Menu

Rázovité Valašsko nám představí film Děda

Rázovité Valašsko nám představí film Děda

Dvě pražské děti přijíždějí k dědovi na Valašsko na prázdniny. Nejprve je takový způsob trávení volného času nenadchne, na nudu však brzy zapomenou, když na půdě dědovy chaloupky naleznou tajemný poklad.

K valašskému Dědovi (František Segrado) přijíždějí na prázdniny vnoučci (Anička Čtvrtníčková a Jáchym Dimov) z Prahy. Zaneprázdnění rodiče (David Suchařípa a Petra Hřebíčková) vysílají děti v dobrém úmyslu změnit jejich virtuální svět internetu, mobilů a tabletů. Na valašské vesnici totiž vše funguje trošku jinak. Ne, že by tu nebyl signál, ale Valaši zkrátka žijí tak trochu jinak, po svém.

František Segrado, Anička Čtvrtníčková a Jáchym Dimov (foto: www.filmdeda.cz)

První klapka padla v létě roku 2014 v Lešné u Valašského Meziříčí, kde se točily dožínky. Další záběry vznikaly dokonce v původních valašských staveních - například v usedlosti Na Sihle ve Velkých Karlovicích, v Pivečkově dřevěnici ve Valašských Kloboukách, Pechancově dřevěnici, stavení Mirka Janíka či dřevěnici Nadace Jana Pivečky. Posloužilo dokonce i sídlo Českého svazu ochránců přírody Kosenka. Jedná se i o filmování v kostele ve Velkých Karlovicích či ve fojtství v Jasenné.

Ve filmu poznáme krásy Valašska (foto: www.filmdeda.cz))

Film provádí diváka všemi ročními obdobími – v zimě se filmaři vydováděli v obci Lužná –natáčeli záběry masopustu přímo s obyvateli obce. Zimní scény vznikaly v již zmíněných Velkých Karlovicích, dále pak ve Valašských Kloboukách a Valašské Bystřici.

Z Prahy rovnou na Valašsko! (foto: www.filmdeda.cz)

Historická část filmu se rodila také v Zašové, zde si zahrál zašovský chrámový sbor a obyvatelé obce. Kouzlo svatojánských ohňů ve snímku zobrazuje soubor Soláň z Rožnova pod Radhoštěm a souborem Ovčák z Hovězí.

Film Děda natočili nadšenci a valašští rodáci, kteří za pomoci známých tváří Bolka Polívky a Petra Čtvrtníčka představili poněkud naivním způsobem svůj milovaný kraj.

Navštivte oficiální stránky filmu Děda a podívejte se na celou řadu fotografií z natáčení.

Komentáře

Neexistují žádné položky.

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 0.99