Menu

Interaktivní mapa: překonána hranice 500 míst!

Interaktivní mapa: překonána hranice 500 míst!

Které filmy se natáčely v mém okolí? Právě tuto otázku vám zodpoví naše Interaktivní mapa filmových míst. S překonáním hranice 500 míst natáčení přinášíme krátký pohled na její fungování.

V počátcích našeho webu jsme zodpovídali pouze otázku, kde se natáčel ten či onen film. Sami jsme si ale kladli otázku jinou: které filmy se natáčely v mém okolí? V místě, kam se chystáme na dovolenou čí výlet? A právě proto vznikla interaktivní mapa míst. Právě jsme překročili hranici 500 filmových lokací. Spousty informací, které získáváme i od vás - našich čtenářů - dává tušit, že nejde o pětistovku poslední.

S tímto malým jubileem si dovolíme zrekapitulovat, jak mapa funguje. V levém sloupci zcela nahoře vidíte malou mapu České republiky s vyznačenými kraji. Volbou kraje přejdete na dané místo s patřičným přiblížením. chcete-li si zobrazit celou mapu, využijte odkaz www.filmovamista.cz/lokalita. Základ mapy tvoří API služby amapy.cz. Proč právě toto řešení? Odpověď je snadná - interaktivita. Mapu můžete posouvat, oddalovat a přibližovat, zobrazit letecké snímky nebo cyklo stezky. Postrádáme pouze, avšak o to více, možnost vyhledání míst jako na webu amapy.cz. Zatím není jisté, zda se tato funkcionalita objeví i v api.amapy.cz.

Druhá výhoda spočívá ve snadném vkládání a editaci nových bodů - filmových lokací - které máme uloženy v databázi. Body vkládáme prostřednictvím jednoduchého formuláře, kde zadáme název místa, GPS pozici a vypíšeme filmy, které se zde natáčely. A to včetně odkazu na FilmovaMista.cz, pokud je již film zařazen. K atraktivním místům přidáváme malé náhledové obrázky v pevném rozlišení 100 x 75 bodů. Tato místa se pak v mapě objeví jako modré vlaječky, na které můžete klepnout. Pozor, u blízkých míst a většího oddálení vlaječky splývají a mohou se překrývat.

V rámci interaktivní mapy a webu chystáme vylepšení. Bude-li místo na území České republiky, zaměníme odkaz u míst v detailech filmu z Google Maps právě na naši interaktivní mapu. Ve srovnání s Google Maps nabízí API amapy.cz kvalitnější letecké snímky a čtenáři ihned uvidí, která další místa se nachází v okolí. Místa v mapě také zařadíme do vyhledávání.

Interaktivní mapa staví na informacích od vás, našich čtenářů. Máte-li informaci o místě natáčení jakéhokoli filmu, kontaktujte nás a my jej obratem zařadíme do mapy. Prosíme však pouze o ověřené informace, na kvalitu mapy a její pravdivosti si zakládáme.

Věříme, že se interaktivní mapa stane vašim pomocníkem při hledání zajímavých filmových lokací.

Aktualizováno: v současné době využíváme API Google maps, které nabízí výrazně kvalitnější podklady i letecké snímky.

Komentáře

Jiří Jedlička

(*,1)

2019-07-07 14:42:03

Reagovat

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 0.98