Zvládneme to zaplatit pane Lorenc?

S vaším aktivovaným Adblockerem to bohužel nezvládneme. To máte: redaktoři, programátoři, mobilní aplikace, provoz serveru, domény... a reklamy jsou naším jediným zdrojem příjmů.

Děkujeme, že naše úsilí podpoříte zařazením Filmových míst mezi neblokované weby.

Menu

Lady Gaga si zahraje černou vdovu, manželku dědice Gucci

Lady Gaga si zahraje černou vdovu, manželku dědice Gucci

Na začátku je bohatá princezna, romantická láska, na konci smrt a žena obviněná z vraždy svého manžela, která prožije šestnáct let natvrdo v italské věznici. Vítejte ve světě Domu rodiny Gucci, módních magnátů Patrizie Reggiani a Maurizia Gucci: ve filmu jim život vdechnou Lady Gaga a Adam Driver, režii má na svědomí Ridley Scott.

Lady Gaga nedávno na svém Instagramu uveřejnila fotku sebe a herce Adama Drivera uprostřed sněhem pokrytých Alp, Adam v lyžařském oblečení, Gaga ověšená šperky a s poněkud vintage zimní čepicí. Text příspěvku byl jednoduchý, ale výstižný „pan a paní Gucciovi“. Krátký apres ski insta příspěvek vzbudil mezi novináři velký zájem a módní weby se začaly plnit články o připravovaném filmu.

Adam Driver a Lady Gaga (foto: Instagram Lady Gaga)

Originální zpěvačka a držitelka Ceny Academie:Oscara ztvární italskou lvici salónů, šéfku módního domu Gucci a manželku dědice obrovského módního impéria Maurizia Gucci, Patrizii Reggiani. Ta byla odsouzena k 29 letům ve vězení za objednávku vraždy svého manžela v roce 1995.

Snímek režíruje Ridley Scott, scénář vychází z faktografické knihy Sary G. Forden „Dům rodiny Gucci, napínavý příběh vraždy, šílenství, lesku a chamtivosti“ z roku 2001. Podrobně se zabývá vzestupem, kolapsem a znovuzrozením dynastie Gucciů. Kniha nahlíží do pozadí soudního líčení, prochází Patriziiny motivy vedoucí k vraždě manžela.

Adam Driver a Lady Gaga (foto: Instagram Lady Gaga)

Dle italského tisku soudní přelíčení od počátku působilo jako příběh z béčkového nekonečného seriálu. Itálie byla fascinovaná skandálními příběhy o nevěře, ohromném bohatství a kruté pomstě. Bulvární tisk očerňoval Patrizii Reggiani jak jen mohl a přezdíval jí černou vdovou, vykresloval ji v těch nejhorších barvách: zahořklou, chamtivou a nenáviděnou ženu, která jednala z pomsty a zášti.

Zatím se neví, jak věrně se Ridley Scott bude držet knižní předlohy, ale z posledních fotografií z místa natáčení se dá vyvodit, že film se zaměří na vztah známého páru, který vyeskaloval až k nájemné vraždě.

Firma vybudovaná od nuly a zhýralý dědic

Maurizio Gucci se narodil ve Florencii v roce 1948 italským hercům Sandře Ravel a Rodolfovi Guccimu, který byl synem legendárního módního návrháře Guccio Gucciho. Maurizio se v roce 1973 oženil s Patricií Reggiani, jejich milostný příběh se ale začal odvíjet o dekádu dříve: Maurizio Patricii poznal na jedné z parties milánské smetánky, dlouho po ní toužil, ale ona ho odmítala. Patrizia Reggiani přezdívaná Liz Taylor luxusních značek 70. a 80.let se narodila ve stejném roce jako její budoucí manžel – ovšem o kousek dál – v malém městě nedaleko Milána. Matka byla servírkou, její o mnoho let starší manžel, Patriziin otec, zbohatnul na silniční přepravě.

I když rodina nebyla součástí vyšší milánské společnosti, byli velmi bohatí. Tchán ji měl za zlatokopku, to ho přešlo po narození vnoučat, děvčátek Alessandry a Allegry.

