Menu

Filmová místa.cz slaví první narozeniny

Filmová místa.cz slaví první narozeniny

Přesně před rokem obohatil vlny internetu projekt Filmová Místa.cz. Sfoukněte s námi první svíčku na dortu!

První myšlenka na vznik serveru Filmová místa.cz se datuje někdy do zimního období roku 2007. Nápad posvětil dobrý přítel a především výborný grafik Jirka Wasserbauer (Idex.cz), který nabídl svou pomoc stran grafické stránky webu. Jemu tedy vděčí filmovky za současnou tvář a já mu stále zůstávám dlužníkem. Základní vývoj grafiky a funkčnosti zabral zhruba tři měsíce a první návštěvníky přivítaly filmovky prvního května 2007.

Své čtenáře si web pozvolna nacházel, ke konci prvního měsíce se návštěvnost pohybovala okolo 150 návštěv denně (ne unikátních). Na podzim vznikly sekce Články a aktuality a především vznikla interaktivní mapa filmových míst, na kterou jsme patřičně hrdí! V současné době čítá přes 570 míst a nová přibývají každým dnem. Ano, s aktualizací článků spokojen nejsem a právě toto je největším předsevzetím do dalšího roku.

A jak si stojí filmovky po roce? Především se do projektu zapojili tři opravdoví nadšenci filmů a filmových míst: Peter (PC), Zdeňěk (Steev) a Dan (Synoptik) doslova neváhají vyrazit do terénu za lovem filmových míst. A že jde někdy o doslova detektivní práci! Tímto jim děkuji za skvělé poznatky a fotografie z míst natáčení a vůbec obohacování serveru Filmová Místa.cz.

Za rok se nám v databázi sešlo na 152 filmů, 13 seriálů a 3 sitcomy. Nejde o velká čísla, nicméně zdůrazňujeme, že nás zajímají především filmy zajímavé svými filmovými lokacemi a nikoli dějem, nebo snad uměleckou hodnotou. Tyto soudy náleží jiným internetovým projektům. Nalezených filmových míst z filmů a seriálů, u kterých jsou i fotografie současné podoby místa, je přes 450. O dvě stovky filmových lokací víc pak najdete v interaktivní mapě. Právě ta vám prozradí, co se natáčelo ve vašem blízkém okolí, nebo v místě, kam se chystáte na výlet.

Návštěvnost se za rok vyhoupla k hranici desíti tisíc návštěvníků za měsíc. Ano, není to mnoho. Pojem filmová místa mezi diváky není příliš rozšířený, internetoví surfaři hledají spíše filmové novinky nebo trailery. Těší nás však, že máte vy, naši čtenáři, zájem o hledání filmových míst a přidávání vlastních fotografií ze skutečného prostředí. Daří se nám vždy odhalit zhruba každé druhé místo, které se ve filmech objeví.

Věříme, že se nám předsevzetí daná při vzniku tohoto webu podaří udržet i v dalších letech a těšíme se na objevování stále dalších a ještě zajímavějších míst natáčení.

Jiří Kuruc & redakce

Komentáře

Vince Black

Zdravím tvůrce tohoto sympatického webu a přeji jim hodně štěstí a samozřejmě také hodně přispěvatelů. Samotnému webu k prvním narozeninám pak dostatek "zdraví" a výdrže do budoucna!

0000-00-00 00:00:00

Reagovat

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.15