Menu

Těšte se na tři nové vánoční pohádky

Těšte se na tři nové vánoční pohádky

K Vánocům neodmyslitelně patří televizní pohádky, na které se dívají i dospělí. Letos se chystají tři nová překvapení.

Slíbená princezna

Slíbená princezna je novou verzí Zlatovlásky. Není úplně stejná, jako ta od Erbena. Režisér Ivan Pokorný natáčel na zámku Líšno. Herci i komparzisté si užili prostory původně středověkého hradu a krásný park. Samotná stavba ale v poslední době chátrá. Na stěnách u schodiště je spoustu loveckých trofejí, takže zámek vypadá „stylově“. Co je v pohádce jinak? To podstatné zůstalo, dočkáte se zlatovlasé panny jménem Čirá Radost, kterou hraje Marta Dancingerová a Jiříka, Jana Ciny. Scénáristka Iva Procházková do děje zakomponovala piráty a jejich vůdce Za Bié Ocradé, což je Jan Dolanský, který touží po zlatých vlasech. Jiřík je mezi lidmi velmi oblíbený a umí mluvit zvířecí řečí.

Filmaři měli štěstí při volbě prostředí i herců, tak doufejme, že se pohádka podaří a nebudeme o Vánocích zklamaní. Koneckonců, sympatický Jiřík a Zlatovláska dokážou zahřát u srdce. Přece jen, kdo z nás si umí povídat se zvířaty?

Pravý rytíř

Pravý rytíř určitě nebude žádný růžový slaďák, ale spíš chlapský příběh. Rytíř Lukáš Vaculík se vrací domů a touží po tom, aby se z jeho syna stal rytíř, jak má být. Synkovi se ale moc nechce – a začíná příběh, ve kterém bude láska, svatba, ale i velké zlo. To naznačil kreativní producent Josef Viewegh.

Natáčet se bude na hradě Roštejn. Půjde o nový příběh „Pravý rytíř“, který režíruje Martin Dolenský. Scénář napsal Petr Hucký. Uvidíte jak interiéry, tak exteriéry hradu, nádvoří i les. Kastelánka Kateřina Rozinková mluví o tom, že prostory budou muset uzpůsobit, protože například lampy do gotiky nezapadají. Mimo Roštejna se točí v Jindřichově Hradci, Landštejně, Hřensku – Dolském mlýně, ale i Brdských lesech.

Další místo je Tisá na Ústecku, kde se natáčelo ve skalách. Putovala tudy rytířská družina, která ve skalách narazí na prapodivného žebráka, a ten jim něco poradí… A máme tady další zápletku. V pohádce si tedy určitě užijeme krásy české přírody.

Pohádka Anděl Páně 2 půjde na začátku prosince 2016 do kin (foto: Česká televize)

Komentáře

Neexistují žádné položky.

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.1