Skuteční Maurizio Gucci a Patrizia Reggiani

Po smrti svého otce v roce 1983 zdědil Maurizio velkou část rodinného podniku. V té době se mezi ním a jeho strýcem Aldem Guccim rozjela právnická bitva o to, kdo získá úplnou moc nad rodinným majetkem. Mimochodem: soudní spor vedl prokurátor Rudy Giuliani, který je dnes známý jako starosta New Yorku v době útoku na dvojčata a jako Trumpův kontroverzní obhájce.

Po 12 letech manželství v roce 1985 Maurizio Patrizii oznámil, že odjíždí na služební cestu, ze které se nikdy nevrátil domů. Rozhodl se totiž začít žít se svojí přítelkyní Paolou Franchi.

Maurizio Gucci utrácel příjmy pocházející z obratu rodinné firmy bezhlavě, když se firma ocitla v červených číslech v roce 1993 rozhodl se prodat svůj podíl investiční společnosti Investcorp se sídlem v Bahrainu. O dva roky později byl zavražděn.

Natáčení na italském Lago di Como (foto: Hollywood Pipeline)

Očitý svědek vraždy Giuseppe Onorato vypovídal: „Jednoho jarního rána 27. března 1995 Gucci stoupal po schodech do svojí kanceláře na Via Palestro 20 v Miláně. Pan Gucci přijel s nějakými časopisy a pozdravil. Pak jsem uviděl ruku: krásnou a čistou. Držela zbraň.“

Gucci byl třikrát střelen do zad a jednou do hlavy, Onorato byl dvakrát postřelen do ruky, ale přežil.

Důkazy jsou nezpochybnitelné

Patrizia dodávala: „V té době jsem Maurizia nenáviděla z mnoha důvodů, ale ten, že z hlouposti ztratil rodinný byznys, byl ten nejhorší.“ Jejich rozvod se táhl, a i když Patrizia vysoudila příjemné alimenty milion dolarů ročně, přesto mu v jedné emotivní zprávě zanechala vzkaz: pro tebe si peklo teprve přijde.

Natáčení na loďce (foto: Hollywood Pipeline)

Za podezřelého byla okamžitě označena Patrizia, která se netajila svojí touhu Gucciho zabít, poté, co tak náhle a nečekaně ukončil jejich vztah. Nenašly se ale žádné přímé důkazy, a tak byl případ na více než dva roky „dán k ledu“. V roce 1998 na ni ale padlo podezření. V té době Patrizii už italský tisk přezdíval černou vdovou. Po prozkoumání důkazů byla nakonec prohlášena vinnou a poslána na 26 let do vězení, nájemný vrah dostal doživotí.

Adam Driver a Lady Gaga u jezera Como (foto: Hollywood Pipeline)

Patrizie měla možnost si trest zkrátit, pokud by ve vězení začala pracovat, to dlouho odmítala s tím, že nikdy v životě nepracovala a začínat s tím nehodlá. Po 16 letech ve vězení v roce 2014 ji oslovila luxusní módní firma Bozart. Tři roky své podmínky pracovala jako designová poradkyně, o pár let později na ní natrefil bulvární novinář, který se hned neváhal zeptat: „Proč jste si najala vraha, aby Vašeho manžela zavraždil? Proč jste to neudělala sama?“ Patrizia bez rozmyšlení a s kamennou tváří odpověděla: „Nemám moc dobrý zrak, nechtěla jsem minout.“

Letos dokonce prohlásila, že by se pracovně ráda vrátila do společnosti Gucci: „Stále se cítím jako Gucci. Faktem je, že jsem z nich všech nejvíc opravdovou paní Gucci.“

Natáčí se v Itálii

Z filmových lokací zatím víme jen o vesnici Gressoney-Saint-Jean v oblasti Aosta na severu Itálie, kde Lady Gaga s Adamem Diverem natáčeli v předchozích týdnech.

Natáčení dále probíhalo u jezera Lago di Como:

Premiéra snímku House of Gucci s Lady Gaga a Adamem Driverem v hlavních rolích je naplánovaná na 25. listopadu 2021.

Komentáře

Neexistují žádné položky.

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.68