Zvládneme to zaplatit pane Lorenc?

S vaším aktivovaným Adblockerem to bohužel nezvládneme. To máte: redaktoři, programátoři, mobilní aplikace, provoz serveru, domény... a reklamy jsou naším jediným zdrojem příjmů.

Děkujeme, že naše úsilí podpoříte zařazením Filmových míst mezi neblokované weby.

Menu

Chtěli byste hledat filmová místa?

Chtěli byste hledat filmová místa?

Chtěli byste se stát skutečnými experty na filmová místa? Tedy hledat podle požadavků režiséra vhodné lokality pro natáčení skutečného filmu. Může se vám to splnit.

Režisérka Jaroslava Vošmiková, která natočila filmy Jakub, Prázdniny pro psa a Evo, vdej se! by se totiž chtěla vrátit k natáčení filmů pro celou rodinu.

Během následujících dvou let by chtěla natočit dva filmy, jeden podle vlastního námětu a druhý podle scénáře renomovaného scénáristy Antonína Máši. Klasický rodinný film je v současné době tím nejvíc nedostatkovým zbožím vůbec. Máme na mysli takové filmy, které jsou postaveny především na silném příběhu a na práci s dětskými herci. Zásadně nechceme film, kde se děti dohadují o tom, kdo má lepší tablet.

Pusťte si tedy DVD s jejím filmem Prázdniny pro psa a filmy z té doby nastavte jako referenční projekt.

Představte si úplně obyčejnou ulici, po které by mohl jít Tomáš Holý se svým psem Altonem v době, kdy natočil svoje první filmy. V ulici stojí dvoupatrový dům, přízemí, dvě patra a malý podkrovní byt. Dům má zadní dvůr. V přízemí je obchod s potřebami pro námořníky a lodníky. Z ulice do obchodu se vstupuje mírně dolů, schod nebo dva. Vedle krámu, ve vedlejším domě je hospoda, kam chodí posádky nákladních lodí...

Dokázali byste najít takové lokace pro natáčení příběhu odehrávajícího se před dnešní přetechnizovanou dobou? Samozřejmě, že tam nemusí být skutečný obchod pro námořníky a hospoda plná lodníků. Stačí, když v domech budou vhodné prostory, kde filmová stavba postaví obchod a hospodu. Interiéry domu a bytů se můžou točit z části v reálu a z části v ateliéru. To je celkem běžné, není problém postavit ani interiér historické roubenky. Například ze slavné filmové chalupy byly v reálu použité pouze exteriéry, chodba a schody do podkroví. I pumpa na dvoře byla jen filmovou stavbou - přesto funkční, i s ledovou vodou :)

Pokud se chcete zapojit, pošlete mi fotografický nástřel vhodného prostředí s popisem na admin(zavináč)tomas-holy.cz Dotazy tamtéž.

Paní režisérka bude od konce školního roku k dispozici, součástí programu bude i beseda k 50. Tomáše Holého, se kterým se přátelila i mimo natáčení.

Hledejte s námi filmová místa!

Komentáře

Neexistují žádné položky.

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.73