Menu

Pilot ze snímku Narušitel se pokusí překonat železnou oponu

Pilot ze snímku Narušitel se pokusí překonat železnou oponu

Po dlouhé době přichází do českých kin snímek z prostředí profesionálních pilotů, tentokrát příběh o rebelství s hlavou v oblacích za dob normalizace. Celovečerní film Narušitel sleduje život skutečného československého armádního letce Vladislava Baldy, který je dědečkem devatenáctiletého režiséra Davida Baldy. Přestože má teprve Před maturitou, jeho Narušitel vypadá velice slibně.

V napínavém příběhu o leteckých esech zazáří Stanislav Zindulka, Jiří Dvořák, Petr Kostka, Veronika Arichteva nebo Pavel Neškudla. Hlavním hrdinou filmu Narušitel je armádní pilot v důchodu Vladislav Kučera, který vypráví svůj příběh vnukovi Filipovi. Odhaluje mu vztahy kamarádů, kteří spolu dvacet let létají a slouží v armádě. Dozvídají se o smrti bývalého pilota RAF při pokusu o přelet na západ, hlavní hrdina se o to po nějaké době pokusí také a stane se z něj tak „narušitel“.

Pavel Neškudla (foto: Bontonfilm)

Stanislav Zindulka (foto: Bioscop)

Režisérův dědeček, bývalý vojenský pilot podpukovník Vladislav Balda, sloužil až do přelomu milénia na letištích v Líních, Pardubicích a Hradci Králové. Základem scénáře filmu jsou jeho vzpomínky a dokonce si ve snímku zahrál skutečný stroj Z-126 přezdívaný Drakouš. Filmový hrdina se s ním pokusí o ilegální přelet hranice. Režisérův dědeček pomáhal vnukovi při psaní scénáře, při samotném natáčení a zároveň na place působil jako odborný poradce.

Veronika Arichteva a Pavel Neškudla (foto: Bioscop)

Pavel Neškudla a Jiří Dvořák (foto: Bioscop)

Narušitel je po Tmavomodrém světě z roku 2001 dalším českým filmem z leteckého prostředí. Hlavní část filmu se natáčela na letišti v Hořicích, scény s vojenskými letouny vznikaly na letištích v Hradci Králové a Hradčanech u Ralska.

Narušitel vlétne do českých kin 24. ledna 2019.

Komentáře

Neexistují žádné položky.

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.02