Menu

S létem do kin přichází romantická komedie Matky

S létem do kin přichází romantická komedie Matky

Snímek matky je lehkou prázdninovou komedií převážně pro ženy, a především pro maminky, které se v mnohých situacích samy poznají. V tom je film roztomilý, dokáže vtipně a ve zkratce vystihnout mateřské zážitky: těhotenské obavy, protivnou sestru v porodnici, ne vždy jednoduché vztahy s rodiči i partnery, závislost na sociálních médiích, problémy matek ve zlatých klecích i opuštěných samoživitelek.

Čtyři nejlepší kamarádky jsou sebevědomé, chytré, užívají si a probírají spolu chlapy, vztahy a sex. K tomu se ale taky starají o děti nebo je právě porodily, případně jsou těhotné. Sára (Hana Vagnerová) má hezký zadek, a tak ho začala fotit a žít ve světě sociálních sítí. Jako čerstvá matka si to celé ale představovala nějak jednodušší.

Jakub Prachař, Hana Vagnerová (Foto: Bontonfilm)

Film nemá ambice dobývat filmové ceny, spíš jde o lehko letní komedii, která si klade za cíl pobavit a znovu nalákat diváky po covidové pauze do kina. Je hezké, že ve filmu nakonec tak nějak dobře dopadne a ke každému problému se nějaké řešení.

Gabriela Marciková (Foto: Bontonfilm)

Hedvika (Petra Hřebíčková) žije tak trochu ve zlaté kleci, její manžel, workoholik (Jiří Langmajer), moc doma není, a tak není divu, že ji okouzlí mladý zpěvák David (Vladimír Polívka). Zuzana (Sandra Nováková) je po rozchodu s Kamilem (Václav Neužil), nemá peníze, ale musí uživit dvě malé děti. Eliška (Gabriela Marcinková) je těhotná, má skvělého kluka (Štěpán Benoni), ale taky nesnesitelnou matku (Zuzana Mauréry) a nikdy nekončící nevolnosti. Ale hlavně, mají jedna druhou.

Gabriela Marcinková, Petra Hřebíčková (Foto: Bontonfilm)

Snímek režíroval Vojtěch Moravec, partner herečky Sandry Novákové, která se zároveň podílela na scénáři. Scénáristka Vanda Zaplatílková Hutařová se poté, co se jí narodila dcera Mia, rozhodla, že napíše něco o tom, co právě prožívá. V průběhu vývoje scénáře poté oslovila herečku Sandru Novákovou a na základě této spolupráce napsala jeho úplně prvotní verzi.

Petra Hřebíčková a Vladimír Polívka (Foto: Bontonfilm)

Natáčení probíhalo v době covidových zákazů, štáb si tak musel zvyknout na všudypřítomné roušky a zvýšená hygienická opatření. Herečka Petra Hřebíčková k tomu dodává: „Pro nás herce to nebyla tak zásadní změna, protože roušky jsme kvůli make-upu nenosili. Odskákali to ale všichni kolem nás. Obdivovala jsem, že opravdu všichni ze štábu včetně režiséra měli roušku nasazenou celých dvanáct hodin. Zvýšená hygiena byla samozřejmostí, ale to se snad stane součástí našeho života a je to správně i bez koronaviru.“

Matky

Natáčení se zúčastnila také spousta dětí, včetně miminek. „Děti byly báječné. Úžasným poznatkem bylo, jak ta nejmenší miminka dokázala převzít emoci, kterou zrovna hrála jejich filmová maminka. Vzhledem k tomu, že dvě starší děti, které už měly texty, byly můj syn Mikuláš a jeho nejlepší kamarádka Julietka, tak jsme měli čas si to předem vysvětlit. I přesto je ve filmu spousta záběrů, které jsou takzvaně na první dobrou. Ale i na to jsme byli vždy připraveni. Nejdříve jsme vše nazkoušeli bez dětí se svými variantami, co by děti když tak mohly udělat, a pak jsme jim dali úkol a vypustili je do situace,“ vypráví režisér snímku Vojtěch Moravec.

Film se měl původně točit na jaře 2020. S ohledem na pandemii koronaviru se natáčení přesunulo na léto 2020. Natáčelo se v Praze a okolí, ve Středočeském a Západočeském kraji.

Slavnostní premiéra proběhla 21. června 2021 v Praze, do široké distribuce šel ve čtvrtek 24. června.

Komentáře

Neexistují žádné položky.

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.74