Zvládneme to zaplatit pane Lorenc?

S vaším aktivovaným Adblockerem to bohužel nezvládneme. To máte: redaktoři, programátoři, mobilní aplikace, provoz serveru, domény... a reklamy jsou naším jediným zdrojem příjmů.

Děkujeme, že naše úsilí podpoříte zařazením Filmových míst mezi neblokované weby.

Menu

Hora mezi námi: Kate Winslet bojuje o život v mrazivém pekle

Hora mezi námi: Kate Winslet bojuje o život v mrazivém pekle

Uvízli ve sněhu nelítostných hor, bojují o přežití a jejich život už nikdy nebude stejný. Dva unavení cestovatelé Alex Martin (Kate Winslet) a Ben Bass (Idris Elba) se ocitli v pasti odlehlé oblasti zasněžených hor, poté, co jejich pilota postihla těžká mrtvice a malé letadlo havarovalo uprostřed ledové pustiny.

Dobrodružný film vychází ze stejnojmenné novely spisovatele Charlese Martina, který v příběhu zkoumá hranice lidské psychiky. Studuje možnosti přežití dvou zcela cizích lidí pod extrémním tlakem, zabývá se jejich schopnostmi dohodnout se, přizpůsobit se a přežít.

Kate Winslet a Idris Elba (foto: CinemArt)

Alex je statečná, odvážná a živelná fotožurnalistka, známá svými neortodoxními metodami a tvrdošíjnou odhodlaností. Na cestu z Idaha do New Yorku, kde se má druhý den vdát za svého dlouholetého přítele Marka, si nedá moc času, což je jí podobné a nakonec v Idahu uvízne. Když se její let kvůli nevlídnému počasí zruší, je odhodlaná najít řešení a společně s dalším pasažérem si pronajme malé letadlo, které je přiblíží k jejich destinaci.

foto: CinemArt

Ben je proslulým dětským neurochirurgem na cestě do New Yorku, kde musí provést nezbytnou a komplikovanou operaci hned nadcházející ráno. Je precizní, metodický a disciplinovaný, jak ve svém osobním, tak i v profesním životě. I přesto, že se zdráhá nasednout do malého letadla, jiné řešení nevidí. Toto rozhodnutí odstartuje řadu hrůzných příhod, které pro Alex a Bena přichystají takové okolnosti, při kterých si vytvoří hluboké, jedinečné a dlouhotrvající pouto.

foto: CinemArt

Aby se po havárii Alex a Ben dostali z hor živí, musí přejít kilometry nehostinného terénu. S nuznými zásobami se vydávají na cestu, společně s věrným psem zemřelého pilota.

Natáčelo se v drsných podmínkách Skalnatých hor

Snímek se natáčel v odlehlých hornatých oblastech jihozápadní Kanady, v provincii Britská Kolumbie, některé záběry vznikly ve filmovém ateliéru ve Vancouveru. Natáčet se začalo v lednu 2016 na západní straně údolí Skalnatých hor i na horských hřebenech v nadmořské výšce přes 3300 metrů. Všechny tyto vysoko položené horské oblasti byly dostupné pouze třemi speciálními vrtulníky Bell, které byly navržené a vybavené tak, aby zvládly rychle stoupající převýšení.

foto: CinemArt

Záchranáři neustále kontrolovali rizika přírodních nebezpečí, jako jsou laviny nebo náhlé změny počasí. Pokud by špatné počasí udeřilo bez varování, vrtulníky by jen stěží měly dostatek času vzlétnout z velké přistávací plochy a transportovat herce a tým do bezpečnějších, ale odlehlých míst v nižších polohách. Produkce rozmístila všude kolem záchranné přístřešky a výbavu, aby případní nezachránění zvládli přečkat jakoukoli bouřku.

foto: CinemArt

V zájmu nejvyšší opatrnosti letěli do nejvýše položených natáčecích míst pouze herci Kate Winslet, Idris Elba a nezbytní členové týmu. Nejenom kvůli zimě, ale i kvůli řídkému vzduchu byla práce daleko fyzicky náročnější. I dýchání je v těchto závratných nadmořských výškách velkou výzvou.

Záběr z natáčení (foto: CinemArt)

„Nikdy jsem nedělala nic ani jen podobného,“ říká Kate Winslet. „Běhání ve vysoké nadmořské výšce je absolutní agónie. Úplně vám hoří hrudník. Jsem silná a fit, ale na tohle jsem nebyla vůbec připravená. Pokud jste takhle vysoko, jenom dýchání sebere spoustu energie. Všechno pro mě bylo úplně nové – zůstat v teple, dávat pozor jeden na druhého, správně se stravovat, zůstat hydratovaná a všechny tyhle věci. Natáčení, stejně jako film, bylo v podstatě o přežití.“

Krátký dokument o natáčení v extrémních podmínkách (anglicky):

Film Hora mezi námi přijde do českých kin 5. října 2017

Komentáře

Neexistují žádné položky.

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.1