Zvládneme to zaplatit pane Lorenc?

S vaším aktivovaným Adblockerem to bohužel nezvládneme. To máte: redaktoři, programátoři, mobilní aplikace, provoz serveru, domény... a reklamy jsou naším jediným zdrojem příjmů.

Děkujeme, že naše úsilí podpoříte zařazením Filmových míst mezi neblokované weby.

Menu

Tajemství staré bambitky: pokračování je hotové, premiéra se však posouvá

Tajemství staré bambitky: pokračování je hotové, premiéra se však posouvá

Co se stane s mladým párem, když kouzlo zamilovanosti pomine? Co dělat, když se smůla lepí na paty? V pokračování úspěšné pohádky Tajemství staré bambitky uvidíme postavy známé již z prvního dílu, zároveň je doplní nové a dle prvních informací atraktivní figury. Příběh pohádky Tajemství staré bambitky 2 volně navazuje na děj úspěšné stejnojmenné televizní pohádky.

Napravený loupežník Karaba, jeho odvážná dcera Anička, trochu nešikovný princ Jakub a další postavy opustili tvůrci ve chvíli, kdy každá pohádka končí. Zlo bylo potrestáno, dobro zvítězilo a s ním i láska Aničky a Jakuba.

S novým příběhem Tajemství staré bambitky 2 se vrací tým z původního úspěšného filmu. Režisér Ivo Macharáček a scenárista Evžen Gogela, ale také většina hereckého obsazení.

foto: Bioscop

Svou roli si tedy zopakují Ondřej Vetchý jako Karaba, Tomáš Klus a Kamila Janovičová jako Jakub a Anička, tentokráte už v královských rolích, a Miroslav Vladyka s Jiřím Lábusem v postavách zlotřilých rádců Ference a Lorence. Znovu uvidíme i Petra Štěpánka jako kuchaře Frita nebo generála Otmara Brancuzského.

Nové postavy vytvářejí Veronika Khek Kubařová jako královna Julie, Valentýna Bečková, která si zahraje malou princeznu Johanku, Markéta Plánková se objeví jako Juliina komorná Hermína. Novou posilou je také Václav Noid Bárta, který si nejen zahraje podkoního Václava, ale postará se také o hudbu a písničky.

Tomáš Klus (Foto: Bioscop)

V království vládne král Jakub, královna Anička a rodina se rozrostla o zvídavou princeznu Johanku. Ta nejraději tráví čas u milujícího dědečka Karaby, který se rozhodl věnovat už jenom hrnčířskému řemeslu. Rádcové Lorenc a Ferenc byli vyhnáni z království, potloukají se po světě a vymýšlejí, jak se pomstít. Rozhodnou se pro své pikle využít mladou, nezkušenou královnu Julii ze sousedního království. Že by nastal čas oprášit tajemnou bambitku, která doposud ležela dobře ukrytá a povolat na pomoc loupežníka Karabu? Kdo však ví, kde mu je konec? A není to jenom pohádka pro malou princezničku? Lorenc a Ferenc nastraží spolu s pomocníkem Václavem (Václav Noid Bárta) na Karabu důmyslnou past. Je potřeba spojit síly, aby spravedlnost a láska konečně zvítězily.

Z filmových lokací si Tomáš Klus nejvíc pochvaloval Mníšek pod Brdy, chodil na natáčení „v bačkorách“.

Foto: Bioscop

Natáčelo se na několika místech v Čechách. Filmaři se vrátili do skanzenů v Přerově nad Labem a Kouřimi, kde se točila již první pohádka. Zámky však byly vybrané nově. „Zámek Jindřichův Hadec jsme vybrali, jelikož jsme hledali malebné a krásné prostředí, které nabídne spoustu možností a zákoutí, a tím Jindřichův Hradec bezpochyby je. Vše umocnil absolutně profesionální a milý personál v čele s kastelánem, který naší pohádce fandil a svým přístupem nám opravdu hodně pomáhal,“ říká vedoucí produkce Soňa Macharáčková.

Foto: Bioscop

Druhým zámkem, respektive prvním, protože natáčení začínalo právě tady, byl pak ten v Mníšku pod Brdy. „Hledali jsme něco podobně malebného jako byl hrad Lemberk, na kterém se natáčela „jednička". Mníšek pod Brdy se líbil panu režisérovi a architektovi a vzhledem k dojezdu 20 minut od Prahy byla spokojená i produkce :-),“ dodává Soňa Macharáčková a prozrazuje, důležitou roli ve výběru sehrála i její a režisérova tříletá dcera, které se právě zámek v Mníšku při společné návštěvě moc líbil. A nejvíc si lokaci pochvaloval Tomáš Klus, který v Mníšku pod Brdy bydlí a mohla tak podle vlastních slov „chodit do práce v bačkorách.“

foto: Bioscop

Písničky i hudební doprovod pro pokračování „Bambitky“ složil Václav Noid Bárta, zároveň si v pohádce zahrál podkoního Václava.

Na písničkách k filmu začal pracovat již před natáčením, následně pak vznikala filmová hudba. „Písničky vznikaly přes dva měsíce, pak přišla ta relativně lehčí část práce, a to scénická hudba, protože ta témata již byla rozpracovaná v písničkách, které byly první. Takže jsem na ně mohl navázat. Je to vlastně taková malba a já jsem po skončení natáčení ve studiu začal malovat. Chtěl jsem hudbu trošku přiblížit tomu, co znáte z disneyovek, použít i velké scénické pasáže, aby hudba na diváka z plátna doslova sahala. Pohádka je výsostně filmová a hudba k ní musí být také taková,“ říká Václav Noid Bárta.

Tajemství staré bambitky 2 mělo přijít do kin 9. prosince, premiéra se však posouvá na zatím neuvedené datum v roce 2022, jakmile to situace dovolí.

Komentáře

Neexistují žádné položky.

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.13