Menu

Hřebejk natočil trilogii Zahradnictví, která předchází Pelíškům

Hřebejk natočil trilogii Zahradnictví, která předchází Pelíškům

Režisér Jan Hřebejk se rozhodl natočit filmovou trilogii Zahradnictví. Bude to rodinná sága, která časově a dějově předchází známé a oblíbené Pelíšky. Tentokrát se Hřebejk zaměří na rodinu Jindřicha, kterého bude hrát Martin Finger. Jeho manželku a její dvě sestry ztvární Aňa Geislerová, Klára Melíšková a Gabriela Míčová.

Ústřední postavou vyprávění se stane Daniela. Scénárista Petr Jarchovský mluví o tom, že cítí dluh k matce Daniele, která se do Pelíšků nepromítla. Během psaní scénáře k Pelíškům se Jarchovský vracel ke vzpomínkám svých rodičů. Vyprávěli mu o dětství, prožitém za okupace a o mládí po válce. Postava ovdovělého odbojáře, kterého ztvárnil Jiří Kodet, vykresluje charakter Jindřicha Rohna, dědečka Jarchovského. Jeho souboj s dcerou Jindřiškou milujeme dodnes.

Zahradnictví se skládá ze tří samostatných filmů. Odehrávají se v nejdramatičtějších obdobích minulého století. Vypráví o rodině leteckého radiotelegrafisty, rodině majitele kadeřnického salonu a o rodině majitele zahradnictví – podle toho se trilogie jmenuje. Filmy vykreslují celých dvacet let, kdy postavy prožívají nejlepší okamžiky svých životů.

Toto drama přijde do kin velmi brzy po sobě. Rodinný přítel bude mít premiéru 27. dubna 2017, Dezertér 28. září a Nápadník 16. listopadu. Točilo se na zámku ve Veltrusích, ale i v Žatci kolem synagogy a Chelčického náměstí – zde se natáčel druhý film Dezertér. Na rohu ulic Nádražní schody, Dlouhá se ocitnete v zapadlém slovenském městečku na přelomu 40. a 50. let – atmosféra je dokonalá. Přesto jste v Žatci, kde se natáčely čtyři obrazy.

Gabriela Míčová, Aňa Geislerová a Klára Melíšková

Do žateckých scén se přidá pozadí – hory, které dotvoří iluzi… V Žatci se točí hodně filmů, domy v historické části města jsou zanedbané a tím pádem pro filmaře ideální. Zvlášť pro natáčení válečných scén, nebo z dob velmi chudých poválečných časů. Kromě Žatce se filmy natáčely i v Praze.

Komentáře

Neexistují žádné položky.

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.38