Menu

Čínský režisér odhaluje tajemství Velké čínské zdi

Čínský režisér odhaluje tajemství Velké čínské zdi

Velká čínská zeď je ochrannou hrází i vstupní bránou. Tato gigantická stavba, přezdívaná Dračí hřbet neustále fascinuje. Po staletí dokáže inspirovat umělce, spisovatele i filmaře k tvorbě fantastických příběhů. Jejím kouzlem se rovněž nechal uchvátit legendární čínský režisér Čang Yimou, na počátku nového roku přinese filmovým divákům dobrodružné fantasy z nejlidnatější země naší planety.

Dlouho očekávaný výpravný film Velká čínská zeď (Chang cheng) je plný fantazie, nebezpečných monster, amerických i čínských filmových superstar a uchvacujících pohledů na jeden z nejznámějších divů světa.

Její tvůrci museli mít dobrý důvod, proč z ní udělali největší stavbu na světě, Velká čínská zeď je totiž opředena mnoha mýty. Jednoho z nich se chopil čínský režisér a s pomocí Matta Damona natočil velkolepé dobrodružné fantasy, v němž nepůjde o nic menšího než o záchranu lidské civilizace.

Velká čínská zeď

Hollywoodská superstar hraje ve Velké čínské zdi mnoha bitvami zoceleného žoldáka Williama Garina, který přijel na Dálný východ získat tajemství střelného prachu. Mimořádně nebezpečná mise v exotickém prostředí nemohla dopadnout dobře, a ani tak výjimečný lukostřelec se nedokázal ubránit obrovské přesile bojovníků tajného seskupení, zvaného Bezejmenný řád.

Matt Damon ve filmu Velká čínská zeď

Jejich prvotním úkolem je ochrana masivní a zdánlivě nekonečné zdi, při pohledu na níž by Garinovi i jeho příteli Pero Tovarovi (Pedro Pascal) spadla čelist, kdyby jim nehrozila poprava. Na tu však nedojde, na zeď zaútočí armáda monster a pomoc skvělých vojáků se jejich věznitelům hodí. Těžko říct, zda si tváří v tvář valícím se nemilosrdným hordám neměli spíše vybrat popravu.

Velká čínská zeď bude především fantasy

Producenti filmu nechtěli nic ponechat náhodě a dali dohromady výjimečnou sestavu, v níž figuruje hned dvacet pět držitelů Oscara. Velkolepost filmu pak zaručuje jeho režisér Čang Yimou, který kromě fantastických filmů Hrdina a Klan létajících dýk režíroval i slavnostní zahájení olympijských her v Pekingu. Podle něj však největší výzva ležela na samém začátku, tedy ve scénáři. "Psali ho Američané a já jsem do něj dodával čínský úhel pohledu. Museli jsme ho vybalancovat tak, aby se líbil jak Evropanům a Američanům, ale i Číňanům. To byla jednoznačně nejnáročnější práce," říká legenda světového filmu.

Do českých a slovenských kin vtrhne čínské fantasy 5. ledna 2017

Komentáře

Neexistují žádné položky.

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.17