Zvládneme to zaplatit pane Lorenc?

S vaším aktivovaným Adblockerem to bohužel nezvládneme. To máte: redaktoři, programátoři, mobilní aplikace, provoz serveru, domény... a reklamy jsou naším jediným zdrojem příjmů.

Děkujeme, že naše úsilí podpoříte zařazením Filmových míst mezi neblokované weby.

Menu

První festivalové tipy z Karlových Varů

První festivalové tipy z Karlových Varů

Karlovy Vary nás přivítaly hned dvojicí zajímavých filmů: českou zimní roadmovie Všechno bude a filmově-dokumentární Profil. Oba určitě stojí za vaši pozornost na festivalu i v kině.

Všechno bude

Je zima. Na policejní stanici vyslýchají čtrnáctiletého Máru, kterého chytili za volantem daleko od jeho bydliště. Spolu s podivínským Hedušem si vyjeli do promrzlé krajiny zažít klukovské dobrodružství. Vyprávění obou chlapců postupně ztrácí uvěřitelnost a naznačuje nezkrotnou touhu v životě něco úžasného prožít.

Prezentace filmu Všechno bude (foto: KVIFF)

Režisér snímku Olmo Omerzu si užil světovou premiéru zimního road movie v neděli 1.července na festivale v Karlových Varech. Film bojuje o cenu v hlavní soutěži festivalu.

Omerzu se narodil ve Slovinsku, vystudoval pražskou FAMU a rozhodl se zůstat a tvořit v České republice. „Klíčové pro chápání tohoto filmu je, z jakého prostředí hrdinové vycházejí, co se stalo předtím, než děj na plátně vůbec začne. A potom otázka, co s ním bude po závěrečných titulcích. A ta zima k tomu patří. Když venku mrzne, je auto symbolem teplého místa, které ty dvě děti doma pravděpodobně nemají. Vyjet někam v zimě autem je navíc pro tak malé kluky – dvanáctiletého a čtrnáctiletého opravdu nebezpečné. Nutí nás to se ptát, před čím utíkají. Radost z útěku je sice na povrchu bezstarostná, ale jen zakrývá nějaký problém,“ řekl pro oficiální festivalový deník režisér filmu Všechno bude.

Klasické distribuce se film dočká 6. září 2018.

Profil

Minimalistický thriller sleduje investigativní novinářku Amy, která vyšetřuje internetové praktiky Islámského státu při náboru mladých evropských dívek do vlastních řad. Založí si falešný facebookový profil, na němž se vydává za radikální muslimku.

Seznamuje se s Bilelem a ten ji přemlouvá, aby se vydala do Sýrie. Nabízí jí i novou vilu, Amy si začíná myslet, že možná není tak děsivým zloduchem, jak se může zdát. V nastalém zmatku se jí rozpadá její skutečný život.

Profil (foto: KVIFF)

Režie britsko–rusko–americko–kyperského snímku se ujal Timur Bekmambetov, který sklízel úspěchy i s řadou svých předchozích filmů (Ben-Hur, Abraham Lincoln: Lovec Upírů) Snímek Profil vychází z knihy In the skin of a Jihadist (Džihád: V kůži bojovníka Islámského státu), která byla napsána francouzskou novinářkou Annou Erelle. Jedná se o pseudonym a žena je do dnešních dnů pod policejní ochranou.

Ve filmu je novinářka velmi vytíženou britskou ženou, i její soukromý život je dost hektický. Na volné noze není její živobytí zrovna jednoduché, vztah s přítelem také není zrovna ideální a do toho všeho je tu ten nepříliš chápavý šéf. Se všemi komunikuje většinou přes Skype. Ve svém online životě dostane „geniální“ nápad: vytvoří falešnou identitu a pokusí se kontaktovat ISIS náboráře Abu Bileleho. Pro jejich online konverzace nosí hijab, tvář skrývá za silným make-upem a říká si Melody. Jednoho dne se rozhodne opustit relativně bezpečný online svět a opouští svůj pohodový západní život.

Snímek Profile můžete vidět na Karlovarském festivalu ještě ve čtvrtek 5.7. 2018

Komentáře

Neexistují žádné položky.

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.47