Zvládneme to zaplatit pane Lorenc?

S vaším aktivovaným Adblockerem to bohužel nezvládneme. To máte: redaktoři, programátoři, mobilní aplikace, provoz serveru, domény... a reklamy jsou naším jediným zdrojem příjmů.

Děkujeme, že naše úsilí podpoříte zařazením Filmových míst mezi neblokované weby.

Menu

Jurský svět: Zánik říše - tady vládnou dinosauři

Jurský svět: Zánik říše - tady vládnou dinosauři

Uplynuly tři roky od chvíle, kdy uprchlí dinosauři zničili zábavní park a luxusní resort Jurský svět. Lidé ostrov Isla Nublar opustili a dinosauři se stávají jeho jedinými obyvateli.

Když se nečinná sopka na ostrově probudí k životu, Owen (Chris Pratt) a Claire (Bryce Dallas Howard) zorganizují kampaň na záchranu přeživších dinosaurů, aby zamezili jejich vyhynutí. Owen je odhodlán najít predátorku Blue, která se ztratila v divočině. Claire si těchto stvoření velmi váží a jejich záchranu považuje za své poslání. Společně na nevyzpytatelný ostrov dorazí ve chvíli, kdy z nebe létají kusy horké lávy. Během své výpravy objeví spiknutí, které by na planetu Zemi vrátilo nebezpečný řád, který tu od prehistorických dob nebyl.

Chris Pratt a blízké setkání s prehistorickým živočichem (foto: CinemArt)

Jurský park představí nové druhy dinosaurů z různých dob. Od baryonyxe a carnotauruse, po šíleného slona v porcelánu nazývaného stygimoloch. Scénáristům se do Zániku říše podařilo zapojit prozatím nejbarevnější škálu různých stvoření. A aby toho nebylo málo, představili si i geneticky navrženou nestvůrnost známou jako indoraptor. Jeho DNA je doslova pekelnou kombinací. Tato příšera je smrtící kvůli své inteligenci a neuvěřitelné rychlosti. Na scénu se rovněž vrací známý T.Rex.

Tiranosaurus Rex opět na scéně (foto: CinemArt)

Zánik říše vznikal na několika lokalitách. Při natáčení ve Spojeném království se produkce usadila v proslulých studiích Pinewood v Buckinghamshiru. Na tomto místě se nacházelo umělecké oddělení, tým kostymérů, tým „dinosauřích“ efektů, tým speciálních efektů, parta vizuálních efektů a editoři. V Pinewoodu se také rodila většina zvukových scén.

Jurský park bude opět napínavou podívanou! (foto: CinemArt)

Každý z filmů jurské ságy se natáčel na Havaji a Zánik říše nebyl výjimkou. V polovině června roku 2017 se padesát stěžejních členů štábu přesunulo ze Spojeného království přes Atlantik, aby se připojili k americké části týmu právě na Havaji.

Natáčení se konalo na ostrově Oahu, do jehož exteriérů jsou zasazeny všechny scény odehrávající se na smyšleném ostrově Isla Nublar. Natáčelo se konkrétně na místě Kualoa, což je čtyři tisíce akrů rozlehlá soukromá přírodní rezervace založená roku 1850. Největší scéna na Havaji byla vytvořena na pláži Police Beach.

Ve filmu Jurský svět: Zánik říše se vrací tým, který stvořil famózní první díl, jen režisér Colin Trevorrow předal režijní otěže J. A. Bayonovi a spolu se Stevenem Spielbergem se ujal role producenta. Jako pojítko se ságou Jurského parku pak působí návrat Jeffa Goldbluma v roli vědce Iana Malcolma.

Film vstoupí do českých kin 21. června 2018

Komentáře

Neexistují žádné položky.

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.77