Menu

Karel Dobrý jako zamilovaný Hastrman

Karel Dobrý jako zamilovaný Hastrman

Pán vod proplouvá staletími a stará se o svoji krajinu. Nečekaně však potká vášnivou lásku v podobě nespoutané dívky Katynky. Romantický thriller Hastrman je pro režiséra hudebních i divadelních představení, herce a hudebníka Ondřeje Havelky filmovým debutem. Karel Dobrý v roli charizmatického vodníka získal svoji první hlavní rolí v celovečerním snímku.

Příběh filmu se odehrává na vesnici ve třicátých letech devatenáctého století, kdy se hastrman/baron de Caus vrací se svým sluhou v podání Jiřího Lábuse z cest po světě. Na svém panství chce především začít s prací na obnově rybníků. Jakožto moderní a osvícený člověk se životu místních vymyká. Středem jeho zájmu se stane výjimečná rychtářova dcera Katynka revoltující proti autoritám vášnivým uctíváním přírody a pohanských rituálů.

Karel Dobrý jako Hastrman (Foto: CinemArt)

Film na motivy stejnojmenné knihy Miloše Urbana natáčel Ondrej Havelka například na Kokořínsku. Mlýn ve středočeské obci Střemy se proměnil v Hastrmanovu usedlost, ke zfilmování zeleného románu se také hodila tamní soustava rybníků a celkově romantické prostředí. Dále se točilo v Českém ráji, pod vrchem Vlhošť a na severu Čech.

V jedné z rolí se objeví i Jiří Lábus (Foto: CinemArt)

Hlavní roli ve filmu dostala příroda, která tvoří přirozenou součást vodníkova života. "Je to hastrman, žije pod vodou a žije na souši, je to člověk obojživelník, takový polobůh. Není omezený pozemským životem, ale zároveň je postižený lidskými slabostmi, kterým podléhá a které neberou konce, protože je svým způsobem nesmrtelný," popsal pro Českou televizi svou roli Karel Dobrý.

Foto: CinemArt

Postavu Katynky ztvárnila herečka Simona Zmrzlá, jejího otce hraje David Novotný. Inteligentní a krásnou dívkou jsou okouzleni i učitel Voves v podání Jiřího Maryška a farář Fidelius ztvárněný Janem Kolaříkem.

Čím více se Katynka hastrmanovi přibližuje, tím více v něm rostou pochybnosti, zda jako člověk ve zvířeti a zvíře v člověku tentokrát obstojí. Z počátku 19. století se děj na moment přesune do současnosti, kde příběh jedné lásky, jedné vášně a jedné krajiny končí.

Romantický zelený thriller vstoupí do českých kin 19. dubna 2018

Komentáře

Neexistují žádné položky.

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 0.92