč.

Pro fanoušky série vytvořilo studio Warner Bros, které vlastní práva na všech sedm dílů, tématické muzeum věnované pouze filmové sérii o Harrym Potterovi. Muzeum se nachází ve Velké Británii, v okrajové části Londýna jménem Leavesden, kde se mimo jiné nachází filmové ateliéry patřící společnosti Warner Bros. Tady se série z velké části natáčela. Muzeum bylo otevřeno v roce 2012.

Celá expozice se rozkládá na obrovské ploše a tvoří ji dvě velké haly a jedno malé nádvoří s velkými exponáty. Po zaplacení vstupného (dospělí 49 liber) a vystání fronty (ve které minete Harryho přístěnek pod schody) vám nejprve pracovníci muzea pustí v kinosále krátký film s hlavními představiteli, a pak již velmi efektivně vstoupíte do Velké Síně a prohlídka začíná.

Prohlídka je individuální, každý se zde může zdržet tak dlouho, jak chce. K vidění je toho opravdu nepřeberné množství. V první obrovské hale naleznete mimo bradavické Velké síně i další filmové rekvizity. Mezi ně patří jak malé exponáty, tak celé místnosti či části hradu. Navštívíte Brumbálovu pracovnu, Nebelvírskou společenskou místnost, Nebelvírskou věž, učebnu lektvarů, Hagridovu chýši či Weasleyovic Doupě.

Dále je zde k vidění nepřeberné množství originálních kostýmů různých postav ze všech dílů filmu, kompletní maskérna se všemi parukami a další rekvizity a kulisy. Podíváte se dokonce i na ministerstvo kouzel. Také máte možnost posadit se na koště, nechat se před modrým pozadím natočit a poté si můžete zakoupit DVD, na kterém letíte na koštěti nad různými filmovými lokacemi.

Po opuštění první haly se dostanete na malé nádvoří, kde uvidíte velké filmové kulisy – Hagridovu motorku, Ford Anglia rodiny Weasleyových, dům Dursleyových, Harryho rodný dům v Godrikově dole, záchranný autobus nebo část bradavického zkrouceného mostu. Některé z těchto rekvizit jsou otevřené a lze se do nich posadit a vyfotit se. Jako bonus si zde můžete zakoupit a ochutnat pravý máslový ležák – je velmi dobrý.

Po prohlédnutí venkovní expozice zavítáte do druhé haly. Tady nejprve narazíte na obrovskou maskérnu a laboratoř techniků. Uvidíte masky všech skřetů z Gringottovy banky, uvidíte, jak ve skutečnosti funguje Obludné obludárium či ječící Mandragora a také se podíváte na figuríny herců v jejich skutečné velikosti. O místnost dál narazíte na mozkomory, Aragoga, Klofana, draky a další filmová monstra. Poté již vstoupíte do úzké uličky lemované krámky s kouzelnickými potřebami. Jistě nemusím připomínat, že se jedná o Příčnou ulici.

Poté následuje místnost s technickými výkresy jednotlivých částí bradavického hradu, kde jsou mimo jiné i sádrové miniatury Bradavic, Kruvalské lodi, dřevěný model věže na famfrpálovém hřišti a mnoho dalšího. Poté následuje již poslední místnost, která je ovšem jen třešničkou na dortu této unikátní expozici. Jedná se o obrovský a kompletní model bradavického hradu, který je vymodelovaný do všech detailů. Za touto exkluzivní podívanou se již dostanete do velkého obchodu se suvenýry, kde můžete nakoupit vše, na co si vzpomenete. Od přívěsků a oblečení s tématikou Harryho Pottera, až po originální Bertíkovy fazolky tisíckrát jinak a kouzelnické žabky. Samozřejmě za ceny odpovídající značce.

Toto muzeum je jedinečné a exkluzivní. Určitě je velkou výhodou mít znalosti ze světa Harryho Pottera, ale i Harrym nepolíbení lidé si zde přijdou na své. Pro fanoušky Harryho Pottera je návštěva tohoto skvostu prakticky povinností.

Autorem textu i veškerých fotografií je Jan Hlaváček. Děkujeme!

Komentáře

Kája

Musí to být v Londýně?

2022-09-07 05:20:48

Reagovat

KanvaLenka

Úžasné, jdu přemluvit rodiče abychom tak jeli????. Někde jsem viděla, že ke tam i ten les z Harryho Pottera, ale nevím jestli to je pravda, jinak super????????

2020-09-05 14:58:25

Reagovat

Eliška

Hned bych šla kdyby to nebylo v Londýně .

2017-02-24 16:55:29

Reagovat

Raylyn

Bohužel je to bez vstupenky, která stojí 51 Liber.

2015-02-25 14:52:04

Reagovat

Miruska

je to uzasny :) zahrnuje se do toho zajezdu i vstupenka do toho muzea nebo to se plati zvlast ?? :)

2014-10-30 23:54:10

Reagovat

Julia

Úžasné, hned jedu do Londýna:-)

2014-09-22 21:32:23

Reagovat

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 0.88