Menu

Nový film český film s Pierrem Richardem míří do světa, pomozte mu i vy na Kickstarteru

Nový film český film s Pierrem Richardem míří do světa, pomozte mu i vy na Kickstarteru

Po úspěšném filmu Úsměvy smutných mužů se režisér Dan Svátek vrací s volným pokračováním, natočeným dle stejnojmenné knihy Josefa Formánka Dvě slova jako klíč. Nový snímek slibuje světovou průpravu, ale také hluboké emoce a dechberoucí vizuální zážitky. V hlavních rolích se vrací David Švehlík a Ivan Franěk, k nim se přidají nové postavy ztvárněny světovými hvězdami jako Pierre Richard, Daniel Olbrychski či Gen Seto.

Film Dvě slova jako klíč je uměleckým dílem, po jehož shlédnutí zůstanete beze slov, ponořeni do vlastního nitra, s pocity a vzpomínkami, které budete ještě pár chvil třídit a poznávat. Ti, kdo jej již měli šanci shlédnout, stejně jako čtenáři původního románu říkají, že zprávu, která se nesla filmem, si ponesou ještě dlouho ve svých duších, i když každý nejspíš trochu jinou.

Dvě slova jako klíč

Diváci jsou v rámci filmu vtáhnutí do života postav a jejich putováním ve světě i v jejich vlastních nitrech. Postupně sledujeme příběhy, které se v začátcích jeví jako zcela nesouvislé, nicméně čím hlouběji jsme do filmu vtaženi, tím více objevujeme jejich společnou linku. Během této cesty se přesuneme za hranice České republiky do osobitého Japonska, hinduistické Indie, mystického Tibetu, setkáme se se šamany na Siberutu a navštívíme New York. Při putování budou zkoumána témata jako hledání smyslu života, smrti, rodinných vztahů a životních hodnot. Film nás bude provázet od reálného světa až k hranicím tajemna, kde se realita mísí s iluzí a iluze s realitou.

Dvě slova jako klíč

„Dvě slova jako klíč jsou nejen pokračováním příběhu z Úsměvů smutných mužů, ale i naším vlastním hledáním odpovědí na složité otázky,“ říká režisér filmu Dan Svátek. „Snažili jsme se vytvořit snímek, který bude divákům umožňovat, zamyslet se nad tím, co v životě skutečně stojí za to a co je jen iluzí.“

David Švehlík

Film se natáčel v období covidových opatření, a tak byly práce a hlavně přesuny týmu po natáčecích lokacích stížené, a často nebylo do poslední chvíle jasné, zda k natáčení vůbec dojde. I přes tyto těžké podmínky však vzniklo kinematografické dílo, které jistě zaujme mnohé filmové nadšence a kritiky. Pokud vás zaujaly filmy jako Magnolia, Pi a jeho život, Baraka či Babel budou i Dvě slova jako klíč filmem, který si nesmíte nechat ujít.

Film, který vznikl slibuje nezapomenutelný zážitek plný emocí a vizuálního umění. Proto by rádi tvůrci filmu, režisér Dan Svátek a autor knižní předlohy Josef Formánek, nabídli tento snímek celému světu. Po úspěšné kampani na českém Donio.cz opět zvolili crowdfundingovou kampaň na celosvětovém Kickstarteru. Touto formou si mohou fanoušci filmu, zakoupit jeho online verzi a vidět jej tak mezi prvními, ale i třeba místo pro své jméno či logo v závěrečných titulcích či na DVD obalech. Vybrané finance z kampaně se využijí na propagaci filmu v zahraničí a jeho další distribuci. Podívejte se na kampaň na Kicstarteru a neváhejte jej podpořit i vy.

Komentáře

Neexistují žádné položky.

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.61