Menu

Vánoční příběh: komedie jednoho Štědrého dne

Vánoční příběh: komedie jednoho Štědrého dne

I Vánoce mohou být nečekanou jízdou. Režisérka Irena Pavlásková rozehrává nevšední komedii zasazenou do jednoho neobyčejného Štědrého dne.

Příběh jedněch Vánoc je plný zvratů a láskyplných projevů s vynikajícím obsazením oblíbených českých herců. Jedním z nich je Karel Roden, který ve svých autistických projevech hlásá nevyžádané pravdy. Okouzluje svým až strohým a přitom rozhodným vystupováním.

Herecký duel pánů Jiřího Lábuse a Oldřicha Kaisera při epizodě z tramvaje, je velmi autentický a oba herci je umně rozehrávají. Příběh se rozvíjí ve třech rovinách. Rodina, ve které vládne paní Skálová v podání Jiřiny Bohdalové a její syn Karel Roden se svými dětmi.

Anna Fialová, Jiří Lábus a Oldřich Kaiser (foto: CinemArt)

Druhou rodinou jsou poněkud blázniví Pazderkovi, kteří se sejdou (Jiří Lábus jako otec a Jitka Sedláčková, jako matka) se svými dětmi na Štědrý den. Oldřich Kaiser do rodiny přichází jako host se svojí dcerou.

Poslední rodina, kde otcem je Hynek Čermák, se rozhodne strávit Vánoce na horách. Příběhy se vzájemně prolínají a vyústí v poznání až na samou dřeň života, kdy nejdůležitější je láska mezi lidmi.

Jana Plodková a Hynek Čermák (foto: CinemArt)

Film vznikl v době pandemie v roce 2021. Potýkal se s problémy té doby a do kin přišel až v roce 2022. Složitá byla i pasáž s francouzským hercem Pierrem Richardem. Nesnadná byla i cesta do Francie, kde se u herce v jeho soukromí natáčela jedna z posledních scén filmu.

Anna Fialová a Vladimír Polívka (foto: CinemArt)

„S francouzskými kolegy jsme se bavili o našem filmu a hledali jsme vhodného hereckého partnera pro Jiřinu Bohdalovou. A Pierre Richard byl pro náš záměr ideální volbou. Když se nám po několikaměsíčním jednání podařilo domluvit, přišla další, ještě horší vlna pandemie. Pierre i s ohledem na svůj věk nemohl přicestovat. Tak jsme se rozhodli, že se vypravíme za ním. V té době se ve Francii nemohlo vycházet po 18. hodině a bylo komplikované najít vhodnou lokaci. Tak jsme Pierrovi nabídli natáčení přímo u něj doma a on k našemu překvapení tuto variantu uvítal. Diváci tak ve filmu uvidí reálnou pracovnu Pierra Richarda.

„Natáčení s ním byl zážitek, je to neuvěřitelný profesionál a skvělý člověk! Celá tato bláznivá cesta proběhla těsně před začátkem natáčení hlavního bloku filmu v lockdownu a my jsme přivezli skvělou francouzskou energii, která se nás držela po celou dobu natáčení,“ dodává producent filmu David Blűmel.

Tuto rodinnou podívanou s dobrými výkony našich známých herců zhlédnete v kinech od 25. listopadu.

Komentáře

Neexistují žádné položky.

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 0.64