Menu

Startuje retro seriál Svět pod hlavou

Startuje retro seriál Svět pod hlavou

Elitní policista poruší zákon, srazí ho auto a upadne do bezvědomí. Probudí se v roce 1982. Potkává svoje rodiče, snaží se pochopit, proč se ocitl v minulosti. Zároveň má za úkol vyšetřit sérii detektivních případů.

Reálie normalizačních severních Čech jsou poskládány z lokací v celém severočeském a středočeském regionu. Scény z nemocnice jsou natáčené v Příbrami, policejní stanici tvůrci postavili v budově opuštěné vojenské nemocnice v Hředlích nedaleko Zdic, klub Krystal stojí na kladenském sídlišti Sítná, normalizační kulturák se nachází v Liberci. Psychiatrickou léčebnu si zahrál zámek Jezeří, zadrátovanou státní hranici představuje vojenský prostor nedaleko Prahy.

Hlavní postavu policisty Filipa Marvana ztvárnil Václav Neužil. Ten se po nehodě ocitne ve stavu klinické smrti, probudí se v roce 1982, stane se členem SNB a jako člen kriminálky začne vyšetřovat případy. „Je to spíš existencionální mysteriózní drama, ale protože hlavní hrdina je policajt, tak se dostáváme i k jeho práci a tou je vyšetřování kriminálních činů. V současnosti jsem členem kriminálky, kde mého parťáka hraje Honza Plouhar, a když se propadnu o třicet let zpátky, tak jsem členem Okresní správy SNB. Mým nadřízeným je major Špalek, kterého hraje Václav Kopta. Mého takového hloupějšího kolegu hraje Tomáš Jeřábek, mého úhlavního nepřítele Honza Budař a mého sparingpartnera a kamaráda Ivan Trojan. Ten spolu s lékařkou ztvárněnou Judit Bárdos jsou takovými světlými místy v celém tom marasmu,“ dodává představitel hlavní postavy Václav Neužil.

Tip: Filmové lokace seriálu Svět pod hlavou

Filipa Marvana si zahrál Václav Neužil (foto: Česká televize)

V dalších rolích diváci uvidí Kryštofa Hádka, Josefa Šejbu nebo Marii Doležalovou.

První díl Stín kapradiny odvysílá České televize v pondělí 2. ledna ve 20 hodin.

Komentáře

Neexistují žádné položky.

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 0.89