Menu

Právě se natáčí: Absence Blízkosti

Právě se natáčí: Absence Blízkosti

Mladá maminka Hedvika si nedokáže najít pevnou vazbu ke své tříměsíční dceři Adélce. Ale ani se svou vlastní matkou nemá dobrý vztah. Jak to vše vyřešit? Hedvika najde deník svého otce, který jí zemřel, a začne ho číst… Láskyplný deník o jejím raném dětství jí tak slouží jako terapie… Vítejte ve filmu Absence blízkosti.

Hlavní hrdinku hraje Jana Plodková, kterou určitě znáte třeba z Vratných lahví nebo ze seriálu Kosmo. Režisér Josef Tuka říká, že si ji v této roli představoval už od začátku. Je totiž nejen krásná, ale dokáže vytvořit hlubokou hereckou emoci. Je to svým způsobem protiklad, vizáž modelky, ale rozhodně není prvoplánovou herečkou. Hedvičinu matku ztvárnila Anna Cónová. Dále si zahráli i Luboš Veselý, Pavla Beretová a Marek Němec.

Jana Plodková jako Hedvika

Režisér Josef Tuka, narozený v roce 1979 má vystudováno rozhlasovou a TV scénáristiku a dramaturgii na JAMU. Potom ale také hranou režii na pražské FAMU. Zajímavé byly jeho studentské filmy Saharské písky, nebo Malý okruh pozornosti, ty získaly řadu ocenění – jako třeba Cinemaiubit v roce 2010 nebo River Film Festival 2012. Natočil do projektu ČT povídku Případy pana Janíka podle adaptace Čapkových povídek. Jeho scénář Šampaňské s modrou stuhou získal ocenění v soutěži Filmové nadace RWE & Barrandov Studio.

Matku Heleny hraje Jana Cónová

Kde se natáčelo? Tvůrci, zejména režisér a scénárista Tuka říká, že při hledání domu měli štěstí. Našli ho díky architektovi Ondřeji Kamenickému. Domek je zkrátka moderní rodinný dům na lesní samoty. Minimalistická a strohá stavba. Příběh tototo filmu se odehrává v okolí Karlových Varů. Je to seismicky velmi aktivní oblast, mezi Karlovy Vary a Sokolovem se odehrávají malé zemětřesné roje. Občas se projevují duněním, které vychází z nitra Země… To doopravdy evokuje napětí!

Jana Plodková při natáčení filmu

Film vzniká ve skromných nízkonákladových podmínkách. Je škoda, že tvůrci nedostali podporu od Fondu kinematografie. Z úředního hlediska projekt zaštítil Marek Martinka z neziskovky FairArt. Film podpořila i Filmová kancelář Karlovarského kraje a několik partnerů ze soukromého sektoru, kteří pomohli s věcným plněním. Film můžete dokonce podpořit i vy na serveru HitHit. Za příspěvek 400 Kč například můžete získta podepsaný scénář filmu, za 800 Kč můžete navštívit střižnu a za 1 000 Kč si předplatíte vstupenku na premiéru.

Komorní psychologický příběh je prvním celovečerním projektem Cinema Belongs To Us, to je produkční společnost, založila ji Asmara Beraky. Za kamerou je Jan Cabalka. Cíl filmového projektu je vybrat peníze na konečné postprodukční práce, pustit do světa film, který může odstartovat společenskou diskuzi o tématu mateřského odcizení. Josef Tuka sepsal scénář, který má co říci… Zvučí Filip Slavík a střihačem je Šimon Hájek.

Na premiéru se můžete těšit v létě 2017, natáčí se už od začátku srpna. Další informace najdete na oficiálních stránkách filmu.

Komentáře

Neexistují žádné položky.

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.4