Menu

Valerian a město tisíce planet nás zavede do nejpodivuhodnějšího vesmíru

Valerian a město tisíce planet nás zavede do nejpodivuhodnějšího vesmíru

Dobrodružství plné představivosti a akční podívané zavede diváka do toho nejpodivuhodnějšího vesmíru. Hvězdně obsazený snímek, ve kterém se mimo jiné blýsknou Dane Dehaan, Cara Delevingne, Clive Owen, Rihanna, Kris Wu, John Goodman nebo Ethan Hawk přenese na filmová plátna další snovou realitu.

Původ příběhu

Komiksový seriál, který stvořili Pierre Christin a Jean-Claude Mézières, debutoval ve výběru časopisu Pilote v roce 1967. Východiskem komiksu je galaktické impérium, ve 28. století ochraňující veškerý čas i prostor. Dvě hlavní postavy, Valerian a Laureline, jsou vesmírní agenti, cestují časem a společně brání vesmír. V průběhu svých dobrodružství se setkají s mimozemskými národy a musí čelit mnoha nebezpečím. Seriál Valerian vycházel dlouhých čtyřicet tři let a dosáhl úctyhodných jednadvaceti svazků. Kreslený hit oslaví padesáté výročí a v červenci 2017 vstoupí do kin jeho celovečerní filmová verze.

Valerian v podání Dane DeHaana (foto: Bioscop)

Sen z dětství režiséra a scénáristy Luca Bessona se stal realitou

Když měl Luc Bessoni deset let, zamiloval se do komiksového příběhu o Valerianovi a Laureline. O skoro padesát let později se jeho dětský sen stává skutečností. Režisér takových hitů jako Léon, Pátý element a Lucy uvedl: „Tento film jsem chtěl zfilmovat už dávno, ale musel jsem počkat, až technologie dožene mou představivost. Jean-Claude Mézières, tvůrce komiksu Valerian, se mnou spolupracoval na filmu Pátý element a celou dobu se mě ptal, proč nezfilmuji příběh komiksu Valerian? Pokaždé jsem mu odpověděl, že nemůžu, protože v celém komiksu je jenom asi deset, dvanáct lidských postav, všechno ostatní jsou mimozemšťané. Když jsem viděl film Avatar, situace se pro mě změnila. Od té chvíle mi bylo jasné, že současné možnosti nemají žádné hranice.“

Laureline si zahrála Cara Delevingne (foto: Bisocop)

Speciální vládní agenti se postaví temným silám

Valerian (Dane DeHaan) a Laureline (Cara Delevingne) jsou speciální vládní agenti pro správu lidských území a jejich úkolem je udržovat pořádek v celém vesmíru. Valerian má se svou kolegyní více než jen profesionální záměry, neustále ji bombarduje milostnými návrhy. Ale pověst, která jeho vztah k ženám provází a konzervativní postoje Laureline vedou k tomu, že ho neustále odmítá. Na rozkaz velitele (Clive Owen) se oba vydávají na společnou misi do ohromného mezigalaktického města Alfa. Jde o neustále rostoucí metropoli, kterou obývají tisíce tvorů ze všech koutů galaxie. Žije zde sedmnáct milionů obyvatel, spojují své dovednosti, technologie a zdroje pro společné dobro. Jak už to ale bývá, ne každý má v Alfě stejné bohulibé cíle. Zdá se, že tajemné síly se chystají poklidný svět ohrozit.

Dva obři vizuálních efektů se spojili, aby změnili dějiny

Dvě společnosti, zabývající se vizuálními efekty, VFX GIANTS WETA a IL, spojily své síly při práci na filmu a za přispění dalšího vynikajícího týmu Rodeo FX se tak dali dohromady borci, kteří stojí za takovými filmy jako je Avatar, Pán prstenů, Avengers: Age of Ultron a Lucy. Světové špičky filmových kouzel si vytkly nelehký úkol - přivést vize Luca Bessona k životu. Zda se jim to povedlo, ohodnotí český divák 20. července 2017 ve 2D a 3D verzi.

Komentáře

Neexistují žádné položky.

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 0.96