Zvládneme to zaplatit pane Lorenc?

S vaším aktivovaným Adblockerem to bohužel nezvládneme. To máte: redaktoři, programátoři, mobilní aplikace, provoz serveru, domény... a reklamy jsou naším jediným zdrojem příjmů.

Děkujeme, že naše úsilí podpoříte zařazením Filmových míst mezi neblokované weby.

Menu

Jaromír Hanzlík si splnil sen: podle jeho scénáře vzniká nový film

Jaromír Hanzlík si splnil sen: podle jeho scénáře vzniká nový film

Anna tráví se svým manželem každé léto v chatové oblasti pár desítek kilometrů za Prahou. Muž svůj čas už dlouho spravedlivě dělí mezi karban s kamarády v hospodě a výrobu modelů lodí ze sirek uvnitř lahví, jeho žena je pro něj prakticky neviditelná.

Anna si každé léto zpříjemňuje několik dní pravidelným setkáváním s kamarádkami, kolegyněmi z práce, které za ní do malebných středních Čech přijíždějí na cyklistické výlety do okolí hradu Kamýk. Jednoho dne se ve vesnici objeví Artur. Elegantní šarmantní gentleman, který je, jak všichni předpokládají, novým majitelem místního zámku. Zámek je sice spíš polorozpadlá ruina, ale zámecký pán s ním má velké plány. Mezi Arturem a Annou přeskočí jiskra. Artur je galantní a zahrnuje ji pozorností, Anna s ním čím dál častěji uniká své životní realitě vstříc romantickým výletům a dobrodružstvím.

Tip: Mrkněte na filmová místa z Léto s gentlemanem.

Jaromír Hanzlík a Jiří Adamec (foto: ©Herminapress/BIOSCOP)

Scénář filmu Léto s gentlemanem o touze po svobodě, pozdní lásce a naději napsal Jaromír Hanzlík, který si tím splnil svůj sen. Hlavní postavu Artura totiž vytvořil pro sebe. „Mám za poslední léta osobní zkušenost, kdy mě lidé na ulici zastavují a ptají se, proč už se netočím filmy, jako byl ´Kovboj´. A to byl jeden z impulsů, proč jsem začal psát,“ vysvětlil herec, který je právě s rolí Honzy ve filmu Léto s kovbojem celoživotně provázaný.

Herci a realizační tým (foto: ©Herminapress/BIOSCOP)

Režie snímku se ujal zkušený režisér Jiří Adamec, jenž má na svém kontě desítky úspěšných televizních pořadů, inscenací, filmů i televizních seriálů. Jaromír Hanzlík se s Jiřím Adamcem potkal „na place“ před mnoha lety při natáčení seriálů Sanitka a Pojišťovna štěstí. „Původně jsem při psaní scénáře myslel na Jirku Menzela jako režiséra, leč bohužel jeho zdravíčko tomu nepřálo… A tak jsem zvolil právě Jirku Adamce a věřím, že se nám společně podaří natočit divácký film, kterému říkáme ´pohlazení po duši´. To podle našeho názoru v současnosti mezi všemi těmi kriminálkami a krví a násilím tekoucím z filmových pláten a televizních obrazovek, chybí,“ dodal Jaromír Hanzlík, který ztvární hlavní postavu romantického Artura.

Film Léto s gentlemanem dorazí do kin na jaře 2019 (Jaromír Hanzlík a Jiří Adamec (foto: ©Herminapress/BIOSCOP)

Co se týče obsazení, hlavní herce filmu zná autor scénáře také „z práce“. Manželskou dvojici hrají Alena Antalová a Igor Bareš, dceru manželů Jandových pak Lucie Vondráčková a jejího životního partnera Mirek Šimůnek. V menších rolích se objeví celá plejáda českých hereckých jmen jako Tereza Kostková, Petra Jungmanová, Yvetta Blanarovičová, Dana Batulková, Pavel Soukup, Arnošt Goldflam, Zdeněk Dušek, Zdeněk Žák, Ivana Chýlková, Miroslav Etzler, Jan Čenský, Jana Boušková či Jan Vlasák.

„Jsou to všechno kvalitní herci a k tomu přátelé, které jsme s Jaromírem na své životní pouti při práci potkávali. Myslím, že i kvůli nim se vyplatí přijít do kina,“ přiznal režisér, pro kterého je tento projekt velkou výzvou. „Je to můj první film do kin po více než pětačtyřicetileté kariéře režiséra televizního a trošku i divadelního. Nabídka od Jaromíra Hanzlíka mě potěšila, ale k tomu, že napsal scénář, jsem byl zezačátku dost skeptický. Když mi ho ale poslal, nemohl jsem se dočkat, až mu zavolám a oznámím, že se mi jeho práce moc líbí,“ vysvětlil Jiří Adamec.

Léto s gentlemanem se bude natáčet s krátkými pauzami až do půlky srpna ve středočeských Zduchovicích a jejich okolí. Snímek přijde do kin na jaře příštího roku.

Komentáře

Neexistují žádné položky.

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.16